27 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 09:36

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Kinderoorden Brakkeput staat op omvallen

,,Kinderoorden Brakkeput vervult een belangrijke maatschappelijke functie en sluiting zou rampzalig zijn”

Willemstad – Kinderoorden Brakkeput staat op omvallen omdat door de bezuinigingen het jeugdinternaat niet meer overeind te houden is. Dat wordt bevestigd door de onlangs in september 2020 aangestelde nieuwe directeur Raymond Gericho (67).

Bij Kinderoorden Brakkeput worden jongens opgevangen die (door justitie) uit huis zijn geplaatst. ,,Door de bezuinigingen van de overheid kan de stichting het financieel niet meer bolwerken en dreigt te moeten sluiten. In 2018 is de stichting met 15 procent gekort en in 2020 nog eens met 35 procent, dus totaal 50 procent gekort”, aldus Kees Wognum van het televisieprogramma Duné un Chèns die in de bres springt voor het internaat.

Samen met Gericho organiseerde hij vorige week een telethon, waar ‘helaas maar 13.000 tot 14.000 gulden is opgehaald’, aldus Gericho. Op dit moment worden er in het internaat 31 jongens opgevangen van tussen de 6 en 15 jaar. ,,Toen ik gevraagd werd directeur te worden, heb ik een voorwaarde gesteld, namelijk dat ik dit werk niet ga doen om de instelling te sluiten, maar om deze juist open te houden. Ik geloof niet in overleven, maar in leven”, aldus de directeur.

- Advertentie -

Na zijn aanstelling werd de nijpende situatie hem duidelijk en besloot hij samen met het bestuur hier iets aan te doen. Ook andere internaten zoals Casa Manita en Huize Sint Jozef zullen mogelijk bij de plannen betrokken worden.

,,Kinderoorden Brakkeput vervult een belangrijke maatschappelijke functie en sluiting zou rampzalig zijn”, aldus Wognum, die meent dat de daar opgenomen jongens een tweede kans verdienen en ‘absoluut niet op straat mogen belanden’.

De telethon werd live uitgezonden door TeleCuraçao en enkele radiostations en gehost door Antoniëta Dap, oprichter van Duné un Chèns. Wognum: ,,De actie was gericht om geld in te zamelen en de politiek wakker te schudden. Alle vijftien politieke partijen waren via televisie en radio opgeroepen om poolshoogte te komen nemen van de penibele financiële situatie.

Alleen vier partijen (Vishon, Kumun, PIN en Democraat) zijn langs geweest en hebben ook donaties gedaan, of gaan een fundraising organiseren. Partijen die alsnog langs willen komen zijn van harte welkom.” Om zijn oproep luister bij te zetten stelt hij met klem:

- Advertisement -

,,Het kan niet zo zijn dat dergelijke maatschappelijke instanties door publieke donaties draaiende moeten worden gehouden. Dit sociale vangnet behoort echt tot de verantwoordelijkheid van de overheid. Met de opbrengst van de donaties kan wat tijd worden gewonnen, maar daarna zal de politiek toch echt de verantwoording moeten nemen. Het zou een groot gemis zijn indien het Kinderoord, na bijna 70 jaar, de poort zou moeten sluiten.”

Storten kan op rekeningnummer MCB 20083109 ten name van Stichting Kinderoorden Brakkeput.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. Desastreus als deze instelling zou moeten sluiten. Alleen clowns zoals binnen deze overheid zouden zoiets in hun verrotte hersens bedenken.
  In zowel KB als de overigen instellingen zitten de meest kwetsbare kinderen van onze samenleving.
  Bij KB hebben we met een groep mensen tijdens de Kerst nog van alles gebracht. Veel kinderen hebben gewoon niets om op terug te vallen.
  Dit zou de zoveelste nationale ramp zijn.
  Wat een gajes toch.

 2. @ Knoek-koe: Helemaal eens. Maar in welke media zie je er vandaag nog iets over terug? Niemand durft die mensen eens echt te confronteren. 1 of 2 dagen verontwaardiging en iedereen gaat weer over tot de orde van de dag. Wie vanuit het parlement heeft er ook maar 1 vraag over gesteld? Rubberstamps, stuk voor stuk.

 3. Als deze jongens op straat komen en crimineel worden dan gaan ze hopelijk wel inbreken bij de heren en dames die fortuinen verdienen in de overheid?

 4. Wat staat niet op omvallen op dat eiland .
  De rif project is belangrijk , de salarissen verhogen is belangrijk , enz , enz ,
  De nonnen en de fraters zijn al heel lang weg .
  De klaplopers hebben het voor zeggen en zie nu wat er van terecht is gekomen .
  Nos mes por

 5. Maar Gijsbertha geeft zijn dochter een contract van een miljoen voor 3 jaar consultantje spelen?

  Deze in en in verotte oude rot in nepotisme moet er per direct uitgeknald worden. Met zijn dochter en contract en Zus de lannooy die de controlle heeft overruled.

  Zus die zelf ook niet vies is van een betaald meerjaren contract om te studeren.

  Gegund door haar evenzo despotische oom, E. Tromp, die de bank ook goed in de tang had met zijn afluisterapparatuur. Maar wel de jacuzxi op 5e verdieping regelmatig inaugureerde met security gezelschap uiteraard, gebeurde altijd in de nachtelijke uurtjes, dan heb je beveiliging nodig.

 6. Het zou wel heel slecht zijn als deze instelling moet sluiten. Een sociale ramp zogezegd. Laten we hopen, bidden en geven opdat wij dit kunnen voorkomen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

PBC | Wanhopige brief: drie Venezolaanse migranten die al tien maanden in de cel zitten, vragen premier Curaçao om vrijlating

Persbureau Curacao Drie Venezolanen die op Curaçao worden vastgehouden, doen een wanhopige oproep aan premie Gilmar Pisas om vrij gelaten te worden. De drie zitten al tien maanden vast...

PBC | Aantal actieve cases Curaçao daalt licht op zondag

Persbureau Curacao Er zijn vandaag 36 nieuwe besmettingen bijgekomen. Mensen met een positieve test althans. Aanmerkelijk minder dan de afgelopen dagen toen gemiddeld meer dan 70 mensen positief...

PBC | Mogelijk weer nieuwe beperkende coronamaatregelen op Curaçao

Persbureau Curacao De regering Pisas overweegt de coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen. Gebaseerd op informatie van de GGD en RIVM is het aantal gestegen positieve testen mogelijk reden...

PBC | Shariengela Cijntje is Miss Universe Curaçao 2021

Persbureau Curacao Miss Universe Curaçao 2021 is Shariengela Cijntje. De 27-jarige schoonheidskoningin won gisteravond de 58e editie in de Ballroomzaal van het Curaçao Marriott Beach Resort. Shariengela volgt Chantal...

PBC | CHATA: hotelbezetting Curaçao steeds beter, maar vraag moet gestimuleerd

Persbureau Curacao Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was bezet in de maand juni. Dat meldt CHATA. 54,6 procent om precies te zijn. Volgens de vertegenwoordiger...
- Advertentie -