194 Nederlanders verloren donderdag 17 juli 2014 het leven bij de vliegramp in Oekraïne. Dat zijn 194 levensverhalen die het verdienen verteld te worden. Dat nemen wij ons voor.
Dat Kevin Jesurun (43) na de door Nederland verloren WK-finale van 2010 met een Spaanse vlag over zijn schouders door Willemstad liep, werd hem niet in dank afgenomen. Oranjefans vielen hem aan en dat leidde tot relletjes in de binnenstad.
Het paste bij Kevin, die op Curaçao vooral bekend stond om zijn humoristische, kritische en venijnige teksten op Facebook. Kevin was geboren op Aruba, maar woonde op Curaçao. Hij kwam uit een maatschappelijk en politiek actieve familie. Zijn vader was de oprichter van JCI Dutch Carribean, een jongerenorganisatie. Zijn neef is een voormalig minister.
Zelf was Kevin actief binnen de politieke partij Pais. In 2010 stond hij op nummer 11 van de kandidatenlijst.
‘Hij was een goed mens. Hij volgde zijn eigen ‘horloge’ en dat van niemand anders,’ zegt Pais-partijleider Alex Rosaria in Antilliaanse media. ‘Hij hield van reizen, China en het Oosten, maar ook van nummers. Het was niet voor niks dat hij op nummer 11 stond op onze lijst in 2010. Hij vond 11 (in het Papiaments diesun, red.) goed rijmen met zijn eigen achternaam.’
Daarnaast was Kevin een globetrotter. Hij volgde de middelbare school aan het Palmer Trinity college in Florida, haalde in 1990 zijn diploma, en studeerde daarna in Georgia.
Wereld ontdekken
Toen zijn vader 2 jaar geleden overleed, gebruikte hij geld van de erfenis om rond te reizen. Zijn droom was om de wereld te ontdekken. Op elke plek waar hij kwam, maakte hij een selfie.
Kevin was uitbundig, vrolijk en had een grote vriendenkring. Hij sprak vloeiend Nederlands, Engels, Spaans en Portugees. Hij was bezig om Tagalog te leren, een Filipijns dialect. Hij was van plan om op de Filipijnen te gaan wonen.
‘Kevin had een vrije geest en was een supergezellige vent,’ zegt Peter Baumberger, oud-klasgenoot van Palmer Trinity. ‘Hij was een goede vriend en een fijne gozer. Ik weet dat hij veel heeft gereisd. Hij plaatste altijd foto’s van verschillende landen. Dus het was iets waar hij van hield.’
Kevin was samen met zijn moeder in Nederland vanwege het afstuderen van een familielid. Daarna zou hij doorvliegen naar Singapore en Manilla.
Lees meer levensverhalen van de 194 Nederlanders via onze interactieve kaart. Lees alles over rampvlucht MH17 in ons dossier.
Bron: AD.nl