28 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NTR | Scholieren op Saba mogen gamen als keuzevak

HomeLandenSaba en StatiaNTR | Scholieren op Saba mogen gamen als keuzevak


THE BOTTOM – Scholieren van het voortgezet onderwijs op Saba kunnen als keuzevak Gamen aanvinken. De laatste nieuwe spelgames, benodigde apparatuur, speciale kuipstoelen; niets is aan het toeval overgelaten om de leerlingen professioneel aan het gamen te krijgen.

Anton Hermans, de directeur aan de Comprehensive School van Saba, is erg stellig: “de toegevoegde waarde van gamen wordt zwaar onderschat. Je leert behendig omgaan met technieken die je in het bedrijfsleven weer zou kunnen toepassen. De medische wereld werkt bijvoorbeeld regelmatig met joysticks tijdens precisie-operaties.”

De leerlingen krijgen lesmateriaal tijdens de lessen. Daarna is er ruimte om daadwerkelijk te gamen. Omgaan met winnen en verliezen is ook van erg belangrijk binnen de algemene opvoeding, zegt Hermans.

Ruim veertig scholieren bezoeken elke week Becky’s House of Esport. Iets verlegen vertelt Dana, leerling en gamer, dat ze het gamen als keuzevak heel leuk vindt. “Met elkaar spelen en tegen elkaar spelen is eigenlijk zeer leerzaam. Beter dan alleen op een kamertje thuis uren voor het scherm zitten.”

Leraren spelen mee
Ook de leraren spelen mee tijdens de spelsessies en ze worden meer dan eens ingehaald door de snelle en zeer handige leerlingen. “Goed voor hun zelfvertrouwen!”, zegt Hermans

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

2 reacties

  1. Saba… Dat is dat super schone eilandje waar je land met een Pilatus op een airport waar alle oudjes zitten omdat ze niks te doen hebben, je letterlijk van een klip valt bij vertrek. Waar de gouverneur een huisje heeft met alle portretten van z.n voorgangers aan de muur en waar je vroeger in de kroeg een zetel kon regelen voor de staten. Met een zeer modern en super storm bestendige school op een helling waar je hoogtevrees krijgt als je uit het raam kijkt. Met 200+- leerlingen.
    Super netjes met een schoonmaak piket dienst en met een super uiterst aangenaam klimaat. Koel met zon.
    Oh ze hebben ook een medische universiteit. Als je betaald ben je xxx titel.
    Tuurlijk gaming. Is hun internet zo goed ?
    Saba,… eigenlijk het mooiste stukje van het koninkrijk wel.
    Geweldig om daar te zijn.

  2. Nou mijn dochter had eerst de PS3 en heeft nu de PS4 en in de vakantie game ze regelmatig maar ik het niet het gevoel dat zij daardoor met een joy stick en een slang diep in de darmen van anderen wilt kijken.

    Waarom laten ze deze kinderen niet met Scratch zelf wat simpele spelletjes maken, volgens mij leren ze daar meer van dan een uur per week gamen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties