27 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 03:52

Laatste reacties

- Advertentie -

Huisman wint beroepzaak in brandweergate

vrouwe_justitiaWILLEMSTAD — Ex-brandweerman Stephen Huisman treft geen blaam bij het schandaal rond de aanschaf van de twee nieuwe brandspuiten.
Dat oordeelde het hof gisterochtend in een beroepszaak die het land Curaçao tegen Huisman had aangespannen.

Volgens het Land heeft Huisman onrechtmatig gehandeld jegens het Land in de hem opgedragen werkzaamheden en is daarmee schadeplichtig.
Het voormalige eilandgebied is voor ruim een miljoen gulden opgelicht door een buitenstaander bij de aanschaf van de brandweerwagens.

Huisman was vanaf 1 november 2001 bij de brandweer, zijn laatste functie was hoofd repressie en technische dienst.
Op 19 maart 2008 diende hij zijn ontslag in.
Hij was belast met het project voor de aanschaf van de wagens en zijn directe chef was brandweercommandant Elvin Regina.
Over de laatste had de ambtenarenrechter al in 2009 geoordeeld dat er geen opzet in het spel was.
Uit de overgelegde e-mailwisselingen tussen Huisman en de verantwoordelijke voor de betalingen is er volgens het hof geen sprake van onrechtmatige gedragingen waardoor het eilandgebied schade heeft geleden.
De vordering tot schadeplichtigheid werd daarom op 10 januari 2011 afgewezen.
Het Land ging in beroep tegen dit vonnis maar werd gisteren nietontvankelijk verklaard.

In het tussenvonnis van 17 april vorig jaar heeft het hof als voorlopig oordeel gegeven dat de zaak niet thuis hoort bij de burgerlijke rechter.
Dit is ook wat Huisman in eerste aanleg heeft betoogd.
Desondanks heeft het Land de onderhavige procedure bij de gewone rechter aangespannen. Het Land moet de proceskosten van Huisman dan ook betalen.
Het gaat hier om 7600 gulden voor de eerste aanleg, 5100 gulden voor het hoger beroep en ruim 400 gulden aan additionele kosten.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -