27 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 10:07

Laatste reacties

- Advertentie -

Minder celstraf voor moord aspirant-agent

rechtbankWILLEMSTAD — De 29-jarige verdachte Ashley Quirindongo kreeg gistermiddag zes jaar gevangenisstraf opgelegd voor het medeplegen van doodslag en openlijke geweldpleging eind oktober in Saliña.
Hij kreeg hierbij een strafkorting van een jaar, omdat hij te lang in een politiecel vastzat.
Ook moet hij 6642,70 gulden aan schadevergoeding betalen aan de vader van het slachtoffer.

Q. werd eerder door de eerste rechter tot tien jaar celstraf veroordeeld en ging hiertegen in beroep.
Het Openbaar Ministerie vond echter tien jaar op zijn plaats en eiste diezelfde straf tegen hem in hoger beroep.

Aspirant-agent Elfrich Tokaay werd in de nacht van 30 op 31 oktober 2010 na een ‘halloween-feest’ buiten discotheek Studio 99 in Saliña doodgeschoten.
De 25-jarige schutter Dimitry Timber is inmiddels tot twaalf jaar celstraf veroordeeld.

Het hof heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met de aard en de ernst van het feit. Voorts hebben de feiten gevoelens van angst, onveiligheid en afschuw in de samenleving teweeggebracht.
Daarbij speelt de schijnbaar lichtvaardige wijze waarop de verdachten hebben gehandeld mede een rol.

“Het is juist dit soort geweld na een gezellig avondje stappen dat zorgt voor onrust en overlast in de maatschappij, in het bijzonder in het uitgaansleven”

- Advertentie -

, zo stelde het hof vandaag.

Korting
In het voordeel van de verdachte houdt het hof rekening met het feit dat hij niet eerder voor (soortgelijke) strafbare feiten is veroordeeld.
Daarnaast houdt het hof ook rekening met de geruime tijd dat Q. in de politiecellen bij Barber heeft doorgebracht.
In verband hiermee kreeg Q. een strafkorting van een jaar.

De vader van het slachtoffer heeft bij de eerste rechter een vordering tot schadevergoeding van 9.333,70 gulden ingediend tegen de verdachte, wegens materiële schade die hij door de dood van zijn zoon heeft geleden.
Uit het onderzoek is voldoende gebleken dat de benadeelde partij rechtstreeks schade heeft geleden, dus acht en het hof de vordering toewijsbaar.
Het gaat hier om het bedrag van 6.642,70 gulden ter vergoeding van begrafeniskosten en telefoonkosten.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

PBC | Wanhopige brief: drie Venezolaanse migranten die al tien maanden in de cel zitten, vragen premier Curaçao om vrijlating

Persbureau Curacao Drie Venezolanen die op Curaçao worden vastgehouden, doen een wanhopige oproep aan premie Gilmar Pisas om vrij gelaten te worden. De drie zitten al tien maanden vast...

PBC | Aantal actieve cases Curaçao daalt licht op zondag

Persbureau Curacao Er zijn vandaag 36 nieuwe besmettingen bijgekomen. Mensen met een positieve test althans. Aanmerkelijk minder dan de afgelopen dagen toen gemiddeld meer dan 70 mensen positief...

PBC | Mogelijk weer nieuwe beperkende coronamaatregelen op Curaçao

Persbureau Curacao De regering Pisas overweegt de coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen. Gebaseerd op informatie van de GGD en RIVM is het aantal gestegen positieve testen mogelijk reden...

PBC | Shariengela Cijntje is Miss Universe Curaçao 2021

Persbureau Curacao Miss Universe Curaçao 2021 is Shariengela Cijntje. De 27-jarige schoonheidskoningin won gisteravond de 58e editie in de Ballroomzaal van het Curaçao Marriott Beach Resort. Shariengela volgt Chantal...

PBC | CHATA: hotelbezetting Curaçao steeds beter, maar vraag moet gestimuleerd

Persbureau Curacao Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was bezet in de maand juni. Dat meldt CHATA. 54,6 procent om precies te zijn. Volgens de vertegenwoordiger...
- Advertentie -