27 C
Willemstad
• vrijdag 9 juni 2023

Extra | Journaal 7 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Jacinta Constancia: Op de dag dat ik mijn straf moet uitzitten, zal ik me melden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Jacinta Constancia zal zich melden op de dag dat ze wordt opgeroepen om haar gevangenisstraf uit te zitten. Met deze woorden reageert de voormalige...

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | MFK roept OM op tot actie tegen beledigingen Pisas

HomeLandenCuraçaoNu.cw | MFK roept OM op tot actie tegen beledigingen Pisas
Amerigo Thode is teleurgesteld dat er bij het OM geen actie wordt ondernomen tegen de uitlatingen tegen de premier. Door niet te handelen lijkt het volgens Thode alsof de beledigingen worden goedgekeurd.

De MFK roept het Openbaar Ministerie (OM) op om actie te ondernemen tegen de beledigingen en bedreigingen aan het adres van premier Gilmar ‘pik’ Pisas. Amerigo Thode laat in een verklaring weten teleurgesteld te zijn dat er tot nu toe niks gedaan is tegen de uitspraken.

Volgens de MFK-leider worden er op sociale media veel beledigende berichten over Pisas geschreven. “Deze mensen zijn een slecht voorbeeld voor de jongeren hoe de gemeenschap met politici omgaat”, aldus Thode. “Daar komt bij dat alles wat ze schrijven niet klopt.”

Thode is teleurgesteld dat er bij het OM geen actie wordt ondernomen tegen de uitlatingen tegen de premier. “Het is nog slechter dat er instanties zijn zoals het OM die de wet moeten handhaven en niks doen tegen dit soort overtredingen.” Door niet te handelen lijkt het volgens Thode alsof de beledigingen worden goedgekeurd.

“De MFK wil heel duidelijk maken naar iedereen dat beledigingen of bedreigingen tegen onze premier onder geen omstandigheden worden geaccepteerd”, besluit de politiek leider. “We doen opnieuw een oproep aan het OM om actie te ondernemen.”

Bron: Nu.cw

19 reacties

 1. De optimale “belediging” voor pik zou zijn hem een regenjas aan te bieden;
  Een regenjas voor een pik is een condoom,
  Een condoom lijkt op een lul maar het ontbreekt aan inhoud.
  Pik condoom noemen is dus wel toepasselijk.

 2. LOL, de reacties!!!
  Dat is het risico als je als buurtagentje zonder bestuurservaring de post van nota bene de premier gaat bekleden.
  Alle ogen zijn op je gericht als “eerste bestuursburger”.

  Ga je dingen zeggen en doen die wel of niet passend zijn, dan gaat de bevolking dat “gedrag” beschrijven”! Via media , of mondeling etc.

  Ben je niet “blij” met die “gedragsbeschrijving”? Dan moet de premier zijn “gedrag” veranderen, de beschrijving door de bevolking verandert dan ook.

  Je reinste despotisme, dat ene parlementariër “Thode A.” burgers wil aanklagen voor het “beschrijven” van de handel en wandel van zijn partijleider.

  Typisch gedrag van iemand die niet de volwassenheid en rijpheid heeft om hier op een verstandige en tactische manier mee omgaat.

  Gelijk dreigen met een “stok”! Wat een zwaktebod.
  Beetje zoals de royals in de middeleeuwen die je hoofd lieten afhakken als je commentaar had op hun bestuur.

 3. “Dag meneer Pisas, ik heb een vraag: Mag je ezel zeggen tegen de premier?”

  Pisas: “Nee, dat mag niet want dat is een belediging.”

  “Ik heb nog een vraag: Mag je premier zeggen tegen een ezel?

  Pisas: “Ja, dat mag wel.”

  “Ok, Dag premier!”

 4. Dit is toch de wereld op zijn kop, “the tail wagging the dog”, iemand had juist aangifte tegen Amerigo Thode moeten doen voor het openlijk in het parlement vragen over de beveiliging van Wiels stellen. Het enige doel die Thode toen voor ogen had was de beveiliging van Wiels bemoeilijken waardoor Wiels uiteindelijk vermoord kan worden.

  Voor zover bekend is moord strafbaar en belediging van een omhooggevallen politieagentje die uit minachting voor het volk vindt dat hij premier over hen mag spelen niet.

 5. Ik heb er al een tijdje over zitten denken hoe ik op mijn oude dag nog effen snel extra in twee jaar nog rijker kan worden dan ik al ben, en willen jullie weten hoe?, Nou ik ga gewoon bij de draai brug bij Forti staan met een trommel op mijn rug en ga met een hoop herrie GROTE FOP NEUZEN verkopen die allemaal lijken op THODE / COOPER/ PIK FOP NEUZEN.

 6. Als deze opperbevelhebber van curacrim dan zelf even bij de politie aangifte gaat doen van belediging. Maar als uitgerangeerde agentje weet hij vast dat aangifte doen voor zoiets geen prioriteit is voor de onderbezette politie. Die hebben hun handen vol aan misdragingen van corrupte politici.

 7. @joop van velzen

  PIK betekent in het NLs niet alleen lul oftewel opperwachtmeester, tampeloeres, rampetamp, sergeant-majoor, snikkel, leuter, zwengel, mosselman,
  maar wordt ook amicaal gebruikt zoals kerel, gabber, gozer.

  Dus als ik onze Pik, Pik noem, bedoel ik in iedergeval het laatste

 8. @lapas dank voor de toelichting. Ik begrijp dat Elvis meneer pisas voor alles uitmaakt maar dat er geen bedreigingen zijn? Ik vind bv Drechi een brulaap maar dan kan ik nog niet worden aangeklaagd

 9. Thode heeft het over beledigende woorden, ik hoor al jaren het woord PIK noemen door Thode, als ik zeg je bent een PIK, bedoel ik dan dat je een lul bent ja Pik is gewoon het woord lul betekend in NL grote bick lul en PIK is trots op die naam. Oke Thode ?

 10. @Curacao revisited , op de radio had hij het over Elvis Andrade, die heeft meegedaan met de voorverkiezingen maar had niet genoeg stemmen dus heeft hij zijn kiezers aangeraden om op MFK te stemmen.

  Blijkbaar dacht Andrade voor wat hoort wat maar hij kwam bedrogen uit. Sindsdien maakt hij Pisas voor van alles uit op zijn facebook pagina. Vorige maand moest hij nog zijn wapens inleveren van Pisas in zijn rol van minister van justitie.

  Dat deze figuren vinden dat ze ministers en parlementariërs moeten worden is alleen omdat ze een grote minachting voor het Curaçaose volk hebben. Dat bewijzen ze elke keer weer door familie en vrienden te bevoordelen, maar het lijkt alsof de kiezers een plaat voor hun kop hebben.

 11. Is dit niet de ‘man’ die veroordeeld is omdat hij de geheimhoudingsplicht van een commissie heeft geschonden? Verklapt hij nu weer een geheim?

 12. Houdt aub op thode, nog geen greintje respect voor die lui, KK heeft al veel aangegeven waarom, en het is nog niet de helft. Voor jou ook geen respect thode nada nada.

 13. Jesus Christ KKC, waar halen jullie die onooglijke foto’s toch elke keer vandaan? Hoe krijgen jullie het iedere keer weer voor elkaar krijgen, om de vorige te overtreffen! LOL!!

 14. Thode zou wat concreter moeten zijn, met de huidige opmerkingen kunnen wij niet veel. Als mensen Pisas (of wie dan ook) intimideren of als er doodsbedreigingen zijn geuit moet daar uiteraard tegen worden opgetreden. Maar Pisas is niet zelf naar het OM gegaan of heeft een strafzaak aangespannen, dus kennelijk zijn deze opmerking hinderlijk maar niet strafbaar?

  De opmerking dat “Daar komt bij dat alles wat ze schrijven niet klopt” gaat eigenlijk helemaal nergens over: iedereen heeft een ander perspectief en het idee van een vrije samenleving/media is dat je jouw perspectief kan delen met anderen zodat iedereen zijn eigen beeld kan vormen.

 15. Het begint echt een soort pyonyan te worden op Curaçao, met deze clowns aan het stuur die zich ooooooo zo gauw beledigd voelen in dat kleine brein van ze

  Tja meneer Thode, elke premier / Minister etc krijgt dagelijks golven kritiek en beledigingen over zich heen, Part of the game. Rutte, Biden, Trump, Obama Merkel, en ook Koning Willempie krijgen ook van alles naar hun hoofd geslingerd.

  Hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind, ook in de kritieksfeer.
  Maar nee, op Curaçao wil de politicus en Minister je gelijk voor het gerecht slepen.

  Ja niet zo vreemd eigenlijk.
  Dat krijg je als mannetjes met een kleine benepen kleinburgerlijke geest aan het stuur mogen staan, of in het Parlement mogen zitten zoals paljas Thode.

  Een veel betere vraag is Amerigo Paljas Thode, om je af te vragen hoe het nou toch zou komen dat de massa van de bevolking de “Keizer”van Curaçao zo gigantisch uitlacht en rediculiseert.

  Zou het misschien iets te maken kunnen hebben met het feit dat Pisas de paljas zelf een beetje heel erg redicuul overkomt, en te simpel en totaal ongeschikt is om zelfs de wachtkamer in de politiepost op Soto aan te sturen?

  Tòg wel? Ja hè Toch wel een beetje.
  Tijd dat de hele MFK weggevaagd wordt, hetzij met een verkiezing, het zou nog mooier zijn middels massale protesten voor Forti.

  Cooper die aan de lopende band overal vazallen probeert te plaatsen, openlijk discrimineert, nog geen lijn trekt op de gevaarlijke lijnloze wegen.

  Dan hebben we Lamoney, die totaal geen kaas gegeten heeft van effectief besturen en 9 miljoen heeft geplaats bij vriendenstichtingen.

  Janga, die openlijk een onderzoek naar fraude probeerde te stoppen.

  En dan paljas Pisas, de beste man kan en weet ook niet beter en gaat, nu dat hij langer dan de 2 maanden van de vorige “zit”zit, met de dag dommere dingen roepen en doet.

  Kijk alleen al hoe de man erbij loopt met te korte broekspijpen, gouden brillen en ringen, tja al geef je een domme buriku di mondi, een zijden strik door zijn staart, het wordt echt nooit een elegant paard.

  Rediculiseren en de spot drijven, dat hoort nou eenmaal bij een democratie en vrije mening uitin, de politici rediculiseren met saitire.
  .
  Maar nee, niet op Curacao, met deze simpele, arrogante, incapabele en zich boven de burger verheven voelende mondi types als Thode, Pisas, Lamoney en Cooper.

  Die zouden je het liefst in de diepste kerker opsluiten voor “belediging”. Die enorme lange tenen ook he? En die kleine potjes daar op die romp van ze , die zo gauw overkoken.

  Wat een primaten gedrag van deze politici, die het sturen van een democratie en vrije rechtstaat onwaardig zijn.

  Bai skop bleki Thode

 16. “Deze mensen zijn een slecht voorbeeld voor de jongeren hoe de gemeenschap met politici omgaat”. Dit zegt de man die openlijk in het parlement doelbewust vragen stelde over de beveiliging van wijlen Helmin Wiels. Blijkbaar is voor deze man de reputatie van Pisas meer waard dan het leven van Wiels.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties