26 C
Willemstad
• donderdag 30 maart 2023

Democracy now! | Tuesday, March 28, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Engeland levert bendelid No Limit Soldiers uit

Persbureau Curacao LONDON – Engeland heeft afgelopen vrijdag een lid van de No Limit Soldiers uitgeleverd aan Nederland. De man moet terechtstaan in het Themis II onderzoek dat...
- Advertentie -

PBC | Eerste vlucht British Airways verwelkomd op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afgelopen zondag is de eerste vlucht van British Airways vanaf London Gatwick geland en verwelkomd op de luchthaven van Aruba. British Airways vliegt het...

PBC | Ronny Cornelis krijgt van de rechter gevoelige tik op de vingers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het multidisciplinaire team onder leiding van Ronny Cornelis heeft van de rechter een gevoelige tik op de vingers gekregen. Bij verschillende acties in 2020...

PBC | Voorlopige aangifte winstbelasting moet vrijdag ingediend en betaald te zijn

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondernemers moeten hun voorlopige aangifte winstbelasting voor 31 maart indienen. Wie dat niet of te laat doet kan volgens minister Javier Silvania een verzuimboete...

ParadiseFM | Fataal verkeersongeval bij Mangusa Rio Canario

Een vrouw is vanmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het verkeersincident vond plaats aan de Schottegatweg Noord, ter hoogte van Mangusa Rio. De vrouwelijke bestuurder...
- Advertentie -

Nu.cw | QR-code beschikbaar voor boosterprik en herstelbewijs

De opkomst van de omikronvariant en de verminderde effectiviteit van de vaccins hebben ertoe geleid dat er een derde vaccinatie, de booster, nodig is voor voldoende bescherming.

Het Digitaal Covid-19 Certificaat (DCC) wordt binnenkort beschikbaar voor mensen met een boostervaccinatie en mensen met een herstelbewijs. Zo staat er in de onlangs gepubliceerd ministeriele regeling.

Om dit mogelijk te maken moeten er nog IT-aanpassingen gedaan worden. Dit wordt gedaan door betrokken IT-bedrijven en gaat naar schatting zo’n 15.000 gulden kosten.

“Voorlopig zal het DCC voor reizen wereldwijd nog enige tijd in gebruik zijn, waardoor de additionele kosten te verantwoorden zijn. Er is reeds rekening gehouden met het grootste gedeelte van de kosten bij de inwerkingtreding van de regeling in oktober 2021. De additionele kosten zullen budgetneutraal gedekt moeten worden”, aldus de toelichting.

De opkomst van de omikronvariant en de verminderde effectiviteit van de vaccins hebben ertoe geleid dat er een derde vaccinatie, de booster, nodig is voor voldoende bescherming.

Mid-december is het boostervaccinatieprogramma gestart op Curaçao. “Het maakt het daarom noodzakelijk ook de boostervaccinatie in het DCC op te nemen”, zo staat er in de toelichting.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @dino mede dank zij pisas, cooper, schotte, moeten jullie nu coho slikken. De grootste dieven hebben nu de grootste muilen .

 2. 15.000 dat is cheap.
  Ja dat QR verhaal is pure onzin.
  Maar is handig om ongedocumenteerden te vangen.
  Die kunnen niet vaccineren. Dus geen QR.
  Niet dat je dat moet willen want het houd toch niks tegen.
  Sterker nog het makat je gevoeliger voor dingnen Maar die discussie wil ik niet eens meer in gaan.
  Ja het is een zaak binnen de zaak.
  Curacao is een rovershol. Je kan alles kopen.
  Dat is over de jaren helemaal bewezen.

 3. Wij moeten hieraan nooit meedoen.
  Rot op met die QR-code en andere maatregelen.
  We zullen slikken en alles doen wat Nederland oplegt omdat er anders geen geld binnenkomt.
  Pisas kan geen kant op. Probleem is dat de Opositie geen opositie voert, maar ook bestaat uit marionetten van Rutte en co.
  Vrees dat het stukken erger gaat worden en dat wij ook de Coho moeten slikken

 4. “Om dit mogelijk te maken moeten er nog IT-aanpassingen gedaan worden. Dit wordt gedaan door betrokken IT-bedrijven en gaat naar schatting zo’n 15.000 gulden kosten.”
  Zal wel weer bij een vriendje uitbesteed worden. Maar…… Er is al een bedrijf waar je een prachtig plastic bewijs kan kopen voor F 10.- waarop al je inenting gegevens staan, waaronder je boosterprik en via een QR code zichbaar gemaakt kan worden.
  Heb het kaartje gezien maar vraag me wel af hoe het mogelijk is dat zij al deze gegevens kunnen krijgen als je hen je inentings bewijs toont waarop zij contact opnemen met de GGD.
  Of is het een “zaak binnen een zaak”?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -