32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Groen licht voor West End

HomeEconomieBouw en vastgoedsectorAntilliaansDagblad | Groen licht voor West End

Willemstad – Aannemer Albo Caribbean zal binnen enkele weken beginnen met de bouw van het nieuwe West End in Otrobanda. De projectontwikkelaars van Albus Properties hebben groen licht gekregen van Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP).

Het voormalige complex uit 1941 raakte in de jaren negentig in verval en werd in 2001 afgebroken. Sindsdien lag het terrein braak. Maar dat zal niet lang meer duren. Voor de bouw is twaalf tot vijftien maanden uitgetrokken. Dan staat daar een eigentijds gebouw dat is ontworpen door architectenbureau Studio Acht. Het moderne West End heeft een eigentijdse stijl die tegelijkertijd terugvalt op de typische architectuur van het voormalige West End-gebouw.

Gisterochtend werd aan de afgifte van de bouwvergunning een officieel tintje gegeven tijdens een bijeenkomst op de locatie op de hoek van het Brionplein. ,,Deze plek roept veel mooie herinneringen op”, zei minister Charles Cooper (MFK) van Vervoer, Ruimtelijke Ordening en Planning (VVRP). ROP valt onder het ministerie van VVRP. Cooper: ,,Hier ging je met je liefje, vrienden of familie naar de film.”westend Het nieuwe West End past in de visie van de overheid dat het land meer kan verdienen aan een ‘prime location’ als het Brionplein. Cooper: ,,Wij geven nu een bouwvergunning aan een lokale investeerder die in ons land gelooft. Zo geven we de bevolking hoop.”

Rekening gehouden met Unesco

West End wordt gebouwd in het deel van de binnenstad dat als werelderfgoed is aangemerkt door Unesco. In december staat Willemstad 25 jaar op de Werelderfgoedlijst. ,,We willen niet dat Unesco ons van die lijst afhaalt”, zegt Cooper. Dat betekent onder andere dat nieuwbouw nooit een kopie mag zijn van een monument en ook niet te hoog. Daarnaast moet rekening gehouden worden met archeologische waarden in het gebied. Cooper: ,,In de bouwvergunning is als extra voorwaarde opgenomen dat archeologisch onderzoek moet worden gedaan om te documenteren wat er in de grond wordt gevonden.”

Aannemer Albo Caribbean Westend

Van de 1.500 vierkante meter op de hoek van het Brionplein zal 1.200 vierkante meter worden bebouwd met boven de begane grond nog twee verdiepingen. De constructie oogt open en wie wil kan zo naar binnen en buiten lopen. Op de begane grond komen twaalf units, onder andere met winkels. Daarnaast wordt gedacht aan horecagelegenheden. ,,De precieze invulling van de ruimtes zijn we nog aan het afronden”, zegt projectmanager Sidarth Samtani.

Samtani zal binnenkort vergaderen met National Archaeological Anthropological Memory Management (NAAM) om te voorkomen dat waardevolle artefacten verloren gaan. Dat ligt niet voor de hand. Samtani: ,,Voor zo ver wij weten, ligt de fundering van het voormalige West End gebouw er nog. De kans dat we daaronder iets vinden is bijzonder klein. Maar we nemen geen enkel risico als het gaat om het behouden van de geschiedenis van Curaçao.”

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

  1. In ieder geval ziet dit er heel wat beter uit dan de betonnen kolos in Scharloo.

    Beetje pastel kleuren en art deco is terug, nog altijd 1 v d mooiste bouwstijlen ooit.

  2. In 2001 is West End afgebroken. Er was toen de belofte gedaan dat niemand hoefde te treuren, er zou iets moois voor in de plaats terug komen. Uiteraard op zijn Curacaos werd er gehaast afgebroken maar kwam er niks voor in de plaats. Zelfde als met DCA etc. Kan me het Roxy theater nog herinneren, die werd ook opeens afgebroken en in de plaats kwam Marchena Hardware store. Volgens de eigenaar was er niks aan de hand, alles was legaal gebeurt, ja ja. In ieder geval benieuwd wat er komt van de plannen. Zullen we anders eens een lijst opstellen van alle mooie en veelbelovende projecten op Curacao? Het hotel in het water, Kas Abou (het mooiste plekje op Curacao), de jachthaven bij Koredor, om maar een paar te noemen. Ja dat zou ook binnen de visie van de regering passen en zou ten goede komen van de bevolking. Maar goed positief blijven, Charles Cooper is erbij betrokken dus alles zal goedkomen. Onze professionalnan en Landskinderen weten wat zij doen.

  3. Na ruim 20 jaar .
    Pero nos ta hunga grandi awor .
    What about di é kareteranan , volgens mij vallen die ook onder de Unesco met al die gaten zo te zien .
    Vreemd , heel vreemd .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties