30 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | ‘Brein achter drugsroof opgepakt’

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | ‘Brein achter drugsroof opgepakt’

Ex-politieagent in Nederland aangehouden

Justitie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het Korps Politie Curaçao (KPC) heeft in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) een ex-politieman aangehouden in Nederland die in verband gebracht wordt met de grote drugsroof in oktober 2018 uit het politiebureau.

Het gaat om dezelfde agent die precies een jaar na de drugsroof uit het depot van het politiebureau te Rio Canario, in oktober 2019 dus, werd opgepakt.

,,Het onderzoeksteam en het Openbaar Ministerie (OM) gaan ervan uit dat met de aanhouding van deze man het brein achter de inbraak in hechtenis is genomen”, zo laat het OM weten. Vervolgd wordt: ,,Het onderzoeksteam Inex2.0 vliegt vandaag terug van Nederland naar Curaçao.”

Nadat in december 2021 verschillende aanhoudingen werden verricht op Curaçao, zijn er op 18 en 22 januari 2022 ook aanhoudingen verricht in Nederland. OM: ,,Twee mannen van 27 en 33 jaar oud zijn aangehouden met de bedoeling hen over te leveren aan Curaçao.

De rechter-commissaris op Curaçao had voorafgaand aan de aanhoudingen voor de verdachten een bevel inbewaringstelling afgegeven voor de duur van acht dagen. Deze termijn is in beide gevallen inmiddels met acht dagen verlengd. Een van de in Nederland aangehouden verdachten is een ex-politieman van het KPC.”

De drie verdachten die in december 2021 op Curaçao werden aangehouden, bevinden zich nog in voorlopige hechtenis in de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK). Het onderzoek wordt, zowel op Curaçao als in Nederland, voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. In het belang van het onderzoek kunnen op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan.

De zaak Inex 2.0 gaat over een grote drugsroof uit het depot van het KPC in Rio Canario, ongeveer 600 kilo cocaïne. Daarover liepen de gemoederen in 2018 en 2019 hoog op. Ook op politiek niveau werd de kwestie besproken in de Staten en de positie van de eindverantwoordelijke minister van Justitie werd aan de kaak gesteld.

In totaal acht aanhoudingen
Er zijn, zo bevestigt het OM, in totaal acht aanhoudingen geweest in deze zaak. Drie personen in juni 2021 op Curaçao. Zij zijn nog wel verdachten, maar op vrije voeten. Drie personen in december 2021 op Curaçao en twee in januari 2022 in Nederland. ,,Deze laatste vijf personen zitten allemaal vast”, aldus het OM.
In oktober 2019, is dus genoemde politieagent al opgepakt. Bij hem werd een huiszoeking gedaan. Volgens bronnen had de agent eerder een verzoek voor ontslag ingediend, maar was hij nooit officieel ontslagen bij het politiekorps.

Eerder, in maart 2019, werd er ook een rapport afgerond over de drugsroof. Dit rapport beschrijft vooral de interne processen die verbeterd moeten worden bij het KPC om een dergelijk incident te voorkomen.
Eerder stelde het OM 20.000 en later 30.000 gulden ter beschikking voor de gouden tip.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties