28 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...
- Advertisement -spot_img

PBC | Burney Fonseca overgeplaatst vanuit Nederland naar SDKK

HomeLandenCuraçaoPBC | Burney Fonseca overgeplaatst vanuit Nederland naar SDKK

Persbureau Curacao

Volgens de middagkrant moet uit zijn overplaatsing geconcludeerd worden dat de veiligheid nu wel gegarandeerd kan worden of dat de dreigingsanalyse nu een ander resultaat geeft.

Burney Fonseca is weer terug op Curaçao. Dat meldt de Amigoe. De 50-jarige man die het lofistieke brein was van de moord op Helmin Wiels zat vast in Middelburg, maar is overgeplaatst naar de SDKK-gevangenis in Koraal Specht.

Fonseca werd in 2018 na cassatie tot 26 jaar celstraf veroordeeld en zat zijn straf uit in Nederland vanwege zijn veiligheid.

Beleid van het Openbaar Ministerie is dat gevangenen hun straf uitzitten in het land waar de misdaad is gepleegd. Het Hof weigerde tot nu toe om gevolg te geven aan die wens.

Volgens de middagkrant moet uit zijn overplaatsing geconcludeerd worden dat de veiligheid nu wel gegarandeerd kan worden of dat de dreigingsanalyse nu een ander resultaat geeft.

Bron: Persbureau Curacao

5 reacties

  1. Dus het word kort dag voor Fonseca op curacrim, of het word kotsen voor Fonseca ( er zijn maar twee echte opdracht gevers v D/ G d R, en terug naar het mooie hotel in NL of het het word terug naar een doodskist.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties