27 C
Willemstad
• vrijdag 9 juni 2023

Extra | Journaal 7 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Jacinta Constancia: Op de dag dat ik mijn straf moet uitzitten, zal ik me melden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Jacinta Constancia zal zich melden op de dag dat ze wordt opgeroepen om haar gevangenisstraf uit te zitten. Met deze woorden reageert de voormalige...

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Rechtszaak tegen minister Silvania na uitspraken over Vanessa Gijsbertha

HomeEconomieFinanciele sectorNu.cw | Rechtszaak tegen minister Silvania na uitspraken over Vanessa Gijsbertha
Vanessa Gijsbertha werkte destijds als kabinetschef voor haar vader en Silvania bombardeerde haar tot één van de verantwoordelijke voor de kwestie.

Minister Javier Silvania (MFK) van Financiën wordt door de dochter van zijn voorganger, Kenneth Gijsbertha, voor de rechter gesleept. Vanessa Gijsbertha wil dat de minister de uitspraken over haar betrokkenheid bij de kwestie rondom Bearingpoint intrekt en rectificeert.

In november leverde Silvania meerdere keren kritiek op de software voor de belastingdienst die door Bearingpoint is geleverd en kondigde een onderzoek aan. Het ICT-bedrijf zou volgens de minister ruim twintig miljoen gulden in rekening hebben gebracht voor de software en dienstverlening. Vanessa Gijsbertha werkte destijds als kabinetschef voor haar vader en Silvania bombardeerde haar tot één van de verantwoordelijke voor de kwestie.

Daarnaast deed de minister uitspraken over een overeenkomst van opdracht die Gijsbertha was aangeboden bij het ministerie van Financiën voor de periode na het aftreden van haar vader als bewindspersoon. Volgens Silvania zou die overeenkomst op ‘irreguliere wijze’ tot stand zijn gekomen.

De zaak komt op drie februari voor de rechter.

Bron: Nu.cw

Naschrift KKC

Bearingpoint aanbesteding procedure verloop volgens Vigilante

4 reacties

 1. Weer zo’n tante troela, die door pappie voorgetrokken is.

  Vrouw, ze hebben je de hoofdprijs (hoogste schaal) betaald om voor Pappie Gijsbertje te mogen werken op onze kosten.

  Daarna, hoe onsmakelijk nepotistisch wil je het hebben, ging je er na je “zit”en “reis”(Londen) periode , vandoor met een consultantscontract van 3.000.000 boeboes, terwijl je na die 4 jaar gewoon moets opzouten. Immers: Pappie weg, dochter “nietsnut” ook weg.

  Maar Paappie “Graaibertha”vond het niet genoeg, en regelde op de valreep nog even een sappig appeltje voor de dorst voor dochter “nietsnut”lief. Waar hebben we dit eerder gezien? Eigenlijk bij elke minister die ooit geregeerd heeft, zonder uitzondering.

  Ministers die nog gauw even een poging wagen om een beurs, post, baan, positie , job, project, “toko den toko”, salaris en pensioenrechten verhoging fixen voopr het hele kabinet en parlement (emily en Omayra) te regelen, of dochterlief (vaak dochters, maar ook bysides) nog even gauw een paar schaaltjes opkrikken, voordat het ministeriële doek valt.

  Ha ha ha, esta dushi hende nos ta nò?
  Ze hebben toch zoveel over voor de pueblo pueblerino!

  Maar wederom niet Op Curaçao, daar zorgde pappie “Graaibertje’ lief nog even gauw voor een goodbye handshake van 3.000.000 boeboes, die het plebs voor deze tante “nietsnut’moet ophoesten,

  De arrogantie van dit soort, zich boven de rest wanende, bestia politici en hun familieleden kennen geen grenzen.

  En die Gijsbertha moeten ze ook eens “Poeiya uit eigen chanchan” laten ruiken. Wat heeft die man huisgehouden in de staatsnv’s. Remember het contract van de Geus bij UTS van 1,5 miljoen, door Gijsbertje geregeld? Waarnaar meneer Gijsbertha de favor terugkreeg gekaatst en zitting mocht nemen in de RvC van UTS als voorzitter. Een vieze kleffe incestclub. Past helemaal in het straatje van bv de kleffe incestxlub in de RvC van Ennie. Of niet Jaime Saleh?

  Wel, ata pa bo gosa, guli e pruimu awor!
  Wie zijn sanka kimeert moet op de blaren zitten.

  In dit geval moet ik Javier Silvania toch een pluimpje geven voor zijn doortastendheid in deze kwestie

  En het contract van Naf 3.000.000 van deze tante “Nietsnut” Gijsbertha ongedaan heeft gemaakt.

  Javier Silvania , de enige Minister met kennis en kunde mbt het Ministerie dat hij aanstuurt.

  Alleen zeer jammer dat hij “zijn best doet”voor een in en in verrotte partij.

 2. wellicht kunnen wij iets meer over de inhoud spreken? Bv waarom Vanessa is aangenomen op basis van dit salaris, en welke prestatie zij hiervoor heeft geleverd?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties