31 C
Willemstad
• maandag 23 mei 2022 13:57

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao

Gezocht Duitse moordenaar Norman Folker Franz

Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft vijf mensen vermoord en is al 22 jaar op de vlucht voor de Duitse Justitie. Het spoor leidt volgens Bild naar Curaçao!

- Advertentie -

Na zijn ontsnapping uit de centrale gevangenis in Lissabon, Portugal in 1999, werd bovenstaande foto van Norman Franz vrijgegeven.

“Een Duitse toerist heeft in april vorig jaar een man op het eiland gezien, die voldeed aan zijn signalement, zegt de hoofdonderzoeker van de politie van Noord-Rijnland-Westfalen. Bild zegt dat het OM in Willemstad is gewaarschwud door de Duitse Justitie. Curaçao.nu heeft daarvan nog geen bevestiging gekregen.

Norman Franz woonde in het Portugese kuststad van Albufeira onder de alias naam Michael Stuever. Hij gaf zich daar uit voor makelaar in onroerend goed.

Criminele carrière

Zijn criminele carrière begint in 1995 wanneer hij sigaretten smokkelt en in conflict komt met een Poolse bende. Hij gooit met een handgranaat, waarbij één dode valt, een tweede slachtoffer wordt door Franz in zijn hoofd geschoten. Hij wordt vrij snel daarna gearresteerd en veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

In 1997 weet hij de tralies van zijn cel door te zagen en te ontsnappen. Vijf dagen later overvalt de Duitser een geldtransport in Weimar, waarbij hij een geldloper doodschiet en tienduizend Duitse Marken buitmaakt.

Vier maanden later vermoordt Franz twee beveiligers van een geldtransport. De buit bedraagt 250,000 D-mark. Franz duikt daarna met zijn vrouw Sandra onder in Portugal, werkt onder een valse naam als makelaar in onroerend goed en wordt vader van een zoon.

In oktober 1998 wordt Franz in Portugal gepakt met zijn vrouw. Maar niet veel later weet hij weer te ontsnappen door tralies door te zagen en bed-lakens te gebruiken en is sindsdien spoorloos. Hij staat op de zoeklijsten van Interpol en Europol.

Gezocht Duitse moordenaar Norman Folker Franz | Interpol

Duitsland heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor aanwijzingen die leiden naar zijn arrestatie

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

8 reacties

  1. Er gaan berichten op social media dat deze man manager bij een hotel hier op Curaçao is. Als dat zo is, dan is dat schandalig blijkbaar wordt geen antecedenten onderzoek naar buitenlanders gedaan, Stel je voor deze man had zo een dienstmeisje in het donker naar huis kunnen volgen terwijl de eigenaar van het hotel lekker in een luxe appartement aan de champagne zit.

  2. LOL,Hij dacht zeker: Daar in Fòrti zit het ook vol met criminelen, dat is het eiland waar ik moet wezen. Pisas heeft hem hoogstpersoonlijk verwelkomd?

  3. Nu gaat iedereen op zoek. Het wordt een klopjacht.
    Interpol/Europol en toch kom je zonder enige moeite gewoon Curaçao binnen.

  4. Oh sheit !! Meervoudig moordenaar op een moordeiland! RST kan interesse van BKA verwachten. Werner, Karl en nog een paar pals spreken perfect NL. Have passport, will travel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -