29 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

MM | Provider Setar verhoogt Internetsnelheid op Aruba fors

HomeLandenArubaMM | Provider Setar verhoogt Internetsnelheid op Aruba fors


Het basisabonnement kent nu een downloadsnelheid van 100 Mbps terwijl voorheen deze snelheid 30 Mbps was. Het zogenaamde ‘Advanced-pakket’ kent nu een snelheid van 150 Mbps.

Er worden uploadsnelheden aangeboden varierend van 10 Mbps tot 15 Mbps. Naast een hogere snelheid voor haar Internetproduct heeft telecombedrijf Setar ook haar huisstijl aangepast.

Naast een Internetproduct via de coax-kabel heeft Setar ook een ADSL-aanbod. Bij dit aanbod varieren de downloadsnelheden van 256 kbps tot 24 Mbps.

Snelste Internet Caribisch gebied

Een aantal maanden geleden was al bekend geworden dat Aruba over het snelste Internet van het Caribisch gebied blijkt te beschikken. Met een gemiddelde downloadsnelheid van 22,84 megabits per seconde is Aruba koploper in de regio.

Curaçao is tweede met gemiddeld 17,95 Mbps en Puerto Rico staat met 15,05 Mbps op de derde plek. Aruba heeft sinds 2014 een enorme groei laten zien in downloadsnelheid.

Halverwege vorig jaar registreerde Aruba een gemiddelde downloadsnelheid van rond de 2,5 Mbps en zat daarmee in de middenmoot van de Cariben. Op de wereldranglijst stond Aruba toen op de 71e plek.

Koploper in de Caribische regio was destijds de Bahamas met 17,08 Mbps. Bij deze meting is de onlangs doorgevoerde snelheidsverhoging van Setar nog niet meegenomen.

Bron: Mediamagazine

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Aruba pabien! UTS Curaçao eat your heart out! UTS met haar outdated, langzame en kwalitatief slechte internet netwerk! En dan hebben we het nog niet over het gebrek aan klantgerichtheid en klantvriendelijkheid gehad.

    Aruba was gelukkig jaren geleden al zo slim om te investeren in een kabelnetwerk. Nu gaan ze toekomstgericht investeren in glasvezel. Hopi bon!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties