28 C
Willemstad
• donderdag 6 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

PBC | Ex-medewerker SOAW aangehouden voor fraude met coronasteun

Persbureau Curacao

Bij de huiszoeking zijn documenten, harde schijven en usb-sticks in beslag genomen | Persbureau Curacao

De politie heeft vandaag een 32-jarige ex-ambtenaar van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn aangehouden. De man zou zou coronasteun bestemd voor cliënten op zijn eigen bankrekening hebben gestort.

De arrestatie volgt op een huiszoeking bij de ex-medewerker door de Landsrecherche van Curaçao. Die was enige tijd geleden begonnen met een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met coronasteun. Bij de huiszoeking zijn documenten, harde schijven en usb-sticks in beslag genomen.

De Landsrecherche is een zelfstandige opsporingsinstantie met een speciale taak. Zij richt zich op de opsporing van door (semi-) overheidsfunctionarissen gepleegde misdrijven. De Landsrecherche opereert vooral op het terrein van de strafbare gedragingen die in ernstige mate de integriteit van de rechtspleging en de integriteit van het openbaar bestuur raken.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

7 reacties

 1. Een medewerker die in een pandemie waar mensen van de voedselbank moeten leven nog honderdduizend gulden steelt. Dit is letterlijk voedsel uit de monden van kwetsbare burgers stelen. Het trieste geval is dat hij waarschijnlijk een taakstraf krijgt en over een jaar of twee weer bij SOAW aan de slag mag.

  Aan de andere kant als ministers en parlementariërs zelf in de pandemie hun salaris verhogen en groot verdieners hun miljoenen salaris behouden is de vraag of de rechter niet coulant met deze ambtenaar moet zijn.

 2. Dit is nu een voorbeeld van een MINDERWAARDIG figuur. Gelden die bestemd waren voor mensen die pinaren door de ondoordachte paniekvoetballerij van de regering, onder aanvoering van iemand die hoog opgeeft over hygiene maar er zelf uitziet als een verfrommelde hoop vuile lakens. Die gelden stort je dan op je eigen rekening en dan ga je de grote jongen uithangen. Onderwijl lijden mensen honger, vallen kleine bedrijfjes om en zijn velen aangewezen op een voedselpakket en de wanhoop nabij. Maar jij hebt al die tijd wel de pot leeg gevreten bij de chino. Jij hebt wel bling bling gekocht. Jij hebt wel gezorgd dat jouw gezin en vrienden en familie niks tekort kwamen. En straks in de rechtzaal komen jammeren dat het niet zo bedoeld was en dat je spijt hebt en pordon pordon smeken. Ik als rechter had jouw veroordeeld tot een enkeltje cel in Barber, je schoenveters zou je mogen houden. Bah.

 3. “De man zou zou coronasteun bestemd voor cliënten op zijn eigen bankrekening hebben gestort.”
  Dit is een “kleine jongen” een die niet hoort in de categorie uitzuigers.
  De echte die het wel mogen hebben allemaal een trust en buitenlandse bedrijven en rekeningen. Daar wordt het geld niet op hun eigen rekening gestort.
  Natuurlijk is het goed dat hij opgepakt wordt en dat het geld, wat er nog over is, komt op de plek waar het hoort.
  Ik denk echter dat het een schijntje is van wat er nog meer verdwenen is. Maar die blijven nog buiten schot.
  Deze verdwijnt, terecht, snel achter de tralies.
  Terwijl er nog veroordeelde groot graaiers rond lopen.
  Het zal wel aan de “diversiteit van de rechtspraak” liggen.

 4. Zal hij de schuldige zijn waardoor mijn vrouw nooit een stuiver heeft mogen ontvangen? Ontslagen vanwege de corona. Alle formaliteiten correct ingediend en ingevuld.

  De SOAW diverse malen bezocht en ons beloven U zult gebeld worden. Helaas geen telefoon van ze ontvangen. En we zijn twee jaar verder nu.

 5. Fijne ambtenaar,hoge ambtenaar zelf! In plaats om mensen te helpen die hun werk zijn kwijt geraakt wegens Corona,en zonder inkomen zitten om hun familie te kunnen voeden, of bedrijven die maandenlang gesloten waren, heeft hij zich zelf geholpen.

 6. Stoute jongen!
  Dit was het voorrecht voor hoger geplaatste!
  Dit wordt “snel recht” in tegenstelling tot het stelen hoogerop.
  Dat recht duurt jaren met de mogelijkheid dat de straf niet eens wordt uitgevoerd.
  O nu snap ik het, dat wordt bedoeld met diversiteit in de rechtspraak.
  Ja daar verdien je wel een lintje voor.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -