26 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Antilliaans Dagblad | Recordaantallen besmettingen op ABC-eilanden

HomeLandenArubaAntilliaans Dagblad | Recordaantallen besmettingen op ABC-eilanden
Op Curaçao ging gisteren het aantal nieuwe coronagevallen voor het eerst over de duizend: er werden 1.056 nieuwe positieve tests geregistreerd.

Willemstad – De omikronvariant van het coronavirus zorgt ook op Aruba, Bonaire en Curaçao voor recordaantallen nieuwe besmettingen.

Op Curaçao ging gisteren het aantal nieuwe coronagevallen voor het eerst over de duizend: er werden 1.056 nieuwe positieve tests geregistreerd. Daarmee komt het totaalaantal actieve gevallen op 5.722. Slechts 91 personen mochten uit isolatie. In het CMC liggen inmiddels al 31 covidpatiënten, drie meer dan de dag ervoor. 8 Patiënten met covid liggen op de intensive care.

De Curaçaose regering zal vandaag om 11.30 uur opnieuw een persconferentie beleggen. Het onderwerp zal zijn: nieuwe coronamaatregelen en het onderwijs. Premier Gilmar Pisas, Onderwijsminister Sithree van Heydoorn en Communicatiedirecteur Maharo Isenia zullen daarbij aanwezig zijn. Ook crisiscoördinator Lesley Fer, epidemioloog Izzy Gerstenbluth en immunoloog Ashley Duits zijn er om vragen van de pers te beantwoorden.

Op Aruba blijft corona eveneens records verbreken. Maandag kwamen er 541 nieuwe besmettingen bij, gisteren verdubbelde dit aantal naar 1.028, en gisteren werden er in totaal 1.162 nieuwe besmettingen geregistreerd. Waarmee het totaalaantal coronapatiënten op Aruba is opgelopen tot 3.730. Uit cijfers van Directie Volksgezondheid (DVG) blijkt dat er gisteren 759 personen hersteld werden verklaard.

In het ziekenhuis op Aruba neemt het aantal opnames ook toe. Er liggen nu 21 covidpatiënten, dat waren er dinsdag nog 14. Op de ic op Aruba liggen 3 patiënten en in Colombiaanse ziekenhuizen liggen ook 3 personen met corona op de ic.

Bij de bevolking op Aruba klinkt de roep om meer maatregelen. Op sociale media worden foto’s gepost van de hotelsector en het uitgaansleven. Daar is het druk, houdt men geen sociale afstand en dragen weinig mensen een mondkapje. ,,Waar is DVG om dit te stoppen?” vragen mensen zich af. Gisteren werd een extra persconferentie gehouden, maar premier Wever-Croes liet weten dat er vooralsnog geen nieuwe maatregelen worden genomen.

Net als Curaçao en Aruba kende Bonaire gisteren opnieuw een forse stijging van het aantal coronagevallen. Van de 216 afgenomen tests bleken er 129 positief. Hiermee komt het totale aantal besmettingen op 477. Wel liggen er ‘slechts’ 4 mensen met corona in het ziekenhuis. Maar dat aantal kan volgens Publieke Gezondheid (PG) snel stijgen wanneer de omikronvariant over een aantal dagen een nog grotere rol gaat spelen in het aantal ziekenhuisopnames.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 reacties

  1. Deze milde variant maar rustig laten uitrazen,zoals meerdere landen doen, lijkt me niet verkeerd.

    Dat kan alleen als iedereen zich gaat isoleren. De milde variant is niet mild voor ouderen en mensen met een zwakke gezondheid en de milde variant is veel besmettelijker!

  2. Joseph S, je conclusie begrijp ik niet. Deze milde variant maar rustig laten uitrazen,zoals meerdere landen doen, lijkt me niet verkeerd. Wel is dan handig dat de gezondheidszorg dan op orde is zodat dat niet geheel verlamd raakt.
    Mijn reactie is puur gebaseerd op de opmerking van onze mp voor de feestdagen dat er geen beperkingen komen tijdens de feestdagen ( het feest moet doorgaan) en vervolgens op 2 januari begint zijn straatje schoon te vegen dat hij wel actie had willen nemen maar om gemelde argumenten dit niet heeft kunnen doen. Hier wordt ik pissig van.
    Ben overigens met je eens dat we minder spastisch moeten leren omgaan met corona en moeten accepteren dat het onder ons is.

  3. Gelukkig worden er stevige maatregelen genomen. Er kan zelfs wellicht nog een tandje bij. De meeste mensen op deze rots begrijpen dat en hebben dat er graag voor over. Er zijn natuurlijk altijd wel wat asowappies te vinden die hun eigen ego belangrijker vinden dan de gezondheid van de zwakkeren.

  4. Besmettingen zegt niks over gevolgen.
    Vaccinaties zegt niks over besmettingen.
    Corona is niet zo erg als de gevolgen van de corona maatregelen.
    Dat is waar het om gaat.
    Politieke angst.
    Dat regeert.

  5. Gelukkig maar dat er weinig autoriteit uitgaat van de drie onderstaande, bijkans panisch angstig acterende, (meestal) slechts negativiteit propagerende reageerders… Zelfde geldt overigens gelukkigerwijze voor onze Pik …

    Met jullie keyboardninja’s zg. wijsheden zullen we nooit een stap verderkomen inzake deze volmaakte Pandanoia…

    Laat die ZA variant maar vollop rondwaren alhier en hoop dat dit meer soelaas biedt dan de populistische prikjes.
    Mócht het aan jullie Coronitïs gelovigen liggen, dan zullen deze zéér binnenkort iedere 2 à 3 maanden tot de realiteit gaan behoren..

    En dán maar hopen dat het wél een keer gunstig uitpakt….
    Please val mij niet méér lastig met onomstoten verdraaide cijfers of je angst om deze wereld te verlaten…

  6. Proficiat Pisas met het verbeteren van het record positieve testen op een dag door gedurende de feestdagen geen enkele maatregel te nemen. Wel een misplaatste bescheidenheid dat dit met van de navolgende personen en instelling zou zijn gerealiseerd.
    a: maandag, Nederland door geen geld te sturen waardoor u gelukkig om economische redenen geen actie kon nemen die uw poging in gevaar zou kunnen brengen
    b: dinsdag, de bevolking die u een handje zou hebben geholpen
    c: gisteren, CMC die u gelukkig niet heeft gewaarschuwd voor opstopping in het ziekenhuis
    d: vandaag, het Nederlandse RIVM die u gelukkig niet heeft gewaarschuwd dat Corona bestaat.
    U kunt trots op u zelf zijn. Deze geslaagde recordpoging heeft u geheel zelf voor elkaar gekregen.
    Na deze heldendaad is het wellicht tijd een ander vak te kiezen. Cabaretier lijkt me wel wat voor u. Kunt u ieder avond op het podium de grootste onzin verkopen en uw trouwe kiezersaanhang zal wel voor volle zalen zorgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties