27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 19:28

Laatste reacties

- Advertentie -

Navarro: Na zaak Magnus treed ik af

- Advertentie -
Minister van Justitie Nelson Navarro: ,,Iedereen moet op een dag sterven. Als
Minister van Justitie Nelson Navarro: Na zaak Magnus treed ik af

Willemstad – Zodra de zaken Magnus en Maximus zijn opgelost, treedt Nelson Navarro af als minister van Justitie. Dat heeft de bewindsman onlangs aangegeven. Het is niet de eerste keer dat deze Justitieminister die door regeringspartij PAIS is aangewezen, deze nogal ongebruikelijke uitspraak doet.

Eerder heeft hij tijdens een Statenvergadering, waarin zijn beleid onderwerp van gesprek was, ook al hetzelfde verklaard. In mei 2013 – vijf maanden nadat Navarro als minister van Justitie van het toen nog taken of transitiekabinet van premier Daniel Hodge was aangetreden – kreeg hij te maken met de moord op de Pueblo Soberanoleider Helmin Wiels. De politicus werd op klaarlichte dag op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten.

Hoewel er sindsdien verschillende verdachten zijn aangehouden, blijft de zaak onopgelost omdat er van de ‘intellectuele daders’ nog ieder spoor ontbreekt.

Het Openbaar Ministerie zegt al ver te zijn met het onderzoek, maar tot op heden is er nog geen sprake van één of meer aanhoudingen in de zaak die de naam Maximus heeft gekregen. De Justitieminister sinds de moord op Wiels, naar eigen zeggen constant overladen met doodsbedreigingen. Navarro:

,,Toen mij werd gevraagd om deze functie aan te nemen, heb ik volmondig ‘ja’ gezegd. Je wil natuurlijk graag je land helpen. Maar wanneer je op een gegeven moment dagelijks met de dood wordt bedreigd, is dat niet leuk meer. Mijn familie ziet me liever vandaag dan morgen opstappen. Niemand wil dat haar man of vader iets overkomt.”

- Advertentie -

De reden waarom Navarro niet onmiddellijk aftreedt, rust volgens de minister naar eigen zeggen in zijn verantwoordelijkheidsgevoel.

,,Ik ben niet een man die vlucht voor zijn verantwoordelijkheden. De heer Wiels is vermoord terwijl ik minister was, dan is het wel zo netjes om deze zaak op te lossen voor ik aftreed.”

Eerder werd gezegd dat min of meer bekend is wie er achter de moord zit(ten), maar dat het er op aankomt om het ook te kunnen bewijzen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -