27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Nieuwe Casha-appartementengids bij CTB

The cover of the Island Accommodation guide.

WILLEMSTAD — De nieuwe appartementengids van de Curaçao Apartments & Small Hotels Association (Casha) is gratis bij de Curaçao Tourist Board (CTB) verkrijgbaar. Casha heeft in totaal 10.000 gidsen in Nederland laten drukken, waarin de accommodatie van Casha-leden voor de potentiële bezoeker geëtaleerd wordt. De gids geeft ook het eigen waarderingssysteem weer middels ‘zonnetjes’.

- Advertentie -

Cashe gids-1Dit oplopend van een tot vijf zonnetjes ter kwaliteitsbepaling van de accommodatie en aanduiding van de aanwezige voorzieningen.
Het klasseringsysteem wordt op deze wijze gecommuniceerd naar de toerist, de touroperators en andere belanghebbenden.
Casha wordt erkend en ondersteund door de Curaçao Tourist Board (CTB) en heeft in 2011 in samenwerking met het Innovatie Centrum Curaçao (ICC) het waarderingssysteem ingevoerd, waardoor de vereniging op dit gebied een voorloper was.

De druk van de tweede editie van de appartementengids ‘Island Accommodation’ ging gepaard met een huisstijlverandering, waarbij Casha een nieuwe ‘look’ en logo kreeg.
De vereniging, in 1997 opgericht, lanceerde onlangs tevens een nieuwe website onder de link casha.nu.
Voor de lokale markt zijn er 3.000 exemplaren van de gids beschikbaar gesteld.
Casha-voorzitter Haitham Metry laat weten dat de overige exemplaren van de ‘sfeervolle appartementengids’ bestemd zijn voor Nederland en de Europese markt.
Deze zullen onder andere op beurzen worden verstrekt om de reizigers te verleiden om bij een bezoek aan het eiland voor verblijf bij een van de in totaal 40 Casha-leden te kiezen.

De achterkant van de gids.
De achterkant van de gids.

“In de gids worden 37 leden in beeld gebracht, omdat we recentelijk na de druk van de gids nog drie aanmeldingen hebben ontvangen en goedgekeurd. Één van deze drie accommodaties moet nog door de laatste inspectie. De aangesloten leden staan namelijk voor kwaliteit, comfort en betrouwbaarheid. Omdat we het waarderingssysteem hanteren moeten we helaas soms aanmeldingen van nieuwe appartementeigenaren, die lid willen worden en niet aan onze kwaliteitsstandaarden voldoen, afslaan”

, aldus Metry.

De gids bevat, naast de accommodatie van de aangesloten hotels en appartementen, tal van wetenswaardigheden en tips over duiken en winkelen en de attracties op het eiland.

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -