32 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Navarro in Nederland voor JJIC

HomeNieuwsNavarro in Nederland voor JJIC

Willemstad – In het kader van het masterplan Gouvernements Opvoedingsgesticht (GOG), dat in de toekomst de ‘Justitiële Jeugd Inrichting Curaçao’ (JJIC) gaat heten, is de minister van Justitie, Nelson Navarro, in Nederland.

navarroHij zal vandaag spreken met de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven.
Bovendien staan volgende week verschillende bezoeken op de agenda bij de Antillengemeenten Dordrecht en Den Helder en een rondleiding bij de JJI Teylingereind in Sassenheim. Hiermee komt Navarro tegemoet aan een van de zes aanbevelingen in het masterplan JJIC, namelijk het komen tot een functionele samenwerkingsovereenkomst met een of meer justitiële jeugdinrichtingen in Nederland om te komen tot uitwisseling, verbreding en verdieping van kennis en handelen.

,,Doel van mijn bezoek en bespreking is om na te gaan hoe wij door Nederland geassisteerd kunnen worden bij de organisatorische invulling van de Curaçaose jeugdinrichting.
We weten dat er veel landgenoten werkzaam zijn in de Nederlandse (jeugd)gevangenissen.
Wij zouden graag deze mensen terughalen naar Curaçao, mogelijk via een detacheringsregeling.
In Nederland wordt veel bezuinigd en mogelijk komt zo mankracht vrij die op Curaçao ingezet zou kan worden”

, aldus Navarro in een vraaggesprek met deze krant.
Het gaat volgens hem eerst om de organisatorische en inhoudelijke aspecten bij de acht detentiecellen die bij GOG gebouwd gaan worden.
De plannen voor de bouw zijn vorig jaar al goedgekeurd en worden gefinancierd door gelden uit het Sociaal Economisch Initiatief (SEI).
De openbare aanbesteding voor de bouw heeft echter nog niet plaatsgevonden.

JJIC is vooral bedoeld om invulling te kunnen geven aan het nieuwe Wetboek van Strafrecht waarin jongeren volgens een PIJ-maatregel (Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen) in een inrichting voor jeugddetentie geplaatst moeten worden.

,,De JJIC vormt een belangrijke schakel in de infrastructuur die thans wordt ontwikkeld voor de preventie en bestrijding van de jeugdcriminaliteit”

, zo staat in het masterplan.

De totale kosten met behoud van de huidige gebouwen van het GOG bedragen ruim 18 miljoen gulden.
Volgens de planning zou het project afgerond en operationeel moeten zijn in 2014.
Een van de zes aanbevelingen in het masterplan is dat alle wetgevingsproducten gereed moeten zijn voordat het centrum operationeel wordt.
Verder moet er een samenwerkingsovereenkomst komen met de Klinika Capriles als het gaat om de psychiatrische hulpverlening aan jeugdigen.
Ook wordt aanbevolen om tot samenwerking te komen tussen het ministerie van Onderwijs en de grootste schoolbesturen voor de verzorging van onderwijs aan de jongeren.
Verder moest er volgens de planning al in december 2012 een functieboek klaarliggen voor de inrichting, met een sociaal statuut, een reorganisatieplan voor het GOG en een instroomschema voor het personeel.
Tot slot moet er door een werkgroep een begroting opgesteld worden op basis van een kostprijsberekening.

Veel personeel nodig

Medio 2012 schreef deze krant over het personeel het volgende:

,,Het aantal personeelsleden is aanzienlijk.
Zo zal de organisatie alleen al in de eerste fase bestaan uit een totaal van 11 leefgroepen, waarvoor 99 formatieplaatsen (fte) aan groepsleiders nodig zijn, 5 fte unithoofden, 1 fte hoofd behandelstaf, 5 fte gedragswetenschappers, een parttime creatief therapeut en parttime motorisch therapeut (0,5 fte), 3 fte maatschappelijk werkers, 1 fte trajectbegeleider, 1 fte kinder- en jeugdpsychiater, 1 fte verpleegkundige en 1 fte onderwijscoördinator, 1 fte algemeen directeur, 1 fte hoofd beheer en beleid, 1 fte medewerker personeel en organisatie, 1 fte personeelsfunctionaris, 1 fte medewerker financiële administratie, 3 fte management ondersteuning, 1 fte ICT en kwaliteit, 1 fte coördinator beveiliging, 1 fte facilitaire dienst, 13 fte interieurverzorgers en 50 fte beveiligers.”

 

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties