30 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

PBC | Afgelopen week stierven op Curaçao drie mensen aan covid-19

HomeNieuwsGezondheidPBC | Afgelopen week stierven op Curaçao drie mensen aan covid-19

Persbureau Curacao

Afgelopen week zijn drie mensen op Curaçao overleden aan de gevolgen van covid-19. Twee stierven in een verzorgingstehuis, een in het CMC. Het totaal aantal doden als gevolg van het virus sinds het begin van de pandemie is 270.

484 mensen werden positief getest op corona, dat is 29 meer dan de week ervoor. De testratio was 14,7 procent, net iets lager dan de week ervoor.

Bijna 450 mensen mochten hun isolatie beëindigen, zodat er nu nog 577 actieve cases op het eiland zijn, 31 meer dan vorige week.

ER liggen nog steeds vijf patiënten in het ziekenhuis met een covid-besmetting. Vier op zaal en een op de intensive care.

Aruba en Bonaire

Op Aruba testten 138 mensen positief afgelopen week. Dat zijn er zestien meer dan de week ervoor. 141 mensen mochten hun isolatie beëindigen, zodat er nog 84 actieve coronacases overbleven. Dat is net iets minder dan de week ervoor, toen waren het er 84.

Er liggen geen patiënten meer in het Horacio Oduber Hospital met corona. Wel liggen er nog twee inwoners van Aruba op de intensive care in Colombia.

Op Bonaire bleef het aantal nieuwe besmettingen min og meer gelijk. 239 deze week om 233 vorige week. 236 mensen kwamen uit isolatie, zodat er nog 163 actieve cases op het eiland zijn. Dat is drie meer dan de week ervoor, toen waren 160 mensen besmet waren.

In het ziekenhuis is er één patient bijgekomen. Daar liggen nu twee covidpatiënten.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. @Tico Martina schreef;
  “@Mano, waarom leg je mij zinnen in het toetsenbord? Ik heb het over beklaagdenbankje, jij associeert dat met tribunalen.”

  Ik leg je echt geen woorden in de mond hoor. Ik zal er niet verder op ingaan want anderen hebben al data gedeeld waaruit blijkt dat je ‘t wel vaker over tribunalen hebt gehad. Ook ik weet zeker dat jij in je commentaren wel degelijk niet 1 of 2 keer, maar juist heel vaak over tribunalen hebt gerept.

  @Tico M. schreef;
  “Het feit dat jij deze dame kent en op de hoogte bent van wat er in Amerika speelt, betekend dat jij en niet ik geen eigen mening kan hebben.”

  Kom op Tico M., waar heb je het nou over? Hoe kom je erbij dat het een feit is dat ik de dame in het clipje ken? Ik ken haar niet.(lol)
  Feit is dat de dame in die clip helemaal bezeten is van de vele complottheorieën die met name Trumpaanhangers e.a. Republikeinse kiezers aangepraat is door sommigen van hun eigen leiders waaronder ook Donald Trump.

  Het ergste is dat die mensen het allemaal echt geloven. Als de interviewster haar iets over de corona pandemie had gevraagd zouden haar antwoorden echt niet zo verschillend zijn geweest dan de jouwe. Ze gelooft hetzelfde wat jij zo vaak op dit forum over de covid-19 pandemie verkondigt .

  Nieuw is dat nu ook Space force, een militaire ruimteorganisatie die, behalve de website, nog niet eens officieel opgericht is erbij wordt betrokken. En ik dacht jou te vragen wat je over Space force weet. In complotten geloven is één ding, maar er zijn genoeg mensen die het niet waarderen als die wacky complotten verspreid of gepropageerd worden.

  Maar goed, ik besef dat ik eigenlijk geen recht heb om hetgeen jij gelooft te bestrijden, vrijheid van meningsuiting etc & etc.. Dus ik beloof hierbij plechtig nooit meer te reageren op sommige van jouw totaal geschifte opmerkingen. Misschien dacht ik onbewust jou te kunnen deprogrammeren. Wat stom van me.(wink)

 2. Is klassiek eenvoudig geschoold en opgevoed.
  Is dat niet na de lagere school moet je gaan werken om een bijdrage te leveren aan de huishouding?

 3. We moeten geen onderwerpen door elkaar halen;
  Het art gaat over Corona en niet – denk ik – over de grootste mensenrechten schennis zoals die nu plaatsvindt in Ukrainie. Maar zo kennen we er nog wel een paar, toch?

  Eeh, @Tico ik bezoek nu niet. Dus waar je deze zelfverklaarde wijsheid nu weet vandaan haalt is mij een raadsel. Eigenlijk.

 4. @Tokkie: hierom misschien:
  Tico Martina vrijdag 24 december 2021 op 14:53 Bewerk
  @William, dat is die sukkel van de TK zijn/haar zaak. Het is een feit dat de grootste mensen rechtenschennis van de eeuw momenteel plaatsvind. Ik kan niet wachten tot de tribunalen beginnen. En dan gaan we kijken wie de excuses gaat aanbieden.

 5. Lol dit

  Onze zelfverklaarde expert Tico Martina is degeen die het op 3 juni 2021 om 17:15 u had over ‘tribunaal’.
  Dat krijg je als je aleen maar onzin verkondigd, als “klassiek, eenvoudig geschoold persoon.
  Op een gegeven moment weet je niet mer wat je geschreven hebt.

 6. @Mano, waarom leg je mij zinnen in het toetsenbord? Ik heb het over beklaagdenbankje, jij associeert dat met tribunalen. Het feit dat jij deze dame kent en op de hoogte bent van wat er in Amerika speelt, betekend dat jij en niet ik geen eigen mening kan hebben. Ik volg dat soort zaken niet en vorm mijn eigen mening en oordeel, gebaseerd op kennis, kunde en gezond verstand. Tja dat krijg je als je klassiek en eenvoudig geschoold en opgevoed bent.

 7. Vaccinatie heeft de angst weggehaald.
  Maar geholpen. Denk t niet zo.
  Als je 6 prikken nodig hebt en elke 2 maanden dat moet herhalen.. Dan is het bij de meesten al uitgewerkt.
  En als echte onderzoeks data achtergehouden wordt….
  Elke 2 jaar is er een ergere griep versie
  Elke jaar geeft griep doden.
  Maar daar was nooit paniek over.
  Laten we de feiten niet verdoezelen.

 8. @Tico M. schreef;
  “Ik ga rustig afwachten wie er allemaal voor het beklaagdenbankje zullen verschijnen als eindelijk ooit de oogschellen afvallen bij de mensen.”

  Ik zou eigenlijk graag willen weten wie er allemaal berecht zullen worden. Jij zult toch wel een idee hebben wie en wie? Tico M. denkt dat er tribunalen zullen komen, dat beweren FvD-politici overigens ook. Dit soort gedachten of theorieën zijn allemaal letterlijk uit de USA komen aanwaaien en vervolgens wereldwijd overgenomen /geconsumeerd door bepaalde politieke partijen en hun wacky aanhangers.

  Tico M, aanschouw een lotgenoot, jouw Amerikaanse lotgenote. Ik bezig bewust het woordje lotgenoot (en geen kameraad of iets dergelijks) omdat ermee bedoelt wordt “mensen die veelal in de medische sfeer iets gemeenschappelijks is overkomen, psychisch of lichamelijk.” Dus mensen zoals Tico M. die om 1 of andere onduidelijke reden in de fuik van complottheoristen zijn belandt, maar helaas helaas bewust of onbewust in genoemde fuik zijn blijven plakken.(lol)

  Deze dame denkt ook dat er tribunalen zullen komen. De recentste Amerikaanse complottheorie. Tico M., wat zegt Spaceforce jou? (lol)

  https://youtu.be/moAX4NhmUiI

 9. @John, of William. Moet je geen link van nu.nl plaatsen? Ik heb vluchtig dat schrijfsel gelezen. Hoop verzonnen woordjes erin om maar vooral politiek correct over te komen en paniek te zaaien. Elke keer wordt er gezegd dat dit nog gevaarlijker en nog dodelijker wordt, maar telkens blijft het steken bij 1 of 2 doden. Er is een zogenaamde pandemie maar men maakt zich druk over dat het vooral niet de Indiase, Zuid Afrikaanse of andere variant mag heten, want stel je voor dat iemand zich beledigd voelt in zijn of haar safe space. Het is nu hooikoorts seizoen in Europa, dus veel mensen die hoesten en proesten. En uiteraard heb je vele schapen die zich bij 10 teststraten laten testen, want ja je weet maar nooit he. Jammer dit

 10. Een jaar geleden waren mensen nog niet gevaccineerd. En zijn veel mensen besmet geraakt en die kunnen beter mee omgaan. Ondertussen zijn er miljoenen mensen aan doodgegaan.

  Niet het verhaal verdraaien he!

 11. Een jaar geleden waren hier 20 reacties.
  Wat een sukkels we waren niet.
  Wat een sukkels er waren niet.
  Pandepaniek.

  En wanner gaan we dit nu eens op griep toepassen.
  Iets wat we geacepteerd hebben maar net zo dodelijk is.
  en erger nog dodelijk voor kinderen.

  En wanneer gana we kijken wat het effect is van griep vaccinaties en onderuit gaan door corona.

  oh ja.
  70 jaar gelocked.

  Dei guy in nl die ze allemaal achterna jagen.
  Had wel gelijk als eerste dat het aerosols waren.

  Maar hebben we nu een duidelijk reden waardoor het effect zo specifiek was.
  Niet echt toch.
  maar he vaccins die hebben het gedaan.
  Ja hoor.
  Dei hebben niks gedaan.
  Er kwam gewoon een andere versie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties