27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Navarro verklaart Schotte oorlog

HomeMediaNavarro verklaart Schotte oorlog

‘Politici worden stuk voor stuk ontmaskerd’

minister van Justitie Nelson Navarro (PAIS): ,Gerrit Schotte was op oorlog uit. Wel, nu zijn we in oorlog, en het is op alle fronten menens.”

Willemstad – ,,Gerrit Schotte was op oorlog uit. Wel, nu zijn we in oorlog, en het is op alle fronten menens.” Dit waren de woorden van minister van Justitie Nelson Navarro (PAIS) gisteren tijdens een interview bij Radio Direct. Navarro zei ook dat als hem iets zou overkomen, ex-premier Gerrit Schotte (MFK) zich daarvoor moet verantwoorden.

,,Als ik naar buiten ga, struikel en mijn hoofd stoot, is Gerrit Schotte degene die zich daarvoor moet verantwoorden.

Als ik de straat opga en door de bliksem wordt getroffen, is Gerrit Schotte degene die zich moet verantwoorden.”

In het interview zei de bewindsman dat hij niet bang is.

,,Ik ben in mijn hele leven nergens bang voor geweest, mensen die mij kennen weten dat ik al sinds mijn studententijd in Nederland voor niemand bang ben.”

De Justitieminister merkte in het interview ook op dat hij maar één keer gedood kan worden:

,,Ik ben niet bang, je kunt mij maar één keer doden.”

De bewindsman kwam met zijn verklaring nadat presentatrice Jachmin Pinedo van Radio Direct opmerkte dat hij er niet voor schroomt om de waarheid te vertellen.

Pinedo noemde in dit verband Helmin Wiels als één van de weinigen die niet voor de waarheid terugdeinsde. In het interview zei de minister ook een duidelijke boodschap te hebben voor alle mensen die hem telefonisch bedreigen.

,,Aan allen die mij telefonisch bedreigen zeg ik: Ik zal niet bezwijken.”

De slogan ‘Ta basta awor’, die onlangs in de strijd tegen de toenemende criminaliteit werd gelanceerd, geldt volgens Navarro ook voor alle mensen die hem door het slijk halen.

,,Ta basta awor geldt voor alle mensen die continu via de media insinuaties uiten met als enige doel om verwarring en onbegrip onder het volk te zaaien. Ik heb het hier over verschillende politici, onder andere over de politiek leider van de MFK, en ik noem hem bij de naam, Gerrit Schotte.”

Volgens Navarro geeft Schotte de handlangers binnen zijn partij de opdracht om de minister van Justitie door het slijk te halen en ongefundeerde dingen naar voren te brengen.

In het interview stelde de minister dat Schotte in twee jaar tijd het geld van het volk verkwistte en een aanwijzing uit Nederland kreeg. De regering die in januari 2013 aantrad moest gedurende zes maanden pijnlijke maatregelen tegen het volk en vooral de gepensioneerden treffen om de begroting op orde te krijgen.

,,Jij was toch degene die een aanwijzing kreeg waardoor wij in de eerste zes maanden niet konden regeren, is het niet? En nu hang je de onschuld zelve uit om te doen alsof de minister van Justitie verantwoordelijk is voor alles op het gebied van criminaliteit.”

Volgens zijn verklaring wacht de bewindsman de door de oppositie aangevraagde openbare Statenvergadering van 15 augustus af ‘om een aantal mensen die in de zaal zitten te ontmaskeren’.

,,Het is een schande dat ik als minister van Justitie naar het parlement moet komen om me te verantwoorden ten opzichte van een verdachte, tegen wie er beschuldigingen zijn.”

(Navarro doelt hierbij op ex premier Gerrit Schotte die verdachte is de zaak Babel, red.). Verwijzend naar Schotte zei Navarro dat ‘uitgerekend hij en zijn politieke handlangers de minister van Justitie ter verantwoording roepen’.

,,Maar zoals ik al zei, er zijn meer mensen in die partij (MFK, red.) die van hun voetstuk zullen vallen. Wacht maar af volk, ik ga hen stuk voor stuk ontmaskeren”, aldus een strijdbare minister tot besluit.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dossier: Helmin Wiels – Moord

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Geachte minister Navarro,
  U heeft gelijk met uw”Ta basta awor” en er zijn heel veel mensen die achter u staan!!
  Alleen dit:
  Verlaag u alstublieft niet tot het niveau van diegenen die uw goede naam door het slijk proberen te sleuren.
  Het ontkracht uw kracht en uw macht als minister.
  Sta boven de aantijgingen. Immers die komen van mensen die God noch Gebod schuwen!
  Sterkte , excellentie!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties