32 C
Willemstad
• zaterdag 13 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

DKR | PAR maakt zich grote zorgen over handelen van ‘gevmin’ Manuel: giftige werksfeer

HomeBlogsBlog Carlson ManuelDKR | PAR maakt zich grote zorgen over handelen van 'gevmin' Manuel:...
De situatie waarin de organisatie verkeert, doet sterk denken aan de tijd dat Marvelyne Wiels er de scepter zwaaide. Ook toen was sprake van een angstcultuur en het te werk stellen van ‘family and friends’.

Willemstad – De fractie van de PAR maakt zich grote zorgen over de afbraak van de reputatie van het Curaçaohuis sinds het aantreden van gevolmachtigde minister Carls Manuel (MFK) in juni. De partij wijst onder meer op een “giftige werksfeer” waardoor personeel zich niet veilig voelt en het ziekteverzuim hoog is.

De PAR vreest dat het imago van het land schade leidt door het incidentrijke handelen van de politiek en bestuurlijk onervaren Manuel. In een brief aan Statenvoorzitter America somt de grootste oppositiepartij een serie misstanden op zoals de aanvallen die de gevolmachtigde minister – protégé van premier Pisas – via (social) media doet op medewerkers en relaties. De plotselinge demotie van de waarnemend directeur waardoor het Curaçaohuis al geruime tijd zonder feitelijke (bevoegde) leiding zit, wordt een “onverantwoorde actie” genoemd.

De PAR wil dat Pisas naar de Staten wordt geroepen om uit te leggen hoe het Curaçaohuis in korte tijd zo in verval is kunnen geraken. De situatie waarin de organisatie verkeert, doet sterk denken aan de tijd dat Marvelyne Wiels er de scepter zwaaide. Ook toen was sprake van een angstcultuur en het te werk stellen van ‘family and friends’.

Lees hier de brief van de PAR-fractie

Bron: Dossier Koninkrijksrelaties.nl

17 reacties

 1. Het is en blijft een zooitje bij de belasting, ingehouden loonbelasting en zogenaamde betaalde loonbelasting ! door een werkgever mag je hier op curacrim drie keer betalen omdat de werkgever naar de kloten is gegaan, en de belasting man achter het loket kan het niet begrijpen omdat zijn moeder hem aan dat baantje heeft geholpen, Ben al 10 jaar met dit verhaal bezig al word het honderd jaar ze krijgen geen dubbeltje in HUN spaarpotje?. Doei Silvania ga maar $$$$$$ halen bij je baas Gerrit de Raaf die moet zijn 1.8 miljoen florin betalen of het 3 jaar het hok in als het niet in de doofpot van Pik Pisas verdwijnt.

 2. @ericlapas
  “Silvania moet zijn eigen kabinet hebben met ministers en parlementariërs die hij voor een volkstribunaal ter verantwoording kan roepen”

  Vorm van dictatuur en de MFK snapt dat als een ander.

  Wat ik niet snap is dat Silvana in het openbaar ‘zogenaamd’ Cooper zijn plaats zet en dan gezellig, als dikke MFK maatjes, bij Daniel met hem aan tafel gaat zit te eten. Toch een vorm van hypocriet.

  Wat ik niet snap is dat Silvana iedereen loopt uit te foeteren, zonder verantwoordelijkheidsgevoel als een olifant door een kast vol porselein rent en dan vrolijk zijn excuses maakt alsof er niks aan de hand is.

  Winstbelasting is nog nooit zo hoog geweest. Dank je de koekoek, allemaal foutieve aanslagen over 2019 die nu weer gecorrigeerd moeten worden. Maar die aanslagen moesten en zouden verzonden moeten worden. Prestige. Toen hij er achter kwam dat er wel heel veel foute aanslagen waren verstuurd en ineens was de dochter van de vorige FinMin de zondebok. Stond een Inspecteur van Belasting op straat omdat hij was begonnen met het corrigeren.

  Zoals zoveel zijn zondebok zijn. Die twee bewakers zijn niet voor niks opgestapt.
  Nee, het wordt tijd voor de rode potlood.

 3. @RMR, “Als *WIJ* het systeem niet veranderd…blijf dit gebeuren.” Er is hoop, minister Silvania is de laatste tijd onderwerp van kritiek, maar hebben wij eigenlijk de tijd genomen om te analyseren wat de man voorstaat? Het ligt soms niet altijd aan de politici maar aan ons kiezers , Silvania verdient onze steun.

  Silvania heeft tijdens zijn afwezigheid duidelijk aan gegeven dat de boef Charles Cooper met zijn poten van staatskas moet blijven, zijn eigen partijgenoot nota bene. Nu heeft hij ook duidelijk gezegd dat zijn coalitiepartner, de minister van SOAW, Larmonie Cecilia in 6 maanden niets gepresteerd heeft.

  Jammer dat hij niet zijn eigen partij genoten ook genoemd heeft, maar ja dit is in elk geval hoopvol. Silvania zou dit kabinet moeten leiden.

  De man heeft ambtenaren van financiën en ontvanger die bakken met geld verdienen en niets presteren, publiekelijk te kakken gezet. Dit is wat we moeten hebben, geen achterkamertjes en handje klappen. Silvania moet zijn eigen kabinet hebben met ministers en parlementariërs die hij voor een volkstribunaal ter verantwoording kan roepen. Go Silvania eindelijk!!!.

 4. Dag allemaal.
  Ik zat met verbazing het artikel en jullie reacties aan het lezen.
  Tegelijkertijd de cynisme en opmerking van #Dvma snap ik helemaal!!

  Deze “volksvertegenwoordigers ” weten heel goed dat ze voor een korte termijn zijn. En gaan vanzelfsprekend hun families en vrienden meenemen. En mensen die incompetent zijn.
  Ik keur hun gedrag niet goed maar ik snap het wel.

  Dit probleem (het machtsmisbruik van “een” gevolmachtigde minister) speelt al in de jaren 80 van het vorige eeuw.

  Omdat het systeem geeft hen die mogelijkheid.

  Het systeem moet veranderd worden.
  Als *WIJ* het systeem niet veranderd…blijf dit gebeuren.

 5. Laten we elkaar geen mietje noemen, de kabinetten hier zijn niet bekend om hun zelfreinigende vermogen. De laatste minister die weggestuurd is, was Francisca en alleen omdat ze tegen de benoeming van Van Arnemann vriendje van Asjes als directeur van RDK was.

  Achteraf bleek ze zelf een broer te hebben die plotseling de carrière move van bewaker naar directeur aannemers bedrijf maakte en spookfacturen bij RDK declareerde.

  Dit zegt genoeg, ministers mogen zo waardeloos en ongeschikt zijn (kijk maar naar Janga )en zolang ze niet aan de belangen of toko’s van de andere ministers komen, mogen ze gewoon de rit uitzitten. Dat het allemaal om gemeenschapsgeld gaat, zal hen aan hun reet roesten.

 6. Het wordt nu echt tijd dat er verder onderzoek komt naar de handel en wandel van Manuel ten tijde van zijn ‘docentschap’ bij het Maria I L(MIL)

 7. Een schoolvoorbeeld hoe je een bedrijf of instelling naar de knoppen helpt. Een zwakke ijdeltuit die nog zwakkere mensen cq jaknikkers om zich heen verzameld om de baas te kunnen spelen in plaats van sterke mensen om zich heen te hebben die behulpzaam kunnen zijn zijn functie naar behoren te vervullen.
  Maar ja wat wil je: een blokfluitleraar kun je niet kwalijk nemen dat niet te begrijpen. De fout zit bij degene(n) die hem in die positie heeft geplaatst.

 8. de mfk heeft dit eiland al zoveel schade berokkend , het kan niet op. Nu wederom met de commissie lintjesregen, kanonskogel cooper heeft wederom ,’n veroordeelde in dienst genomen, denkt bij zichzelf zullen we elkaar in de toekomst niks te verwijten hebben. Hij cooper was al bang waar het geld van de inhoudingen 25% en 12/5 % heen zou gaan, hij was al bijna aan ‘t schuimbekken.

 9. Ook de PAR is zelf niet onbekend met het F&F systeem. Het is dus een beetje dat de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet.
  Maar dat maakt de ketel niet schoner.

 10. Ik snap er echt niks van. Als ik de functie van gevolmachtigd minister had, zou ik me trots voelen. Ik ben dan namelijk het gezicht van Curacao, een soort ambassadeur. Zelfs en zeker als ik de nodige ervaring ontbeer, zou ik mij open opstellen om het zo snel mogelijk te leren. Het personeel dat er al zit heb je gewoon nodig. Zij hebben al de nodige kennis en ervaring. Dan ben je echt dom als je die gaat schofferen. Ik zou samenwerken met de plaatsvervangende directeur, je hebt elkaar nodig. Zeker als je er niet bent. Maar nu blijkt dat er al twee heerschappen en 1 dame zijn die de Zonnekoning en Josefine komen uithangen. Twee van hun notabene die allerlei incompetente familie en vriendjes op een niet bestaande functie plaatsen, en buitendien het zittend personeel schofferen. En het trieste is dat zij in de overtuiging zijn dat zij prima weten hoe leiding te geven, en dat een ieder die kritiek op hun functioneren heeft afgunstig is. Manuel brother, stop met die ongein. Je broer heeft niet de nodige kwaliteiten en je schoonzus en tante ook niet. Je broer krijgt het zelf voor elkaar als “Media expert” om op audientie te gaan bij de premier met een gekreukt jasje en dito pantalon en zonder stropdas. Dit was zijn moment om te laten zien dat hij een expert was maar hij heeft het verpest. Stuur hem en de rest weg, stel je op als toegankelijke manager, doe een cursus management in de tussentijd en stel je op als echte ambassadeur

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties