28 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

HomeNieuwsGezondheidNu.cw | Gerstenbluth: "Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen"

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden losgelaten.

“Het aantal besmettingen per dag is nog steeds erg hoog. De gerapporteerde gevallen zijn slechts de top van de ijsberg”, zegt de epidemioloog. “Er zijn nog steeds mensen die zich niet laten testen of alleen een zelftest doen.” Gerstenbluth waarschuwt dat er niet te optimistisch naar de cijfers moet worden gekeken.

Zo’n zestig procent van de bevolking is gevaccineerd. Juist de kwetsbare groepen blijken zich minder te laten vaccineren. Volgens Gerstenbluth heeft nog geen dertig procent van alle ouderen tot nu toe een boostershot gehaald.

Er wordt momenteel op twee locaties gevaccineerd. Beide locaties zijn de gehele week geopend, ook voor walk-ins. “Binnenkort zal het vaccinatieteam de wijk ingaan en wordt er een informatiecampagne gestart”, zegt immunoloog Ashley Duits.

Klanten van Flow en Digicel zullen de komende dagen een SMS ontvangen met een oproep om zich te laten vaccineren. “Vaccinatie is één van de instrumenten om het aantal besmettingen tegen te gaan”, aldus Duits.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

20 reacties

 1. @Loes: die krjjg ik zat van de Nederlandse de Duitse overheid en mijn telecom leverancier plus zijn partners in het buitenland. Elke keer aks ik de grens over ga en weer terug.

  En helaas @Loes: in de AV van Flow staat, dat in de data en gegevens die Flow heeft van de gebruiker, eigendom zijn van FLOW en gebruikt mogen worden tenzij locale wetgeving dit verbiedt. En de locale wetgeving doet dat niet. Daar heeft iedereen voor getekend, althans je bent accoord gegaan met deze AV. Dus niet lopen piepen nu.

 2. Goh Stawitz,
  Wat als je in Nederland ongevraagd een lading van die SMS jes krijgt?
  Van de overheid en je sim provider?
  Denk dat dat politiek niet wordt geaccepteerd zonder dat je daar Ja nee op hebt gezegd. Of wel soms.
  Bevalt t een beetje daar? Best wel wennen zeker?
  Ik kan me niet herinneren dat ik op Curaçao bij het verstrekken van mijn telefoon nummer voor mijn vaccinatie (kaart) of bij het afsluiten van mijn sim contract er op ben gewezen dat mijn informatie ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt of wel soms?
  Hetzelfde geld voor pcr tests of Hato info als je weer van buiten naar binnen wilt.
  Maar ja.
  Je hebt gelijk recente of relevante privacywetten of wetgeving op curaçao is er niet. Ja uit 1910 of zo. Nou daar komt het woord digitale foto of internet niet in voor.
  Politieagenten worden gemaskeerd maar slachtoffers of daders mogen gewoon in de krant. Of op internet.
  Met foto’s naam en al.
  Weer zo’n voorbeeld van halve informatie en wat jij niet erg vindt moet iemand anders maar slikken Curasaus mentaliteit.

 3. @Eveline zegt: “…Ik en vele kennissen werden vandaag bestookt met meerdere sms’jes van de Gobiernu of ik een vaccinatie of een booster wilde. Ik vind dat een grove inbreuk op mijn privacy…”

  Ja, erg zeg.

 4. Wat als booster gegeven wordt is hetzelfde als wat als eerste of tweede vaccin gegeven wordt. In de rij waar ik in zat voor booster zat voor mij een voor 1ste vaccinatie.
  En mijn kinderen gingen voor 1ste vaccinatie tegelijk waar andere een booster kregen ook daar het zelfde vaccin.
  Wat is het voor gebazel over experimentele fase 3?
  Zal wel aan mij liggen.

 5. Ik ben er niet van gediend om een sms te ontvangen over het middel dat men “vaccin” noemt. Er word mij namelijk gevraagd om een prik ( dit is de derde) te nemen die zich nog bevindt in de experimentele fase 3 van ontwikkeling. Ik raad iedereen aan om de bijsluiters van dit experiment te lezen, zij zijn makkelijk te vinden op internet.
  Als iemand wil fungeren als proefkonijn is hij of zij helemaal vrij om dit te doen.

 6. Er gaan geruchten dat deze man elke maand met 30.000 Naf naar huis gaat. De man liet een powerpoint presentatie zien waarin hij de oversterfte gedurende het laatste jaar liet zien. Zijn opmerking was, “het komt niet omdat wij meer mensen vermoorden’ het komt door Corona”. What a fucking genius zou ik zeggen.

 7. @Ergernis: De berichten komen van het nummer 9345, dat is het “corona” nummer van de overheid, maakt niet uit wie ze verstuurt…..

 8. De SMS berichten worden door de providers verstuurd aan de hand van door de overheid opgestelde teksten. Niet door het doorgeven van telefoonnummers aan de overheid. Er is geen ambtenaar bezig met het versturen van tig berichten.

 9. “It is due to the Danes’ goodwill to be vaccinated—also with a third dose—that the restrictions can now be lifted. With the high vaccine adherence, it is possible to break the connection between the number of infected and the number of hospitalized.”

  Dat is toch wat anders dan wat jij meent te zeggen Loes.

 10. Een van de redenen waarom van de 14e tot de 19e eeuw de pest welig kon rondrazen, was omdat er sprake was van een zeer slechte hygiene. Een van de redenen waarom de griep van 1918 zo veel slachtoffers kon maken was de omstandigheden waaronder de meeste mensen woonden. Een van de redenen waarom de griep van maart 2020 zo weinig slachtoffers heeft gemaakt is omdat het afweersysteem van de mens over de grote linie goed werkt. Een van de reden waarom laat 2022 begin 2023 vele mensen chronische klachten gaan krijgen is omdat er zoveel schapen zich massaal hebben ingeent met een experimenteel goedje.

 11. Hij bedoelt hijzelf heeft t nu ook gehad de meesten van het politieke team ook. Iedereen zal t krijgen.
  Met of zonder vaccin. Want een vaccin stopt niks. Zeker als je kinderen gaat vaccineren Kweekt resistente versies.
  Net als met penicilline.
  Kijk naar israel.. Een grote pijnhoop nu.
  Met of door corona flut statistiek.
  Het peperdure nieuwe hospitaal zelf bleek een grote besmettings haard te zijn.
  Dus de piek is voorbij. Het rna vaccin was toch zo goed en snel aanpasbaar..
  Haal je booster… en ja Dow ook griep elke 4 a 5 maanden..op naar de volgende resistentere versie.

 12. “Klanten van Flow en Digicel zullen de komende dagen een SMS ontvangen met een oproep om zich te laten vaccineren.”

  Ik en vele kennissen werden vandaag bestookt met meerdere sms’jes van de Gobiernu of ik een vaccinatie of een booster wilde. Ik vind dat een grove inbreuk op mijn privacy. Flow en Digicel hebben dus gewoon onze nummers doorgegeven….

 13. Deze man is alle geloofwaardigheid kwijt, bij de vorige persconferentie had hij over dat de cijfers niet kloppen, aantal gevaccineerden werden meerdere keren meegeteld en nu is de piek voorbij.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties