31 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

HomeColumnColumn Youp van 't HekColumn Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol
Youp van ‘t Hek voor NRC Handelsblad | Herecode

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol ligt daar op een strandbedje en ontving waarschijnlijk een bericht van zijn zusje. Of een foto van de opgewonden dirigeerstok van zijn zwager Jeroen-zaad-aan-je-schoen. Per ongeluk verkeerd geadresseerd.

Of ik gekeken heb naar de nationale ontmaskering van de kuttenknijpersclub van John de Mol? Ja, maar wel met mijn rug naar de buis. Ik dacht: ik draai mijn stoel pas als ik een duidelijke winnaar hoor. Zo werkt dat toch officieel bij The Voice? Ik hou me graag aan de regels.

Uiteindelijk draaide ik pas toen ik John zelf hoorde. Niet omdat ik hem als winnaar zag, maar als grootste loser van het zootje. Wat een vals gekraai. Lang geleden dat ik iemand openlijk zoveel brokken hoorde jokken. In 2019 had John één klacht gehoord over zijn zwager en hij heeft de smeerlap toen onmiddellijk alle hoeken van zijn kamer laten zien.

Toen ik hem dit hoorde vertellen vroeg ik me af of ik de Alzheimerstichting moest bellen. Om advies. Wanneer is een patiënt rijp voor opname? Dit is geheugenverlies waar zelfs onze premier een puntje aan kan zuigen. Moeten de commissarissen bij Talpa niet onmiddellijk ingrijpen? Zo’n directeur is een regelrecht gevaar voor het bedrijf. Normaal bel je in zo’n geval een familielid om eens rustig te overleggen wat er met de patiënt in kwestie moet gebeuren. Maar dat is hier ingewikkeld. De hele familie is doodziek en ze zitten allemaal tot over hun wenkbrauwen in dezelfde shit.

Mocht John gezien zijn deplorabele psychische toestand naar een ziekenhuis moeten dan zou ik hem niet naar het Amsterdamse VUmc sturen. Dat is namelijk van de universiteit die 250.000 euro van de Chinese overheid ontving om te vertellen dat de Oeigoeren in China niet onderdrukt worden. Inmiddels is die subsidie stopgezet. Of er hierdoor universiteitstypes ontslagen moeten worden? Geen zorg: die kunnen zo bij Talpa aan de slag. Wel grappig dat hetzelfde ziekenhuis nog geen tien jaar geleden stiekem vol hing met camera’s van een andere inferieure televisieboer. De patiënten werden toen zonder dat ze het wisten gefilmd door ene Reinout Oerlemans, een van de beste leerlingen van John de Mol. De leiding van het ziekenhuis werkte hier in eerste instantie aan mee. Kortom: ik zou mijn kinderen niet aan die vieze Voice laten meedoen, maar ook niet laten studeren aan de vunzige VU.

Was dat interview met John handig? Als ik Tim Hofman was had ik het nooit gedaan. Ik had dit kijkcijfergajes na al deze meurende details even lekker aan hun lot overgelaten en radeloos laten rondrazen in hun Porsches. Veel succes John met je Marco, Ali en vieze Jeroentje. Plus al die andere medeplichtigen die overal van op de hoogte waren. Aan de andere kant was het netjes van Hofman. Hoor en wederhoor. Misschien wist Tim ook wel dat door dit gesprek de vlek alleen maar groter zou worden.

Want die John is geen vlugge leerling. Of heeft hij dat befaamde BBC-interview met de Britse pedoprins Andrew nooit gezien? Dat betekende uiteindelijk het einde van deze koninklijke kinderverkrachter, die onlangs nog bloeddorstig op kleine zwijntjes liep te knallen. Nee, niet in ons Kroondomein, maar in zijn eigen volkstuintje.

Dat interview betekent het einde van onze John. De vrouwen zwijgen na deze leugens niet meer. Gister nog via een anonieme advertentie, maar nog even en iedereen durft te praten. De zus van John Ewbank is vast begonnen. Zij werd als Voice-kandidaat op de studiovloer tot tweemaal toe ongewenst bepoteld en iedereen zag het. Maar er was een herecode dus de mannen keken zwijgend toe. En John was daar toevallig niet bij. Terwijl hij er verder altijd was.

We kijken naar het einde van een tijdperk. En nu? Ali en Marco moeten maar gauw op tournee. Samen met ‘vieze Jeroentje’. Bijvoorbeeld naar Dubai of Tonga. Daar smachten de rijke mensen naar amusement. En mochten ze nog een manager zoeken: Sywert heeft tijd!

Bron: NRC Handelsblad

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Ben een geboren Hilversummer en weet van de hoed en de rand over tv baantjes. Toen ik 21 jaar werd ging mijn bouwbedrijf naar de knoppen, toen ben ik bij de Gooi taxi gaan werken, ik werkte alleen s’nachts en heb dat 3 jaar gedaan, nu ik nu nog een boek daar over schrijven, de ene sloerie na de andere sloerie liet zich gebruiken als ze maar voor de camera konden komen, op een paar na, zoals Mies Bouwma, de wijven lieten zich tegen de klip aan naaien een de homo liepen de hele dag met een bult in hun strakke broek wat een zooitje was het daar bij de NOS vara vpro tros kro , en het zal nu na 46 nog wel het zelfde zijn gebleven. De TV is een SODOM EN GOMORO club.

 2. @Eric, Het is soms inderdaad gewenst maar vaak ook niet. Of mensen moeten van baan verwisselen omdat ze niet met een oude dikke baas naar bed willen

 3. Volgens mij maakt, @Brian S een denkfout. Er is een verschil tussen ongewenste en gewenste intimiteit. De vorige directeur van RDK, Jose van den Wall-Arnemann had 4 Spaanssprekende secretaressen, de dames konden geen van allen maar één woord typen. Zij wisten waarvoor ze daar zatten en hadden geen moeite mee.

 4. Wat wel opvalt bij dit hele gedoe is hoe hypocriet heel Nederland is, niemand heeft iets van gemerkt en sommigen willen John van de Mol niet aanvallen want wie weet of het een carrière move in de weg kan staan.

  Precies hetzelfde hier toch? We durfen er niets van te zeggen dat de directeur naar bed gaat met de veel jongere vrouwelijke werkneemster. Dat zij dan ook salarisverhoging krijgt en promotie terwijl ze niet erg werkt. Gebeurt binnen de overheid en bij veel bekende bedrijven op Curacao. Maar iedereen weet het maar niemand die er wat tegen durft te doen!

 5. Wat wel opvalt bij dit hele gedoe is hoe hypocriet heel Nederland is, niemand heeft iets van gemerkt en sommigen willen John van de Mol niet aanvallen want wie weet of het een carrière move in de weg kan staan.

  Iedereen heeft het vaak over dat in Hilversum iedereen het met iedereen doet dus hoe kunnen ze verbaasd zijn dat dit gebeurt? Er is ooit een boek over John de Mol verschenen en daar in staat dat meneer zelf pap van lust dus hoe verbaasd kunnen ze in Nederland zijn.

  Kan me nog herinneren, in 2012 bij de Eurovision 2012 dat een dame verkleedt als indiaan meedeed haar naam, Joan Franka. Na haar optreden zei één van de commentatoren zo life op televisie, “ik wil die veren ergens anders in stoppen”. Toen al vond iedereen dat heel normaal die Nederlanders zijn gewoon viezerikken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties