Minister Jean Marie Fransisca weg

Jean Marie Fransisca Foto ©2014 Dick Drayer

Jean Marie Fransisca Foto ©2014 Dick Drayer

WILLEMSTAD – Minister Jean Marie Fransisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn heeft geen steun meer van haar eigen partij en coalitiegenoten. Met 11 stemmen zorgden zij voor het vertrek van hun minister.

De motie was ingediend door haar eigen partij, Pueblo Soberano. Die was ontevreden over haar invulling van het regeerprogramma. Daarnaast neemt haar fractie het Fransisca kwalijk geen oplossing te hebben gevonden voor de crisis op haar ministerie.

De oppositie bij monde van Jacinta-Scoop-Constancia (MFK) vroeg zich openlijk af waarom de minister zichzelf niet mocht verdedigen in het parlement:

Wat heeft zij gedaan, erger dan Marvelyne Wiels, dat zij niet kan blijven?”

-0-0-0-

Jeanne-Marie R. Francisca is geboren op 15 februari 1976. Zij volgde in juni 2013 Sherwin Josepha op. Francisca was niet de keus van de op 5 mei vermoorde PS-leider Helmin Wiels. Deze had Statenlid Jaime Còrdoba in gedachten als nieuwe Soaw-minister. Maar na de moord op Wiels, kwam Córdoba terug op zijn afspraak met hem, trok zich terug als kandidaat-minister en droeg Francisca voor, vanwege haar achtergrond op sociaal gebied.

Bijlagen:

Moshon asepta den RP 3 di yuli 2014

Bron: Persbureau Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *