25.7 C
Willemstad
• donderdag 2 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

PBC | Moeder en kind droegen bij dodelijk ongeluk geen veiligheidsgordel

Persbureau Curacao

Foto Extra

De politie herinnert het rijdende verkeer er opnieuw aan hoe belangrijk het is om een veiligheidsgordel te dragen, zowel voor de bestuurder als meereizende passagiers.Aanleiding is het dodelijke ongeluk zondagochtend even na zes uur op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Gato.

Daar viel een man op weg naar Bandabou in slaap achter het stuur van zijn pickup, kwam op de linker weghelft terecht en botste vervolgens frontaal op een kleine Chevy Spark.

Foto Extra
Foto Extra

De vrouw die daar achter het stuur zat droeg geen gordel en raakte dodelijk gewond. Zij overleed op de plaats van het ongeluk, mede omdat ze geen riem droeg. Haar kind, die in de auto zat, raakte gewond met hoofdletsel en ligt nog in het CMC. Ook zij droeg geen veiligheidsgordel.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

15 reacties

 1. Wat een gezeur allemaal dametjes,

  Feit is dat er veel mensen dronken op Curacao rondrijden en dat de wegen slecht zijn. Desondanks als je ongewild in een auto ongeluk krijgt dan is de kans groter dat je die overleefd met een gordel om.

  Als je niet kan zwemmen en de boot waarop je zat zinkt en je hebt een zwemvest om dan is de kans ook groter dat je overleefd.

 2. Beste @Joep, Dat zeg ik toch ook? Uiteraard geeft het wat meer zekerheid. Maar het is nou ook geen wondermiddel tegen alle ongelukken, zeker niet op Curacao waar mensen denken dat de baas zijn op de weg, en doen alsof ze alleen op de weg rijden, geen richtin aangeven, als beesten rijden, tel daar bij op donkere ruiten, en een waardeloze wegbewijzering, tja wat wil je met Cooper aan boord!,
  Een gordel dragen in de auto is zoiets als een Parachute bij je hebben als het vliegtuig gaat crashen. Uiteraard geeft het een zekere veiligheid, maar sorry, bij een stevig over de kop ongeluk met of zonder gordel, lig je aan gruzelementen.
  Het ging om die waardeloze berihtgeving waarin het lijkt alsof alles te maken had met de gordel. NEEN, het heeft alles te maken met een zeer slechte min van Justite, Minh van Verkeer en Min Pres…waardeloze wegdek onderhoud, waardeloze handhaving en waardeloze bestuurders.

 3. @Joep, zo jij hebt ook weer je deugzegje mogen doen. Fijn met het vingertje wapperen van foei, draag je gordel. Heb je al medeleven getoond met het slachtoffer? Of met de kinderen die hun moeder kwijt zijn? Nee he, liever geef je een lesje geschiedenis. Verdiep je erin waarom VOLVO ging lobyen voor de autogordel. Het ging als altijd om geld. De enige schuldige is die gozer met zijn pickup. Dat smoesje van in slaap gevallen of trot a pega kennen we nu wel. Het zou niet mijn vrouw moeten zijn in ieder geval, want geloof me dat die gozer voor eeuwig klaarwakker zou zijn. Bah

 4. @ Knoekkoe,

  Helaas, ben het niet met je eens. Iedereen in 2022 zou toch moeten weten dat het niet dragen van veiligheidsgordel de kans op overleven van een aanrijding met 70 a 80 % verminderd.
  Volvo heeft dit reeds in de jaren 50 of 60 van de vorige eeuw bewezen en derhalve zijn veiligheidsgordels ook verpicht gesteld tegenwoordig (eigenlijk al sinds de jaren 70). Dat Curacao hier achterloopt en ook niet controleert ontslaat niemand van de verantwoordelijkheid om veiligheidsgordels te dragen.
  Expect the unexpected heb ik altijd geleerd, dus ga je er vanuit dat jouw mede weggebruikers zo dom zijn als het achtereind van een varken en dat betekent dat jouw veiligheid op jou berust.
  Nogmaals, je koopt er helemaal niets voor om in je graf te liggen en dan tot de conclusie te komen dat jij gelijk had…………dat de ander fout zat, maar dat jij geen gordels droeg.
  Nee, we weten niet zeker dat deze twee het zouden hebben overleefd met gordels, maar zonder gordels in ieder geval 100 % zeker niet. Anders gezegd, draag die k+tdingen en hou op met fingerpointing.

 5. Even nuanceren: De vrouw was niet overleden als ze deze man niet tegengekomen was, dat is het moraal van het verhaal. Had ze haar gordels gedragen , had ze idd een grotere overlevingskans. Het is de titel van de tekst die je doet geloven dat het de schuld van het niet dragen van de riemen is, waar natuurlijk een waarheid in schuilt. Maar het is op zijn minst tendentieus, daar de hoofdoorzaak van haar overlijden niet de gordels zijn, maar het roekeloze rijgedrag is van de tegenligger.

 6. Increible e comentario nan aki.
  Blijf maar focussen aan de bestuurder van de pickup jongens. Die brengt de vrouw en kind terug. Feit is dat had de vrouw en kind hun gordels om ze beiden wellicht in leven zouden zijn. En wellicht zat het kind voorin.
  Wat een omgekeerde wereld hier op Knispekrant.
  I almost spilled my coffee, and I was drinking with both hands.

  Dit zegt veel over de mentaliteit van het dragen van gordels op Curacao. Ben op valantie en leende de auto van mijn zus. Neemde de auto naar een carwash. Hierna zijn de achtergordels verdwenen. Wat hebben die klojo’s van de carwash gedaan ? Alle gorders achter de stoelen en leuningen verscholen alsof die niet nodig zijn. Increible.

 7. Increible e comentario nan aki.
  Dat men niet kan inzien dat het dragen van een gordels door die vrouw en kind had kunnen redden. Let’s focus aan de bestuurder van de pickup zegt men. Blijf maar focussen op de bestuurder van pickup truck, dat brengt de dooden weer terug. Incredible, I almost spilled my coffee, and I was drinking with both hands.

  Zegt over de mentaliteit vsn het dragen van gordels op Curacao. Ben met vakantie en leende de auto vsn mijn zus. Neem de auto naar een carwash. Plotseling zijn de achtergordels verdwenen. Wat hebben die klojo’s van de carwash gedaan ? Ze hebben de gordels achter de stoelen en leuningen verborgen. Moest de stoelen en leuningen verplaatsen om de gordels weer naar voren te tevoren.
  Increible bro.

 8. @ Stanley,

  Ja, de man was schuldig en dient daarvoor gestraft te worden, maar wat heb je daar aan wanneer je dood bent ?
  Deze 2 hadden, met een gordel, wellicht kunnen overleven, nu, zonder de gordels zijn ze dood.

  Laat het een les zijn voor iedereen om gewoon die gordels te dragen, ze kunnen je leven redden wanneer je personen tegenkomt zoals de malloot die hen dood heeft gereden.

 9. @ Chantal,

  De slachtoffers hadden wellicht nog geleefd wanneer ze gordels om hadden gehad. Je hoeft niet schuldig te zijn aan het ongeval, maar je koopt er zo weinig voor wanneer je in je graf ligt. Dan lig je daar lekker en staat er op je grafsteen: ‘de ander was schuldig’ ?

  Hoe je het ook wilt wenden en keren………….je bent en blijft nog steeds dood. En dat had wellicht vermeden kunnen worden.

 10. Een man die in slaap viel, je gelooft het zelf toch niet? is dit de nieuwste smoes als je aan het inhalen bent en een ongeluk veroorzaakt???
  gewoon opsluiten deze gast en ophouden met het gelul over gordel.

 11. Rootcause : Deze mevrouw is overleden door het rijgedrag van een roekeloze rijder. Gordel veilig?, er zijn verhalen dat de auto in brand vloog na het ongeliuk en de gordels niet los kwamen.

 12. Frontaal aangereden worden door een slapende automobilist en dan het verwijt krijgen dat jij als slachtoffer geen gordel droeg? Omgekeerde wereld.
  Heel veel sterkte voor de familie.

 13. Wat een rare en nare conclusie. Die pipo die na een nacht flink doorhijsen in slaap viel en op de auto klapte is hier de moordenaar, niet de ontbrekende gordel. Wijlen mijn schoonvader voorkwam dat hij op slag dood werd gereden door een racende moordenaar omdat hij geen gordel droeg. Helaas alsnog overleden. Maar als hij zijn gordel had gedragen dan was hij in tweeen gebroken. Gordel kan helpen, niet altijd. Ik hoop dat die slaapkop in ieder geval een flinke straf opgelegd krijgt wegens de dood van die vrouw

 14. Het dragen van een autogordel is hetzelfde als het gebruiken van een condoom, het voet niet lekker, het liefst doe je het zonder maar het kan je leven redden.

 15. Hoe vaak hebben wij al niet kunnen lezen dat bij een aanrijding iemand is overleden om reden dat er geen gordel werd gedragen, dus ook nu weer. Waarom dragen mensen niet de veiligheid gordel? Bij gebruik had ook deze vrouw het ongeluk waarschijnlijk overleeft. Hierbij een oproep “Mensen draag deze gordels, maar zorg ook goed voor al je loszittende kinderen in de auto”. Het zit mogelijk niet lekker deze gordels maar het dragen hiervan went echt wel en het gaat voor een hoog doel “Het beschermen van jou eigen leven” in geval je betrokken raakt bij een aanrijding zoals deze.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -