31 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | QR-code beschikbaar voor boosterprik en herstelbewijs

HomeNieuwsGezondheidNu.cw | QR-code beschikbaar voor boosterprik en herstelbewijs
De opkomst van de omikronvariant en de verminderde effectiviteit van de vaccins hebben ertoe geleid dat er een derde vaccinatie, de booster, nodig is voor voldoende bescherming.

Het Digitaal Covid-19 Certificaat (DCC) wordt binnenkort beschikbaar voor mensen met een boostervaccinatie en mensen met een herstelbewijs. Zo staat er in de onlangs gepubliceerd ministeriele regeling.

Om dit mogelijk te maken moeten er nog IT-aanpassingen gedaan worden. Dit wordt gedaan door betrokken IT-bedrijven en gaat naar schatting zo’n 15.000 gulden kosten.

“Voorlopig zal het DCC voor reizen wereldwijd nog enige tijd in gebruik zijn, waardoor de additionele kosten te verantwoorden zijn. Er is reeds rekening gehouden met het grootste gedeelte van de kosten bij de inwerkingtreding van de regeling in oktober 2021. De additionele kosten zullen budgetneutraal gedekt moeten worden”, aldus de toelichting.

De opkomst van de omikronvariant en de verminderde effectiviteit van de vaccins hebben ertoe geleid dat er een derde vaccinatie, de booster, nodig is voor voldoende bescherming.

Mid-december is het boostervaccinatieprogramma gestart op Curaçao. “Het maakt het daarom noodzakelijk ook de boostervaccinatie in het DCC op te nemen”, zo staat er in de toelichting.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @dino mede dank zij pisas, cooper, schotte, moeten jullie nu coho slikken. De grootste dieven hebben nu de grootste muilen .

 2. 15.000 dat is cheap.
  Ja dat QR verhaal is pure onzin.
  Maar is handig om ongedocumenteerden te vangen.
  Die kunnen niet vaccineren. Dus geen QR.
  Niet dat je dat moet willen want het houd toch niks tegen.
  Sterker nog het makat je gevoeliger voor dingnen Maar die discussie wil ik niet eens meer in gaan.
  Ja het is een zaak binnen de zaak.
  Curacao is een rovershol. Je kan alles kopen.
  Dat is over de jaren helemaal bewezen.

 3. Wij moeten hieraan nooit meedoen.
  Rot op met die QR-code en andere maatregelen.
  We zullen slikken en alles doen wat Nederland oplegt omdat er anders geen geld binnenkomt.
  Pisas kan geen kant op. Probleem is dat de Opositie geen opositie voert, maar ook bestaat uit marionetten van Rutte en co.
  Vrees dat het stukken erger gaat worden en dat wij ook de Coho moeten slikken

 4. “Om dit mogelijk te maken moeten er nog IT-aanpassingen gedaan worden. Dit wordt gedaan door betrokken IT-bedrijven en gaat naar schatting zo’n 15.000 gulden kosten.”
  Zal wel weer bij een vriendje uitbesteed worden. Maar…… Er is al een bedrijf waar je een prachtig plastic bewijs kan kopen voor F 10.- waarop al je inenting gegevens staan, waaronder je boosterprik en via een QR code zichbaar gemaakt kan worden.
  Heb het kaartje gezien maar vraag me wel af hoe het mogelijk is dat zij al deze gegevens kunnen krijgen als je hen je inentings bewijs toont waarop zij contact opnemen met de GGD.
  Of is het een “zaak binnen een zaak”?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties