30 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Minister Jardim werkt niet mee

HomeMediaMinister Jardim werkt niet mee

MIR: CAH heeft juridisch geen toestemming nodig van overheid voor kredtiet Insel Air

José JardimWillemstad – ,,Minister Jardim ligt vierkant dwars en wil geen overbruggingsfinanciering regelen voor luchtvaartmaatschappij Insel Air.”

Advertentie

,,De minister, die wordt ondersteund door onafhankelijk statenlid Glenn Sulvaran, torpedeert het plan met het argument dat de overheid geen geld steekt in privébedrijven”

, zo beweert Jorge Sulbaran- Medina van Movementu Independista Revolushonario (MIR).
Volgens Sulbaran bedrijft de minister hiermee politiek door één lijn te trekken voor een overbruggingsfinanciering, en net als voor de failliet verklaarde luchtvaartmaatschappij DAE ook geen toestemming te geven voor de financiering aan Insel Air.

,,Het is een strategie om ondersteuning te krijgen van de coalitie om het schandaal van de Stichting voor Sport en Sociale Verantwoordelijkheid te bedekken.
Curaçao Airport Holding (CAH) heeft juridisch geen toestemming nodig van de overheid om het krediet te verlenen aan Insel Air, toestemming van de Raad van Commissarissen is al voldoende.
Het lijkt echter alsof Maurice Adriaens zich wil verzekeren van toestemming van de overheid.”

Sulbaran beweert in het bericht aan de media dat de Raad van Commissarissen van CAH akkoord was met een krediet van 5 miljoen gulden aan DAE maar dat het de ministers Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling en Earl Balborda (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning waren die het besluit torpedeerden met het argument geen geld te willen steken in privébedrijven.

,,Nu zijn beide ministers 180 graden gedraaid in hun mening en willen nu wel krediet voor Insel Air”

, aldus Sulbaran die aangeeft dat Insel Air nu, net als DAE vorig jaar, te kampen heeft met liquiditeitsproblemen vanwege het vastzitten van flinke bedragen in Venezuela.

,,Insel Air is voor 70 procent afhankelijk van het verkeer uit Venezuela en ook lokale bedrijven en hotels in de binnenstad zijn hiervan afhankelijk. Het riekt naar vuile politieke spelletjes dat het kabinet DAE heeft laten doodbloeden.
Naar onze mening was het niets anders dan een represaille omdat de werknemers het waagden naar Gerrit Schotte te stappen om de dollars uit Venezuela te proberen los te peuteren.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties