31 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

NOS | Tweede verdachte vast voor dood Nederlandse marechaussee op Curaçao

Op Curaçao is een tweede verdachte aangehouden vanwege de dood van de Nederlandse adjudant van de Koninklijke Marechaussee die daar eind vorige maand werd doodgeschoten. De 22-jarige inwoner...

Democracy now! | Friday, June 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçao verwelkomt bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft in mei bijna 54.000 verblijfstoeristen verwelkomd, een stijging van 24 procent vergeleken met mei vorig jaar. Dit resultaat bevestigt volgens toeristenbureau CTB...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

HomeNieuwsGezondheidParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

Met vonnis

Jourdain was ook betrokken bij de mondkapjesaffaire van voormalig MFK-minister Constancia..

De accountant van Bureau Ziektekostenvoorziening moet van de rechter 4,1 miljoen gulden betalen. Accountant Jourdain en twee medewerkers werden ervan verdacht miljoenen te hebben ontvreemd. Diezelfde zaak zorgde in november nog voor verontwaardiging toen minister Pietersz-Janga zich ermee bemoeide.

Zij gaf opdracht om de zaak ‘geheel en onvoorwaardelijk in te trekken’. De MFK-minister kreeg veel kritiek van zowel de oppositie, coalitiepartij PNP en ook haar eigen partij.

Jourdain was ook betrokken bij de mondkapjesaffaire van voormalig MFK-minister Constancia.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Klik hier voor het document als uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

2022 01 25 – VONNIS CUR2020H00003 Henry Jourdain vs BZV – Vonnis by Knipselkrant Curacao on Scribd

23 reacties

 1. Kleine correctie:
  Al zou de politiek weten dat suiker en vet slecht zijn en dat ze suiker en vet eigenlijk niet meer kunnen betalen is het suggereren van gezond hun politieke einde.
  In een hoop gevallen heb ik twijfel aan het beredeneringsvermogen van politici, daar heb je algemene ontwikkeling en kennis voor nodig en dat heb je niet nodig om verkozen te worden. Sponsor geld daarin tegen wel. En als de sponsors hebben, in de regel, geen belang bij hervorming.

 2. Misschien dat dit stuk de vraag beantwoordt van reageerders die zich zorgen maken om de ‘reputatie’ van respectievelijke “beroepen”.

  Gezien de vele casusses nu en ook in het verleden (maar dat bleef onder het water).

  Juist als kleine gemeenschap dienen we op te passen.

  Neem het geval Tromp en zijn oplichting met pensioengelden. Dat was zogenaamd voorgesteld door zijn voormalige KPMG buddy Ralph Palm. Echter beide kregen geen straf..

 3. We zijn zo ver af ge gleden dat als een politieke partij zou zeggen dat de staatsnv’s echt geprivatiseerd gaan worden en de entiteiten doorgelicht, gemoderniseerd en afgeslankt gaan worden deze partij met geen mogelijkheid gekozen gaat worden.
  De politiek heeft dit lichaam gecreëerd en kan, al zou het dit willen, niet meer zonder dit lichaam. Een hint of suggestie in die richting en de kans op (her)verkiezing is voorbij.
  Het is als een obees persoon de keuze geven stem op mij dan krijg je het en suiker of stem op mij dan krijg sla, tomaat en komkommer.
  Dit zijn de keuze. En hoewel de politiek weet dat suiker en vet slecht zijn en dat ze suiker en vet eigenlijk niet meer kunnen betalen is het suggereren van gezond hun politieke einde.

 4. ….”De notarissen, advocaten en accountants komen in een positie van ongekende macht. Ze kunnen niet door hun opdrachtgever gecontroleerd worden, die heeft de kennis en kunde niet. En kunnen zelfs regels en constructies bedenken voor hun eigen praktijken. Ze krijgen dus niet alleen de voordeur sleutels maar ook de alarm codes, de inhoud van de kluis en moeten zelf de administratie bijhouden.
  Raar dat het mis gaat?”…….

  Mooi weergegeven @Dislect, overig deel ook.
  Misschien dat dit stuk de vraag beantwoordt van reageerders die zich zorgen maken om de ‘reputatie’ van respectievelijke “beroepen”.

 5. Nog erger wordt het als een jurist of boekhouder met een politicus samen gaat werken om de kas te legen. En dat is hier gebeurt. 2x fout maakt niet goed en dan er nog bijna mee wegkomen omdat een andere minister dat wil. En ik kan me niets anders voorstellen dan dat de boekhouder een deel van zijn buit, of winst beloofd had voor dit pardon.

 6. We leven in een land waar een politicus zijn een “bedrijfsmatig” bezigheid is.
  Ze zijn er voor hunzelf en het belang is dit in stand te houden en mogelijk de top (premier of ministerschap) te bereiken.
  En het mooie is je hoeft alleen maar verkozen te worden. Het gaat niet om de kennis of kunde het gaat zelfs niet over je track record.
  Verkozen is alles. Je wordt gekozen door de bevolking. Nu wil het zo dat in alle landen met een klein electoraat, met algemene verkiezingen, een groot deel (mischien wel het grootste deel) bestaat uit mensen die voor hun inkomsten direct afhankelijk zijn van de overheid. De regering is hun baas.
  Die mensen zijn grotendeels geneigd om te stemmen op de zittende politiek, een nieuwe geeft de kans dat die het uitgaven patroon aan gaat passen en het ambtenarenapparaat in gaat krimpen.
  Aan de andere kant wil de zittende politiek het ambtenaren apparaat uitbreiden om zo de kans op herverkiezing te vergroten.
  Dat is ook de reden dat kleine landen vaak een overmatige grote ambtenarij hebben en vaak ook arme landen zijn.
  Maar de politici, en dus ook ministers, hoeven geen kennis te hebben, ze hebben het vaak ook niet.
  Om het land “draaiende” te houden zijn ze dus afhankelijk van juristen en boekhouders die er wel verstand van hebben en daar komen de advocaten, notarissen en accountants.
  Die werken, normaal gesproken, in en voor het belang van private klanten en nu worden ze ingehuurd voor “het algemeen belang”.
  Gelegenheid maakt de dief. Dat is de reden dat je de deur op slot doet snachts en als je weggaat.
  De notarissen, advocaten en accountants komen in een positie van ongekende macht. Ze kunnen niet door hun opdrachtgever gecontroleerd worden, die heeft de kennis en kunde niet. En kunnen zelfs regels en constructies bedenken voor hun eigen praktijken. Ze krijgen dus niet alleen de voordeur sleutels maar ook de alarm codes, de inhoud van de kluis en moeten zelf de administratie bijhouden.
  Raar dat het mis gaat?

 7. ….”Ik had even mijn twijfels aangezien KK het eerder had over ‘Notarissen, Accountants en Advocaten’ (met hoofdletters, evenals God”….

  @Melius, dat was een citaat van Brian S., waar ik op voortborduurde.

 8. @Melius, dat spreekt voor zich, lijkt me.
  Niet alle accountants zijn corrupt, maar te veel.
  Niet alle nederlanders zijn gierig.
  Niet alle curaçaoenaars gooien rotzooi uit het autoraam.
  Er zijn áltijd uitzonderingen.

 9. @Drechi:
  Zie mijn laatste reactie naar KK. Uitspraak van de rechter betrof alleen dhr. Jourdain.
  Ik had even mijn twijfels aangezien KK het eerder had over ‘Notarissen, Accountants en Advocaten’ (met hoofdletters, evenals God).
  Niet nader gespecificeerd, dus zoals jij vermoedde: ‘niet specifiek de Curaçaose vrije beroepers’.
  Ook @Robert heeft het over ‘Advocaten verdraaien en liegen en hebben het niet op met ethiek; is bekend, helaas.’
  Zonder aan te geven of dat naar zijn mening betrekking heeft op advocaten in het algemeen (dus waar ook ter wereld), advocaten op Curacao in het bijzonder, of meer in het bijzonder: advocaten betrokken bij de casus van het artikel.

 10. @Knoek-koe:
  De rechter heeft uitspraak gedaan mbt een op Curacao gevestigde accountant.
  Mag ik uit jouw antwoord concluderen dat je NIET iedere willekeurige accountant, notaris of advocaat, waar ook ter wereld bedoelde?

 11. @Melius,niet mijn mening. Wel die van de rechter /Hof en wat u zelf in de krant kunt lezen.

  Ai @ drechi, hoe is het om steeds op je eigen comments te reageren? Ga je jezelf dan beter geloven?

 12. Advocaten verdraaien en liegen en hebben het niet op met ethiek; is bekend, helaas. Maar dat ook accountants het af en toe te bont maken kan echt niet. Gezien de bedragen lijkt het terecht deze vreemde querulant uit het register te halen. Lees; geen R.A. meer als titel

 13. “@Knoek-koe:
  ‘Rovers met de hersens om goed te roven en plunderen’

  Is dat jouw mening over ‘Notarissen, Accountants, Advocaten.” in het algemeen, of alleen die op Curacao?”

  verschil met andere grotere landen is dat er in grotere landen vaak meer checks en balances zijn, zoals een ombudsman die wel ingrijpt, media coverage etc. Juist daarom is het op Curacao zo belangrijk dat je in beroepen met een potentieel conflict of interest mensen plaatst met een hoog integriteits niveau

 14. Goeie, vooral pikante vraag Melius…
  How do you like THEM apples KK?????
  Je gaat vermoedelijk zeggen dat je er niet specifiek de Curaçaose vrije beroepers mee bedoelde.. Ja ja…. Je hebt het ongeluk dat wij je inmiddels kennen KK.
  Kaat gaat er direct ook Hr Cooper bij betrekken. Bij haar krijgt hij namelijk de schuld van alles n.l. L.O.L.

 15. @Knoek-koe:
  ‘Rovers met de hersens om goed te roven en plunderen’

  Is dat jouw mening over ‘Notarissen, Accountants, Advocaten.” in het algemeen, of alleen die op Curacao?

 16. …..”Gaat goed zo. Notarissen, Accountants, Advocaten.”…..

  Idd, gaat lekker!
  Rovers met de hersens om goed te roven en plunderen!

  Maar ook: hersens zonder moraal.

 17. Is er iemand die zich verbaast over het feit dat deze charlatan uberhaupt nog het beroep mag uitoefenen ?
  Meedere keren betrapt bij fraudezaken……….dat zou toch meer dan genoeg reden moeten zijn om hem te schrappen.

 18. Nogmaals; wat bezielde de minister die moeite heeft, of eigenlijk niet kan, de eindjes aan elkaar te knopen. Om potentieel een kadootje van ruim 4 miljoen aan een stel criminelen te geven. We kunnen het niet eens een meevaller noemen wel een besparing op een flater.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties