VK | Aruba: Weekers doet toch geen onderzoek naar financiën op Aruba

© anp. Voormalig staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers.

© anp. Voormalig staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers.

Voormalig staatssecretaris Frans Weekers doet toch geen onderzoek naar de financiële situatie op Aruba. ‘Uiteindelijk is in overleg met Aruba besloten het onderzoek te laten verrichten door deskundigen met ervaring op dit gebied’, zei minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koningsrijksrelaties vandaag voor de ministerraad.

Het eerste rapport van de ambtelijke deskundigen moet over 2 weken af zijn. Het onafhankelijk onderzoek moet de risico’s rond de Arubaanse begroting in kaart brengen en tot aanbevelingen leiden.

Gisteren werd een bericht van NRC Handelsblad dat Weekers dit onderzoek zou gaan verrichten, bevestigd in politiek Den Haag. Plasterk wilde niet ingaan op vragen waarom Weekers dat onderzoek toch niet gaat doen.

Toeslagen
VVD’er Weekers trad begin dit jaar af als staatssecretaris van Financiën. Hij kwam onder vuur te liggen na problemen bij de Belastingdienst met het uitbetalen van toeslagen.

Bron: Volkskrant.nl

Een Reactie op “VK | Aruba: Weekers doet toch geen onderzoek naar financiën op Aruba

  1. Terecht. Met de belastingen had hij er al niets van terecht gebracht in Ned. Een niet al te slim figuur eerlijk gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *