33 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

PBC | Eunice Saleh krijgt koninklijke onderscheiding

HomeLandenArubaPBC | Eunice Saleh krijgt koninklijke onderscheiding

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Op vrijdag 4 februari heeft de Gouverneur van Curaçao namens zijne Majesteit de Koning, een Koninklijke onderscheiding aan mr. Eunice Saleh uitgereikt.

Zij kreeg die onderscheiding vanwege de belangrijke bijdrage die zij heeft geleverd aan de kwaliteit en diversiteit van de rechtspraak in het Caribisch deel van het Koninkrijk en haar bestuursactiviteiten in de Stichting Jaime Saleh Sociaal Fonds.

Saleh is in 1991 afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Na haar rechtenstudie heeft zij vijf jaar in de advocatuur gewerkt in Nederland en op Curaçao. Saleh begon in 1996 als rechter in opleiding bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en werd na deze opleiding in 1999 lid van het Hof.

Sinds 2009 was zij vice-president en bestuurslid van de Rechtbank, belast met het bestuur van de Rechtbanken in Eerste Aanleg op Curaçao en Bonaire, in 2016 werd ze benoemd tot president van het Gemeenschappelijk Hof, die functie vervulde ze tot aan dit jaar.

Eunice Saleh is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Bron: Persbureau Curacao

31 reacties

 1. Dat wijf is smeriger, crimineler en corrupter dan meningen door dit gerecht veroordeelde zgn criminelen. Zij en haar bende gilde hebben corruptie uitgevonden en worden ook hiervoor iedere maand met gemeenschap geld betaald. Ik weet niet of de “onafhankelijke” media daar in Curaçao op voorhand moegestreden zijn of aan zien, horen en zwijgen doen. Geen wonder dat dat eiland geen progressie boekt.

 2. SLM = Salehs Life Matter!
  De Ennia verzekerden wachten nog steeds op een persoonlijke verklaring van de heer Jaime Saleh.
  De stilte rondom deze kwestie leidt alleen maar tot meer speculatie in de media.

 3. Het adagium van het Hof van Justitie; BLM
  Maar in dit geval staat dat voor : “Boeven Lifes Matter”.

  Vooral elite boeven! De kleine kruimeldief en struikrovergapper, die pakt het Hof graag en naar de letter van de wet aan! En wel snelrechtelijk.

  Maar die grote boeven, die in een maand meer stelen dan 10 chollers in een jaar weggappen, die blijven vrolijk rondlopen! Hier vallen ook de grootverdieners en megabonusopstrijkers onder.

  Zie maar alle politici en “Hoogwaardigheidsbekleders”die uit de wind gehouden werden en worden.

  Mocht een rechter van het Hof i.d.d. BLM sentimenten koesteren , maar dan in de originele zin van Black Lifes Matter, is dat een serieuze reden voor een niet “diverse” verdachte om te twijfelen aan de objectieviteit, professionaliteit en integriteit van betreffende “WOKE”rechter. Een wrakingsverzoek is dan zeker op zijn plaats. Er is geen plaats voor rechters met minachting voor niet diversen.
  Daar hebben we al genoeg ministers van in Forti

 4. Diversiteit was en is er zeker in Forti.

  En dat was te danken aan mevrouw Saleh? Leg uit wat zij precies heeft gedaan om diversiteit te bevorderen bij het Gerecht?

 5. Het gaat mij er ook niet om dat ze een lintje krijgt. Het gaat erom wat voor motivatie erbij gegeven wordt.
  En die motivatie is net zo vals als de teksten op grafstenen. Als ik op een begraafplaats loop vraag ik me altijd af of er in de vorige generaties geen egoïsten, misdadigers of gespuis waren.
  De diversiteit in Forti?
  De diversiteit in Forti?
  Welke diversiteit?
  De diversiteit van vrienden?
  De diversiteit van familie?
  De diversiteit van belangen?

 6. Ik kan niet oordelen over de invulling die zij heeft gegeven aan haar werkzaamheden. Ik weet echter wel dat aan sommige functies een automatisch lintje vastzit zodra jouw termijn er op zit.
  Dat is nu eenmaal zo bepaald en dat zal altijd wel zo blijven. Geen idee waarom de kwaliteit van het werk dan niet meer van belang is, het devalueert ook het lintje, maar that is the way it is.

 7. Mensen jullie zijn kort van memorie. Nog niet zolang geleden was er een geboren Rotterdammer jullie minister President. Een Libanees was minister enzovoorts enzoverder. Diversiteit was en is er zeker in Forti.

 8. @Dislect schrijft:
  ‘En waar zelfs een van de leiders van die onlusten, Stanley Brown, niet bruin genoeg gevonden werd.
  Dus voor de “diversiteit ” werd Stanley opzij geschoven zodat de “diversiteit” beter tot zijn recht kwam.’

  Dat wist ik niet (woonde in die tijd niet op Curacao).
  Wat tragisch! En dat terwijl naar verluidt, bij het huwelijk van zijn ouders, zijn grootvader van moederszijde (Peterson uit SXM) juist vooraf had gecontroleerd of de bruidegom (afkomstig uit St Kitts) ‘niet al te donker van kleur was’. Treurig!

 9. Ik probeer te lezen wat er op de opgespelde embleempjes van hare koninklijke exellentie Luciele “Bush” Wout staat en die van hare edelachtbare rechter staat.? ….”Echtgenote respectievelijk Dochter van grootste boefjes van Curacao?’…..

 10. Diep @ Dislect.
  De diversiteit van de Rechtbank in een notedop.

  De zogenaamde “buchi di kaya’ wordt “snelrechtelijk” aangepakt.

  Meneer de ex Gouverneur ?Hofpresident Jaime – “orde in de ridder van oranje dit en dat en zus en zo” en grootbonus opstrijker – Saleh, Martina S. en zo een beetje elke Minister ex-Minister worden uit de wind gehouden.

  Chakkaaaa!!! Daar heb je je diversiteit.
  Lekker die diversiteit van het Gemeenschappelijk HOF van (in)justitie!

 11. @ koek-koe.
  “Diversiteit van kleur, ras, soort zou helemaal nooit als norm moeten gelden.”

  De juiste persoon op de juiste plek staat los van huidskleur, geslacht of levensovertuiging.
  En zo simpel is het. Dan komt er vanzelf een diversiteit van huidskleuren, geslachten en levensovertuigingen. En dat is precies wat er in onze kleptocratie niet gebeurd.
  We hebben een kleine pool van “liders’ die hun wortels hebben in de onlusten van 1969.
  En waar zelfs een van de leiders van die onlusten, Stanley Brown, niet bruin genoeg gevonden werd.
  Dus voor de “diversiteit ” werd Stanley opzij geschoven zodat de “diversiteit” beter tot zijn recht kwam.

 12. Ik zie de “diversiteit” in rechtspraak niet in ras, geslacht of levensovertuiging.
  Voor mij is de diversiteit het bewijs dat vrouwe justitia haar blinddoek op licht om te kijken wie er voor haar staat.
  En bij sommige “snel recht” toepast en bij andere een lang proces en uitstel van straf geeft.
  Ook voor vrouwen justitia zijn not all animals equal en some are not even animals.
  Dat is wat diversiteit in rechtspraak voor mij betekent.

 13. LOL, @Brian!
  Zo is het maar net.
  Diversity for ye, but not for me!
  Een soort “contradictio in terminis als 1e generatie migranten van arabische (denk), turkse(denk) komaf , of de rimboe van Suriname (SS) in hun bevoorrechte positie als 2ekamerlid weer eens kakelend mekkeren over uitsluiting, en de discriminatie-, racisme kaart riant trekken, terwijl ze tot de elite horen van Nederland. Hoeveel Nederlanders, niet moslims, chinezen zitten er in het parlement van Marokko, Turkije, maar ook Libanon.
  De dubbele moraal… over die diversiteitsgekte.
  En idd..Curaçao en diversiteit, wie is minister van justitie, minister van algemene zaken, premier,MEOminister, Sociale Z minister, , Finance minister, …lekker divers…
  Ziet er erg donker uit! in de breedste zin des woords. Vooral voorde toekomst van Curaçao

 14. In witte landen hebben wij een grote mond mbt diversiteit echter in onze eigen landen en groepen is dit ver te zoeken.

  We zijn verre van divers. LGTBT mensen moeten het undercover doen en andere rassen afkomsten laten we niet toe en als ze kritiek hebben dan moeten ze oprotten naar hun landen (terwijl veel hier geboren zijn).

  Diversiteit is een industrie geworden in witte landen waar een aantal van ons goed geld mee verdienen.

 15. “Meer Diversiteit” is een bedriegelijke term.

  Het betekent niet: meer “soorten” mensen. Want dan zou je bv ook een chinees, portugees, “makamba” en hindustaan verwachten in bv Fòrti.

  Diversiteit is een cryptoterm voor ” minder ” blank”, minder makamba. En het selectiecriterium van Blooper is daar een goed van.

  Diversiteit van kleur, ras, soort zou helemaal nooit als norm moeten gelden.

  Wat diversiteit zou moeten betekenen als norm = kennis, professionaliteit, ervaring, vakkennis, specialismes. ( en wat dat aangaat is Curaçao helemaal NIET Divers in bv fòrti.
  Trouwens ook niet als diversiteit betekent meer variatie qua soort/kleur. fòrti is nog al mono-etnisch.

  Uiterlijk, knap, ras, sexy etc is ook totaal niet relevant in deze interpretatie van diversiteit.

  Lol, straks krijgt jaime saleh ook nog een decoratie.

 16. “Een knappe, aantrekkelijke en zelfbewuste dame die de gesel van een frigide tante is ontsprongen.”

  in dat geval is de onderscheiding dubbel en dwars verdiend.

 17. Nu hopen dat zij tot hier in vaders voetsporen is gevolgd en niet verder gaat.
  Zij kan nog altijd huisvrouw worden, dat is het meest eerzame beroep ter wereld.

 18. Ja, Bolivar, dat heeft de onderscheiding niet meer. Als de Koning die uitreikt aan een casino koning dan kan het ook aan een ex president van het Gerecht. Het is duidelijk dat de Koning geen idee heeft aan wie hij de onderscheidingen uitreikt! Natuurlijk heeft deze dame geen schuld van wat haar vader heeft gedaan of gelaten,of van wat haar broer mee bezig is. Maar gezien dat zij ook bestuurslid is van de Stichting Jaime Saleh Social Fonds, is dit niet het beste moment om een onderscheiding te krijgen/ aan te nemen.

 19. Het is weer niet goed. (lol)

  Heb wat zinsdelen uit de vrij negatieve reacties bij elkaar gesprokkeld.

  “de Koninklijke onderscheiding heeft geen toegevoegde waarde meer.”

  “Wablief???
  1 april grap?”

  “ze is met een zilveren theelepel in haar achterste geboren.”

  “Welke diversiteit?
  Ze is de vleesgeworden bevestiging van de elite status.”

  “Wat de hell! Krijg je daar een koninklijke onderscheiding voor?”

  Dan nu.
  Eigenlijk twijfelde ik even mijn waardering voor zijn schrijfkunst zo openlijk uit te spreken. Want wat zal hij er wel niet van denken, of vinden? Misschien dat ik een slijmerd, huichelaar of een idioot ben? Of dat ik vriendschap nastreef? Nee dus, niets van dat alles. Wil het gewoon oprecht gezegd hebben dat ik geniet van zijn schrijfsels oftewel van Vluggertje’s bijdragen. That’s all folks!

  “Dat vergt een kadaver discipline en een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen die schuilgaat achter een minzaam en schuchter lachend gezicht”

  “Een knappe, aantrekkelijke en zelfbewuste dame die de gesel van een frigide tante is ontsprongen.” (oei)

 20. De Saleh’s zijn altijd Koningsgezind geweest.
  Dat moet ook wel als je wordt toegelaten tot de ambten van president van het Hof en het gouverneurschap.
  Dat zijn bij uitstek vertrouwensfuncties waar zij in Den Haag er van op aan moeten kunnen dat de belangen worden behartigd in een ieders belang.
  Overigens knap voor deze van oorsprong Libanese migranten dynastie die het verder geschopt heeft dan panaderia Libanesa in amper drie generaties en toch zijn voeling met de samenleving niet heeft verloochend.
  Dat vergt een kadaver discipline en een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen die schuilgaat achter een minzaam en schuchter lachend gezicht om de volgende generatie klaar te stomen voor ingeruimde posities in de samenleving die niet voor een ieder zijn weggelegd. Ongetwijfeld zullen er menig traantjes zijn weggepinkt om het kroost in het gareel te krijgen en houden en hebben een deel van de revoluties zich buiten het ook van de lokale gemeenschap elders voltrokken. Het resultaat mag er zijn. Een knappe, aantrekkelijke en zelfbewuste dame die de gesel van een frigide tante is ontsprongen.
  Dat in de reservetijd een kleine smet op het blazoen van de pater familias is terechtgekomen, mag dan gezien de coherentie en eenheid die het boegbeeld heeft uitgedragen, geen naam hebben, te meer daar er geen functies en ambten worden bezoedeld.
  Tja, aan alles hangt een prijskaartje en in de Arabische wereld gelden vaak andere normen. Het belang van de Famiglia en haar continuïteit in goede doen staan voorop.
  Niet alle belastingbetalers hebben daar moeite mee.

 21. Welke diversiteit?
  Ze was de vleesgeworden bevestiging van de elite status.
  De elite die mede door haar aanstelling bevestigd dat Curaçao een kaste systeem heeft. En dat jou kaste je vooruit helpt in de richting die jij wilt. Of dat de wetgevende, uitvoerende gerechtelijke macht of bedrijfsleven is.
  De diversiteit van een mono cultuur.

 22. Weet überhaubt niet of dit het opportune moment is om koninklijke onderschijdingen uit te delen aan familieleden van de heer Saleh. In het geval van de Saleh affaire bij Ennia roept het nog meer vragen en twijfels op. Blijkbaar maakt een koninklijke onderscheiding je “onschendbaar” voor wanbestuur en wegkijken. Zou dat het geheim zijn tegen vervolging?

 23. Diversiteit? Wat de hell! Krijg je daar een koninklijke onderscheiding voor?

  Doet het eiland daar aan? Fòrti in ieder geval niet! Heel homogeen! En beroerd homogeen!

  Papa Saleh heeft ook veel onderscheidingen gehad. Weet niet of hij ze wel mag behouden na het “akkefietje” bij de ennia.

 24. Hoe moeten wij dit zien? Eunice Saleh krijgt van de Gouverneur een veer in haar kont gestoken? Het blijkt dat de rijken in dit land zelfs van zo een Koninklijke onderscheiding voor hun zelf beslag willen leggen.

  Eunice Saleh had kunnen reageren met, dat ze deze onderscheiding niet verdiend want uiteindelijk is ze met een zilveren theelepel ***** geboren en met een achternaam als Saleh gaan alle deuren automatisch voor haar open.

 25. Zij kreeg die onderscheiding vanwege de belangrijke bijdrage die zij heeft geleverd aan de kwaliteit en diversiteit van de rechtspraak in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

  Wablief???

  1 april grap?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties