29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Daling besmettingen, stijging opnames op Curaçao

HomeLandenArubaPBC | Daling besmettingen, stijging opnames op Curaçao

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao

Op Curaçao daalde het aantal nieuwe besmettingen vandaag ten opzichte van de vorige dagen. 407 mensen werden vandaag positief getest. 179 mensen mochten hun isolatie beëindigen, waardoor het aantal actieve corona-cases alsnog de 9.000 grens passeerde.

In het CMC kwam één corona-patiënt te overlijden, zodat het totaal aantal mensen dat bezweken is aan het virus nu op 194 staat.

Op de Intensive Care liggen acht patiënten, op de covid-afdeling 23. In totaal liggen er vijf patiënten meer in het ziekenhuis vergeleken met gisteren.

Aruba

Met 499 nieuwe cases op Aruba vandaag, lijkt de daling van besmettingen ook daar door te zetten. De piek van de huidige golf was op 5 januari met 1162 nieuwe infecties, dat daalde tot 524 gisteren en nu dus net onder de vijfhonderd.

1.314 mensen mochten uit isolatie komen omdat ze niet meer besmettelijk zijn. Daarmee komt het aantal actieve cases op 3.679.

Het aantal nieuwe besmettingen mag dan dalen, het aantal ziekenhuisopnames is vandaag drastisch gestegen. Lagen er gisteren veertien patiënten in het Horacio Oduber ziekenhuis, vandaag steeg dat aantal naar 29, van wie vijf patiënten op de intensive care. Een meer dan gisteren.

Bonaire

Op Bonaire kwamen er 87 nieuwe besmettingen bij. Voor het eerst sinds 3 januari is dat aantal gedaald onder de honderd. Het aantal actieve cases daalde ook. Gisteren waren er nog 863 patiënten, vandaag zijn dat er 824.

Wel overleed één patiënt aan de gevolgen van covid-19. Het totaal aantal mensen dat bezweken is aan het virus bedraagt nu 24 mensen. In het ziekenhuis liggen nu nog drie patiënten.

Bron: Persbureau Curacao

10 reacties

 1. @ Loes,

  Wordt dat zandhappen nu niet eens een keertje eentonig ? Iedere keer wanneer er iemand komt te overlijden aan corona dan steek jij je hoofd dieper in het zand en probeert het af te wentelen op iets anders.

  Feit is en blijft dat overlijdens a.g.v. corona ook als zodanig worden gemeld. Men meldt dus niet dat er iemand aan corona is overleden, terwijl die persoon bv een hartaanval heeft gehad.
  Overlijden aan corona is vrij eenvoudig vast te stellen. De persoon was springlevend, raakte besmet, ging daarna bergafwaarts, moest worden opgenomen in het CMC, waar het ook niet beter ging, persoon ging daarom door naar de IC en is daar overleden ……………..aan corona, nergens anders aan.

  Ik snap dat dit voor jou en jouw mede wappies vervelend is om onder ogen te moeten zien, maar de waarheid kun je niet verdraaien. Tot op heden zijn er alleen maar ongevaccineerden gestorven aan corona.
  Ja, er zijn ook ongevaccineerden hersteld van corona, doch het gaat niet om hen, het gaat om degenen die, totaal onnodig, zijn gestorven. Zij hebben ook de zorg platgelegd op het eiland en daar kan ik kwaad om worden. Het egoïstische gedrag van een klein deel van de bevolking legt de meerderheid van de bevolking de wil op. De meerderheid krijgt nu geen medische zorg, simpelweg omdat de egoïsten van mening zijn dat zij het beter weten dan de artsen en medische wetenschap. En al 2 jaar wordt hun ongelijk bewezen, doch de egoïsten blijven volhouden, zij weigeren de realiteit in te zien.

  Wanneer we hier met 100 % vaccinatie zouden zitten dan zou de bezetting in het ziekenhuis minimaal zijn, dan was de zorg niet overbelast en kon iedereen gewoon zijn medische zorg krijgen. Dan waren de maatregelen ook niet nodig en zouden we gewoon alles open kunnen laten.
  De wappies willen hun vrijheid, maar weigeren in te zien dat zij zelf de oorzaak zijn van de maatregelen.
  Wanneer wordt jij nu eindelijk eens een keer wakker ?

 2. Ha @Limoen, gelukkig is men in meerdere voormalige oostbloklanden al zover dat vaccinatie verplicht wordt gesteld op straffe van een forse boete, dus Tico zal wel eieren voor zn geld kiezen. @Loes en jijzelf zullen hier inderdaad de klos zijn, samen met in ieder geval 1 van onze ministers.

 3. @lionfish, zo’n tax zal niet veel opbrengen. Zowat iedereen op dit eiland heeft inmiddels 3 prikken gehad en of besmet (geweest) . Niet gevaccineerden zijn er bijna niet meer. Alleen Loes, Tico en ik zijn er nog over. Tico woont niet op Curacao, hoe ga je die tax bij hem innen?
  Veel beter om mijn voorstel toe te passen want dat brengt veel meer op.
  Positief geteste maar volledig gevaccineerden een fikse boete opleggen.
  Ook wanneer een gevaccineerde met Corona overlijdt, zijn erfenis aan de Staat verbeuren.

 4. Nou Meloen, Wat gaat nu precies zo hard ?
  En wat weet je over die 2 overlijdens.
  Leeftijd, Medische staat ? Overleden met of door Corona.
  Hoelang opgenomen. etc.
  Voorlopig net als nl een explosie aan positieve testen maar verder eigenlijk niks.
  Alle andere dinge schuiven we onder tafel. Alsof het enige waar je aan dood kan gaan Corona is.
  Nou dat is in 95.5% van de gevallen niet zo.
  Hopi Skuma tikkie chokelate.

 5. Nog meer free advice : gevaccineerden die toch besmet raken, flinke boete opleggen. Die hebben immers de regels overtreden, hoe zijn ze anders besmet geraakt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties