34 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Linda | Balen voor vakantiegangers: Curaçao verlengt coronamaatregelen

HomeMediaAlgemeen nieuwsLinda | Balen voor vakantiegangers: Curaçao verlengt coronamaatregelen

Coronavirus | Marloes van Wijnen

Aan het genieten van de Caribische zon of vertrek je juist binnenkort naar Curaçao? Dan baal je waarschijnlijk flink van het besluit van de regering van het eiland. Die heeft maandag besloten de coronamaatregelen te verlengen.

De maatregelen, die op 7 januari waren ingevoerd voor een periode van tien dagen, worden voor eenzelfde periode verlengd. Dat is een gevolg van het toenemende aantal besmettingen.

Maatregelen Curaçao

Dat betekent dat de avondklok, die ingaat om 22.00 uur, nu geldt tot 28 januari. Ook moet alle winkels en uitgaansgelegenheden tot die datum uiterlijk om 21.00 uur dicht. Vergunningen voor evenementen zijn in deze periode ingetrokken.

De overheid vraagt mensen zoveel mogelijk thuis te blijven en groepen te vermijden. De scholen op Curaçao zijn maandag na vier weken wel weer open gegaan. Volgens de overheid hebben sommige leerlingen door alle coronamaatregelen al veel achterstand opgelopen en is het niet verantwoord de onderwijsinstellingen nog langer dicht te houden.

Coronagevallen

Curaçao meldde maandag 11.965 actieve besmettingen. Daarnaast liggen er 53 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie dertien op de intensive care. Tien dagen eerder waren dat 7567 besmettingen en lagen er 23 patiënten in het ziekenhuis, van wie zes op de ic. In tien dagen zijn veertien coronapatiënten overleden.

Bron: Linda

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. @BrianS. Mijn beste meent u dat nu serieus. Is dat het excuus? Het virus muteert dus vandaar dat de waanzinregelen niks uithalen? Is dat een nieuw fenoneem dat een virus muteert? Is dat echt nog nooit eerder in de geschiedenis gebeurt. Wilt u zeggen dat als het virus niet zou muteren dat de onzinregelen dan wel zouden helpen? En zou het niet moeten zijn dan dat juist met de wetenschap dat het virus muteert er ook aanpassingen moeten zijn in de domregelingen? Het begint steeds meer een klucht te worden. Het is net als dat iemand de film “The Dark Knight” 1000 keer bekijkt en bij de duizendste keer dat ie de film gaat bekijken zegt: “nu weet ik zeker dat Rachel niet doodgaat”.

 2. @ Minliuslegere
  Niet mooier voorstellen dan het werkelijk is: https://youtu.be/C4p-kWfzdMU
  Heel Europa wordt met 300Km per uur tegen een betonblok gereden.
  Een scala aan waanzinnige maatregelen verschillend per land. De ene dag loop je vrij rond de volgende dag wordt je door de politie in elkaar gemept. Als je niet kijkt zie je niets. Daar zijn de meeste mensen goed in. Dagelijks honderdduizenden protesterende mensen op straat in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk enz.
  @ Tico We stevenen af op een wereldwijde catastrofe. En dat is geen ongelukje meer is inmiddels mijn bescheiden mening.

 3. Ondanks dat keer op keer blijkt dat het niks uithaalt en dat de doden, besmettingen en ziekenhuis opnames dan weer stijgen en dan weer dalen, blijft men dezelfde ongein implementeren.

  Omdat het virus muteerde en steeds anders gaat worden.

 4. Typisch gevalletje van “operatie in volle gang, patient, chirurg en verpleegkundige overleden”. Al twee jaar lang kopiëren de zelfbenoemde wereldlijders elkaar in het verzinnen van niets toedoende “maatregelen”. Ondanks dat keer op keer blijkt dat het niks uithaalt en dat de doden, besmettingen en ziekenhuis opnames dan weer stijgen en dan weer dalen, blijft men dezelfde ongein implementeren. Het lerend vermogen lijkt opeens niet meer te bestaan deze twee jaren. Elke keer weer een avondklok, sluiten van winkels, leerlingen thuis voor de webcams laten “leren”, harde muziek verbieden, mondsluiers en wat men al niet verzint heeft niks maar dan ook niks bij gedragen. Maar wat doet men? Juist hetzelfde riedeltje afspelen. In het begin bespeurde ik nog een kern van waarheid in de complottheorieën dat dit een vooropgezet plan is en dat er meer achter steekt. Maar nu begin ik in te zien dat de wereld geregeerd wordt door incompetente figuren, die geen benul hebben wat ze doen en dat nooit zullen toegeven. De vergoeding, extras en prestige die bij hun functie als Opperbevelhebbers hoort, is te verslavend en dat willen ze niet kwijt. Het trieste vind ik nog dat er een steeds grotere groep is, al dan niet beïnvloed door de media, die langs de zijlijn staan te juichen en te klappen en roepen dat de regeringen het zo goed met ons voor hebben. Het doet mij denken aan de lui die driftig stonden te klappen en “oeh” en “ah” kreten slaakten toen de keizer parmantig in zijn blote reet voorbij schreed om zijn nieuwe kleren te tonen.

 5. Linda, is dat niet dat blad van die vrouw die zegt dat ze niet wist dat haar man iedere andere vrouw in het kruis grijpt? En die ook beweerd dat het niet in haar aard ligt om kritische vragen te stellen aan bekende schuinsmarcheerders?
  Zit er plotseling iemand op de redactie die dit vodje leest?

 6. @Brian S. Balen is zeker voor de makamba’s
  Na een pintje ,gezamenlijk te hebben gedronken, gaan alle remmen los, maar een polonaise dansen moeten ze nu even vergeten, helaas.

 7. @Brian S:
  Het is je mss ontgaan, maar de wereld is iets groter dan Curacao en Nederland:
  Tenerife 20 graden, Madeira 20 graden, Kaapverdie 27 graden(voor wie van warmer weer houdt) etc. etc.
  Uit eten kan in de meeste landen.
  Mbt voornoemde landen: kortere en goedkopere vliegtickets goedkopere verblijfskosten etc.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties