28 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 18:55

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaMoeder en dochter veroordeeld voor posten drugspakketten

Moeder en dochter veroordeeld voor posten drugspakketten

Drugshandelaars krijgen 4 en 5 jaar cel

WILLEMSTAD — Moeder en dochter, Ninotchka en Geenesi Eleonora zijn deze week veroordeeld voor de drugsuitvoer van ongeveer 23 kilogram cocaine op 27 maart en 2 april van dit jaar.

Beiden hebben tijdens de behandeling van hun zaak gezegd zich bedreigd te hebben gevoeld door de drugshandelaar Robert ‘Bertje Braam’ Waterfort, die de drugs aan de dochter had verstrekt, met de hulp van zijn (getrouwde) vriendin Judienne Hoek.
Waterfort hield tijdens de behandeling van de zaak vol dat hij geen drugshandelaar is. De rechter is echter van mening dat hij schuldig is aan drugsuitvoer en vuurwapenbezit.
De rechter heeft Waterfort en Hoek conform de eis veroordeeld tot respectievelijk 60 en 48 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk en drie jaar proeftijd.

Moeder en dochter kregen respectievelijk 30 maanden celstraf, waarvan 18 maanden voorwaardelijk en 36 maanden celstraf, waarvan 18 maanden voorwaardelijk en drie jaar proeftijd voor beiden.
De officier van justitie gelooft niet dat moeder en dochter bedreigd waren om de drugs te posten, maar wel dat ze in de gevangenis bedreigd werden om hun verklaringen in te trekken. Ondanks de bedreigingen heeft de dochter toch openheid van zaken gegeven.
De zaken van de Eleonora’s werden apart van die van Hoek en Waterfort behandeld.
Volgens Geenesi weigerde ze eerst de drugspakketten te posten, maar werd ze later door Waterfort bedreigd en ook gedwongen om meer koeriers te ronselen. Haar moeder besloot toen om zelf de drugspakketten te gaan posten.
Beiden kregen een paar gulden voor onder andere verzendkosten en zouden later nog 10.000 gulden krijgen als het transport gelukt was.

Het ging hier om twaalf kilogram cocaïne op 27 maart en 11.285 gram op 2 april, verpakt in de kaften van bijna veertig kinderboeken. De boeken werden door Waterfort zelf – vermomd als vrouw – bij een boekhandel in Saliña gekocht.
De officier van justitie gelooft niet dat de moeder zich ook bedreigd voelde, omdat zij helemaal geen contact heeft gehad met Waterfort maar met zijn vriendin Hoek.
Zij is degene die de koeriers naar Caribbean Cargo Services (CCS) bracht om de drugs te posten.
Op de beveiligingscamera’s is ook de auto van Hoek te zien.
Hoek zegt zelf dat zij de vrouwen een lift gaf naar CCS en dat ze helemaal niet wist dat de dozen die ze in haar auto had drugs bevatten.
Maar volgens de officier is de modus operandi van drugshandelaren voor het Openbaar Ministerie (OM) allang bekend en er zijn genoeg bewijzen dat zij als tussenpersoon van de drugshandelaar Waterfort fungeerde.

Huiszoeking
Tijdens een inval in de woning van Waterfort bij Rooi Santu, werden ook diverse attributen gevonden die dienen om drugs klaar te maken voor transport, zoals weegschalen en plastic zakken, die identiek waren aan de zakken waarmee de drugs in de boekenkaften werden verpakt. Zelfs de afmetingen klopten, aldus de officier.
De getuige Jean Carlos Laker – die eerder door de gebroeders Kani werd beschoten – verklaarde ter zitting dat hij degene was die de drugs voorbereidde en hij wilde verder alles op zich nemen. Maar de officier geloofde zijn verhaal niet.
Getuige Morien Jozef heeft ter zitting verklaard dat het vuurwapen van hem is.
De rechter vond ook zijn verhaal niet aannemelijk.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties