31 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | ‘Brein achter drugsroof opgepakt’

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | ‘Brein achter drugsroof opgepakt’

Ex-politieagent in Nederland aangehouden

Justitie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het Korps Politie Curaçao (KPC) heeft in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) een ex-politieman aangehouden in Nederland die in verband gebracht wordt met de grote drugsroof in oktober 2018 uit het politiebureau.

Het gaat om dezelfde agent die precies een jaar na de drugsroof uit het depot van het politiebureau te Rio Canario, in oktober 2019 dus, werd opgepakt.

,,Het onderzoeksteam en het Openbaar Ministerie (OM) gaan ervan uit dat met de aanhouding van deze man het brein achter de inbraak in hechtenis is genomen”, zo laat het OM weten. Vervolgd wordt: ,,Het onderzoeksteam Inex2.0 vliegt vandaag terug van Nederland naar Curaçao.”

Nadat in december 2021 verschillende aanhoudingen werden verricht op Curaçao, zijn er op 18 en 22 januari 2022 ook aanhoudingen verricht in Nederland. OM: ,,Twee mannen van 27 en 33 jaar oud zijn aangehouden met de bedoeling hen over te leveren aan Curaçao.

De rechter-commissaris op Curaçao had voorafgaand aan de aanhoudingen voor de verdachten een bevel inbewaringstelling afgegeven voor de duur van acht dagen. Deze termijn is in beide gevallen inmiddels met acht dagen verlengd. Een van de in Nederland aangehouden verdachten is een ex-politieman van het KPC.”

De drie verdachten die in december 2021 op Curaçao werden aangehouden, bevinden zich nog in voorlopige hechtenis in de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK). Het onderzoek wordt, zowel op Curaçao als in Nederland, voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. In het belang van het onderzoek kunnen op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan.

De zaak Inex 2.0 gaat over een grote drugsroof uit het depot van het KPC in Rio Canario, ongeveer 600 kilo cocaïne. Daarover liepen de gemoederen in 2018 en 2019 hoog op. Ook op politiek niveau werd de kwestie besproken in de Staten en de positie van de eindverantwoordelijke minister van Justitie werd aan de kaak gesteld.

In totaal acht aanhoudingen
Er zijn, zo bevestigt het OM, in totaal acht aanhoudingen geweest in deze zaak. Drie personen in juni 2021 op Curaçao. Zij zijn nog wel verdachten, maar op vrije voeten. Drie personen in december 2021 op Curaçao en twee in januari 2022 in Nederland. ,,Deze laatste vijf personen zitten allemaal vast”, aldus het OM.
In oktober 2019, is dus genoemde politieagent al opgepakt. Bij hem werd een huiszoeking gedaan. Volgens bronnen had de agent eerder een verzoek voor ontslag ingediend, maar was hij nooit officieel ontslagen bij het politiekorps.

Eerder, in maart 2019, werd er ook een rapport afgerond over de drugsroof. Dit rapport beschrijft vooral de interne processen die verbeterd moeten worden bij het KPC om een dergelijk incident te voorkomen.
Eerder stelde het OM 20.000 en later 30.000 gulden ter beschikking voor de gouden tip.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties