25 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 09:20

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoMoordzaak Chinees echtpaar aangehouden

Moordzaak Chinees echtpaar aangehouden

justitieWILLEMSTAD — Rechter Maria Paulides mist nog een paar stukken in het dossier van de zaak tegen de vijf verdachten, beschuldigd van de moord op het Chinese echtpaar Feng (49 en 46 jaar) van Yen Lee Snèk op 17 september jongstleden. In verband hiermee besloot ze vanochtend de moordzaak aan te houden.

De advocaten van de verdachten kregen ook de kans om een verzoek voor aanvullende onderzoeken in te dienen.
Voortzetting van de behandeling vindt plaats op 4 april.
De mannen

  • G.C.M. (16),
  • M.A.B. (18)
  • en R.R.B. (19)

stonden vanochtend terecht voor de (medepleging van) gekwalificeerde doodslag (net geen moord, red.) op het echtpaar, diefstal met geweld (van een sigarendoos), afpersing en vuurwapenbezit.

M. schoot gericht op de Chinese man en de negentienjarige B. heeft vervolgens diens vrouw gedood.
De verdachte M.B. had ook een vuurwapen bij zich, maar schoot niet op het echtpaar.
Verder is de 27-jarige man H.J.D. beschuldigd van het uitlokken van de gewapende overval, het medeplegen van de overval en vuurwapenbezit.
De 25-jarige man G.G.A.O. was de bestuurder van de vluchtauto.
Eerder waren er zes verdachten aangehouden voor de moord, maar een zestienjarige jongen werd vrijgelaten omdat hij niets met de zaak van doen zou hebben.

Ping niet te achterhalen
De verdachten wijzen allemaal naar D. als het brein achter de gewapende overval met dodelijke afloop.
De mannen verklaarden verder dat ze onder bedreiging door D. zijn opdrachten hebben uitgevoerd.
Volgens officier van justitie Clarelli Hato-Willems is dit laatste echter moeilijk te achterhalen. De verdachten werden via diverse BlackBerrypings (BB-pings) door D. bedreigd.
Ze moesten de berichten ook direct verwijderen.
De officier legde gisteren voor de rechtbank uit dat een BB-ping echter moeilijk te achterhalen is, nadat deze uit de telefoon is verwijderd.
Alleen in het geval van de verdachte O. kan achterhaald worden of hij inderdaad werd bedreigd, omdat hij door D. werd gebeld en niet gepingd, aldus de officier.
Ze moet van de rechter toch proberen om contact op te nemen met het bedrijf achter deze smartphones, Research in Motion (RIM) gevestigd in Canada, in een poging de gegevens uit de BB van D. te krijgen.
De officier kreeg daarnaast van de rechter de opdracht om een onderzoek te doen naar de mobiele telefoons van alle vijf de verdachten.
D. verklaarde echter dat zijn BlackBerry defect is en dat hij niet meer weet waar de mobiele telefoon is.

Nader onderzoek
De rechter wil ook een psychiatrisch en psychologisch rapport van de verdachte O. en een Voogdijraad-rapport van de jonge verdachte M..
Het reclasseringsrapport van de jonge verdachten G.C.M. en M.A.B., die ten tijde van het delict minderjarig waren, is wel klaar.
De reclassering is echter niet ingegaan op de eventuele toepassing van het meerderjarigheidsstrafrecht.
Hiervoor moet het OM ook de videobeelden van de moord naar de reclassering sturen, aldus de rechter.
Op de vrijgemaakte videobeelden zijn drie mannen, gekleed in Tshirts en korte broeken, te zien.
Ze hadden ook petten op en hun gezicht was afgedekt met een T-shirt.
Verder wil de psychiater van D. nader onderzoek doen naar de mentale toestand van de man en de rechter mist een reclasseringsrapport van hem.

Ook zijn advocaat wil een getuige horen.
D. zou een ping hebben gestuurd dat het echtpaar op weg naar huis was.
Maar volgens de advocaat bevond D. zich toen ergens waar het voor hem heel moeilijk zou zijn geweest om de auto van het echtpaar te zien aankomen.
De advocaat van R.R.B., Marije Vaders, wil zijn vriendin (Martina) horen en diende ook een verzoek in voor een psychologisch rapport.
Ook de advocaat van de verdachte M.B., Quincy Girigorie, wil de deskundigenrapporten over zijn cliënt zien.
Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de moord was, maar volgens politiewoordvoerder Reginald ‘Reggie’ Huggins in een eerder interview is op de beelden te zien dat het hier om een uit de hand gelopen overval gaat.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties