27 C
Willemstad
• vrijdag 9 juni 2023

Extra | Journaal 7 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Jacinta Constancia: Op de dag dat ik mijn straf moet uitzitten, zal ik me melden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Jacinta Constancia zal zich melden op de dag dat ze wordt opgeroepen om haar gevangenisstraf uit te zitten. Met deze woorden reageert de voormalige...

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | ‘Op zoek naar ziel Kurá Hulanda’

HomeNieuwsKunst en CultuurAntilliaansDagblad | ‘Op zoek naar ziel Kurá Hulanda’

Willemstad – Niet: wij zetten de wijk op en wie wil komt. Maar eerder: wij zetten de wijk samen op, zodat het voor iedereen goed toeven is. Het concept dat is neergezet bij de kennismaking die geïnteresseerde ondernemers gisteren hadden met de nieuw op te zetten woonwijk Kurá Hulanda, komt mede uit de koker van Mente Kaweta.

Dat is een organisatie op Curaçao die zich bezighoudt met de regeneratie van stadsgebieden. ,,Eigenlijk zijn we met deze bijeenkomsten samen met de nieuwe eigenaren de ziel van de nieuw op te zetten woonwijk aan het zoeken”, zegt Ergün Erkoçu, architect en onderzoeker. Samen met Joeri Oltheten, creatieve ondernemer en artiest, en Juan-Carlos Goilo, storyteller en cultuurontwerper, is hij de drijvende kracht achter Mente Kaweta, wat zo veel betekent als ‘mentale nieuwsgierigheid’.

Het bureau houdt zich bezig met het herstellen van stadsdelen, maar dan zodanig dat nieuwe en oude elementen elkaar complementeren en waarbij ingezet wordt op de veerkracht van de omgeving met in achtneming van de effecten van klimaatverandering.

,,Toen we begrepen dat BMG Asset Management de oude wijk Kurá Hulanda had aangekocht en er nieuw leven in zou blazen, vonden wij het een ideaal moment om samen met hen te kijken hoe wij dit nieuwe concept zouden kunnen toepassen op dit deel van de stad”, zegt Erkoçu.

‘Meerwaarde aan woonwijk’

Hij haalde in Nederland de media toen hij samen met Cihan Bu?daci een nieuw en verrassend concept voor een hedendaagse moskee – poldermoskee – bedacht. Hij maakte in 2012 ook deel uit van de jury voor de Rotterdamse Architectuurprijs en heeft met zijn bedrijf Concept0031 veel vernieuwende urbanisatieprojecten uitgevoerd.
Mente Kaweta krijgt financiering van het stimuleringsfonds Creatieve Industrie in Nederland om dit soort projecten ter hand te nemen op het eiland.

,,Veel projectontwikkeling op het eiland komt van buitenaf, en met dit project willen we iets neerzetten dat door Curaçaoënaars zelf is bedacht. Zo geven we ook meerwaarde aan de woonwijk. We zetten een nieuwe woonwijk in elkaar die duurzaam moet zijn en waar verschillende groepen zichzelf vertegenwoordigd zien.”

De organisatie ziet een grote kans van slagen voor dit nieuwe concept op het eiland omdat er op veel plekken nieuwe projecten komen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties