30 C
Willemstad
• vrijdag 22 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NC | Bermudez: Het concept begroting 2015 is ingediend

HomeMediaNC | Bermudez: Het concept begroting 2015 is ingediend
Minister van Financien Angel Bermudez | Foto NoticiaCla
Minister van Financien Angel Bermudez | Foto NoticiaCla

ORANJESTAD – Het concept begroting 2015 is aangeboden aan de Gouverneur afgelopen maandag. Dat bevestigde de Minister van Financien Angel Bermudez aan NoticiaCla.com gisteren. Nu verloopt het zijn proces, wat inhoudt dat deze door de Gouverneur aangeboden wordt aan het Raad van Advies die dit hierna zal de aanbieding aan de Staten . Er is nog geen datum vastgesteld voor de openbare behandeling. Informatie waarover NoticiaCla.com beschikt, is dat het reeds is aangeboden aan het Raad van Advies.

STATEN VOORZITTER
In een recentelijk gesprek met de Statenvoorzitter Marisol Lopez Tromp, heeft zij bevestigd dat de behandeling van de begroting op korte termijn zal geschieden, nadat de begroting van de Staten zelf is behandeld.

“De begroting van de Staten voor het jaar 2015 zal eerst worden behandeld, en hierna pas volgt de behandeling van de overige begrotingen van de hoge college’s waaronder de Rekenkamer”.

Hierna zal de begroting van het Land worden behandeld.

DATUM VOOR BEHANDELING
Eenmaal de begroting van het land Aruba is ontvangen, zal er een datum worden uitgestippeld voor de behandeling hiervan.

“Er is is een tentatieve planning, maar de werkelijke planning hangt af wanneer de begroting feitelijk bij de Staten wordt ingediend. Als ik een datum tentatief vaststel, maar het wetsvoorstel niet is aangeboden, dan kunnen we deze dan ook niet behandelen” zegt Lopez verder.

Derhalve is er geen concrete datum aangewezen voor de behandelingt van de begroting.

“Rekening dient gehouden te worden met het feit dat de statenleden aan kunnen geven dat zij meer tijd behoeven om de documenten door te nemen, of willen een instantie uitnodigen, of bepaalde onderwerpen behandelen in vaste commissie’s etc”

Dus er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen voor de feitelijke behandeling van de begroting.

STATEN
Voor wat betreft de begroting van de Staten, heeft Lopez bevestigd dat de interne commissie reeds bezig zijn en dat naar verwachting deze eind januari of begin februari behandeld zal worden.

“Met betrekking tot de begroting van de regering, kan is geen exacte datum prikken tot nadat het wetsvoorstel begroting is ontvangen”.

Bron: NoticiaCla

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties