28 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

DH | Ottley to young men: ‘We are becoming our own worst enemy’

PHILIPSBURG--United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Omar Ottley has issued a passionate plea to the young men of St. Maarten, urging them to refrain from...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Amerikaans jurist dient klacht in over COHO bij VN

HomeLandenArubaParadiseFM | Amerikaans jurist dient klacht in over COHO bij VN
Volgens de jurist is het COHO een voorbeeld van hoe de Nederlandse regering eeuwenlang de rechten van de eilanden vertrapt. Volgens Coharis moet Nederland de coronalening omzetten in een gift.
Het COHO is ondemocratisch en in strijd met de mensenrechten. Dat zegt de Amerikaanse jurist Peter Choharis. Nederland houdt volgens hem onvoldoende rekening met de wensen van de eilanden. Hij heeft hierover een nieuwe klacht ingediend bij de Verenigde Naties.

De jurist diende vorig jaar al een klacht in over het orgaan dat toezicht moet houden op de hervormingen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Volgens de jurist is het COHO een voorbeeld van hoe de Nederlandse regering eeuwenlang de rechten van de eilanden vertrapt. Volgens Coharis moet Nederland de coronalening omzetten in een gift.

Bron: ParadiseFM

5 reacties

 1. Degenen die niet begrijpen dat de COHO niet tegen de bevolking is maar juist om de bevolking te beschermen tegen corrupte politici, die steeds maar weer criminelen aanstellen op belangrijke posten. Het erbarmelijk te zien hoeveel ongeschoolde en eerlijk gezegd gewoonweg domme figuren op sleutelposities worden benoemd zonder enig benul van wat zij klakkeloos uitvoeren, in opdracht van louche en schimmige personen in de achtergrond, konsekwenties hebben voor de gemeenschap. Hoe heet ons land weer…. Ezelstan?

 2. Is dit niet die advocaat die St.Maarten heeft ingehuurd waar Curaçao van harte mee heeft ingestemd en naar ik heb begrepen we ook 9000.-dollar per maand sturen ??.
  Ik hoop het niet want dan zijn we ook afgedwaald naar het niveau van met de rechterhand de staatssecretaris hartelijk welkom heten en tegelijk met de linkerhand proberen een mes in haar rug te steken.
  Journalisten doe je werk.

 3. Een gift is een onverplichte schenking van de gever. Dus dat kan nooit geeist worden. En: de advocaat zal deze klacht indienen op verzoek van zijn opdrachtgever. Zoals bekend doet een advocaat alles wat zijn opdrachtgever van hem vraagt. Ook op voorbaat verloren zaken zolang de opdrachtgever hem maar betaald. Er moet een opdrachtgever zijn want anders wordt de klacht niet ontvankelijk verklaard aangezien de genoemde jurist geen direct belanghebbende is.

 4. Nee Marlon, we hebben vele reageerders die steeds pleiten voor COHO zonder te kijken naar de mensenrechten van de Eilanders.
  Of hij wel of geen gelijk krijgt, dat zal de toekomst uitwijzen.
  Vraag je zelf wel af hoe het mogelijk is dat iemand die niet van het Eiland is dit constateert en onze eigen Parlamentariers hier niet tegen in verzet gaan?
  En ja, natuurlijk weet ik dat 80% van onze Parlamentariers het werk niet aankunnen. Maar toch, ze nemen iets aan voor het volk en daarmee het volk op allerlei manieren benadelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties