29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Rector Colegio Arubano geschorst

HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Rector Colegio Arubano geschorst

Oranjestad – Rector Tim Croes is dinsdag door het bestuur van Colegio Arubano geschorst. Boze docenten die uit protest gisteren besloten het werk neer te leggen, werden de mond gesnoerd. Zij konden hun leerlingen alleen via Whatsapp bereiken.

Andere communicatiemiddelen waren niet meer toegankelijk. De ingeroosterde CE’s en SE’s gingen gisteren niet door.

Op een video die op sociaal media circuleert, is te zien hoe een aantal docenten dinsdag wacht op rector Croes die met het bestuur in gesprek is. De deur van de kamer ging op ene gegeven moment met moeite open, alsof vanuit de binnenkant iemand probeerde Croes te hinderen naar buiten te lopen. Het lukte de rector wel en hij liep geïrriteerd weg. De docenten reageerden verbaasd en riepen ‘dit kan niet, doe aangifte’.

Vakbond Simar kwam daarna met een persverklaring. Daarin staat dat de situatie op de havo-vwo-school uit de hand gelopen is. De relatie tussen het schoolbestuur – onder leiding van voorzitter Ernesto Rosenstand – en het personeel is niet goed. Het docentenkorps heeft geen vertrouwen meer in hem. Toen ze hoorden dat Croes door het bestuur zonder reden was geschorst, was dat de druppel. De docenten besloten om de dag erop het werk neer te leggen.

,,We betreuren het dat het zo ver heeft moeten komen, maar de situatie is al langer tijd gespannen en de docenten zien geen verbetering. Ze voelen zich gedwongen om deze stap te zetten”, aldus de vakbond, die achter de leerkrachten staat.

Mentoren stuurden hun leerlingen via Whatsapp een bericht dat ze woensdag niet naar school hoefden te komen. De geplande schoolonderzoeken gingen niet door, want de leerkrachten konden niet bij de onderzoeksmaterialen komen. In een Whatsapp-voicebericht waarover deze krant beschikt, is te horen hoe een leerkracht zegt dat ze de officiële kanalen van de school niet kunnen gebruiken om leerlingen informatie te sturen. Wie de e-mail of andere middelen van school gebruikt, loopt net als de rector de kans om te worden geschorst. Een andere leerkracht laat, ook via Whatsapp, weten dat ze hoopt dat de leerlingen een officieel bericht zullen krijgen dat de schoolonderzoeken niet doorgaan. Maar ze weet niet van wie dat bericht zal komen.

Gisterochtend kwamen zo’n 70 docenten naar school, allemaal in het zwart gekleed. Ze bleven buiten het schoolterrein staan. Ook rector Tim Croes was aanwezig, eveneens in het zwart gekleed. Een kleine groep leerlingen had gehoor gegeven aan een oproep onder leerlingen om toch naar school te komen om de leerkrachten te steunen.

Onduidelijk is wat er de rest van de week gaat gebeuren. Vakbond Simar zou gistermiddag een persconferentie geven met een update over de situatie, maar deze werd op het laatst verschoven naar een later tijdstip, na de deadline van deze editie van de krant .

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties