Nieuwe advocatenorde nog plan

    De stichting van de controversiële advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Chester Peterson en Anthony Eustatius, Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) roept aanhangers op om hun steun te betuigen en mee te doen aan hun strijd. "Wij zijn klaar voor iedere confrontatie. Dit soort arrogantie heeft zijn introductie allang in onze gemeenschap gedaan en het is nu tijd om respect af te dwingen van eenieder die op ons eiland woont”, aldus KFO. ,,Kom op 4 februari om 17.00 uur bij de vergadering van de Orde van Advocaten bij het Avila Beach Hotel aan de Penstraat, je walging tonen voor deze racist. Dit zal de eerste van vele demonstraties zijn in onze strijd voor een beter Curaçao voor ons allen”, zo sluit KFO het persbericht af.

Mr. Eldon ‘Peppie’ Sulvaran: Het plan is nog niet van tafel om een nieuwe, tweede Orde van Advocaten op te richten.

Willemstad – Het plan is nog niet van tafel om een nieuwe, tweede Orde van Advocaten op te richten. ,,Het is alleen even ‘on hold’ gezet eind september, omdat toen de discussie rond het rapport Rosenmöller kwam en wij als advocaten om advies gevraagd werden over het al dan niet kunnen toepassen van artikel 53 statuut”, zo legt advocaat Anthony Eustatius uit.

Hij zegt dat verschillende advocaten, waaronder Marius Römer en Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, hem nog steeds benaderen om de plannen te concretiseren en dat nog vóór het reces van 18 december enkele advocaten bij elkaar zullen komen. Het plan werd geopperd na een de toespraak van de Deken van de Orde van Advocaten, Karel Frielink, tijdens de officiële installatie van vier nieuwe rechters. Sommige leden van de Orde waren het niet met de inhoud eens en opperden een eigen Orde op te richten.

Op dit moment is het nog wettelijk mogelijk een andere Orde naast de huidige op te richten, maar nieuwe wetgeving die in 2012 in werking zou moeten treden, zou dit verhinderen. Op dit moment zijn er ongeveer 190 advocaten op Curaçao werkzaam, waarvan 165 lid zijn van de Orde.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *