28 C
Willemstad
• zaterdag 20 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Betreft: Brede discussie erfpachtsrecht Bullenbaai

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marianne van Delden aan het woord.

Ingezonden stuk Uitgifte in erfpacht van grondgebied van Curacao te Bullenbaai aan vreemden zonder overleg met het volk

Mevrouw Marquerite Nahar is verontrust over de koers die de directeur van de RdK n.v. vaart als directeur van de RdK n.v., waarvan als ik mij niet vergis het Land Curacao de enige aandeelhouder is. En deze onrust is terecht naar mij mening.

Corc b.v. is in tegenstelling tot de RdK n.v., (een naamloze vennootschap), een besloten vennootschap en wij weten niet wie de aandeelhouders zijn of zullen zijn.

RdK n.v. wil nu het erfpachtsrecht vestigen ten behoeve Corc b.v. met betrekking tot een groot deel grondgebied van Curacao en zonder dat enig overleg is geweest met het volk van Curacao, zonder dat zij zich hierover hebben uitgesproken. Het is wel hun grondgebied. En wij leven hier in Nederland en ook op Curacao in een democratische rechtstaat.

Het is naar mijn mening van groot belang deze kwestie van uitgifte in erfpacht van gronddomein van het Land Curacao aan Corc b.v. voor te leggen aan de aandeelhouders van RdK n.v. namelijk het Land Curacao, in casu aan de regering Pisas die op 14 juni 2021 is aangetreden als Regering van het Land Curacao, een Regering voor, door en met het volk.

Zij kunnen de directeur van RdK n.v. om uitleg vragen en eventueel bewegen een andere koers te gaan varen en in ieder geval om de erfpachtsuitgifte voorlopig onhold te zetten totdat ook het volk de gelegenheid heeft gekregen zich hierover uit te spreken.

U kunt ook alle stukken van deze brede discussie bundelen en voorleggen aan de Staten opdat ook zij zich over deze kwestie kunnen buigen. Ook in het Antilliaans dagblad is door de directeur van RdK n.v. onlangs gepubliceerd over deze kwestie.

Ik wens U allen Vreugde, Vrede en alle Goeds!

Marianne van Delden,
Nederland

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...