30 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Minachting rechter door Hernandez’

Willemstad – Zegt accountant Terrence ‘Terry’ Hernandez dat de rechter liegt in het vonnis over de exrector magnificus van Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA), het advocatenkantoor van Goede stelt: ,,De houding van Hernandez getuigt van minachting voor de rechter.”

De discussie gaat voornamelijk over de beschuldiging van de UNA aan het adres van Goede als zou hij gefraudeerd hebben met een opdracht aan zijn eigen consultantsbureau, door een Overeenkomt van Opdracht (OvO) te antedateren.

- Advertentie -

In het deze week uitgesproken vonnis staat hierover dat het onderzoek van Hernandez onvoldoende heeft kunnen aantonen dat er sprake is van fraude maar dat tegelijkertijd ook vraagtekens gezet kunnen worden bij de verklaring van Goede.

,,Het gevolg is dat, ruim drie jaar na de datering, nog steeds niet gezegd kan worden dat sprake is van bewuste antedatering”, zo staat in het deze week uitgesproken vonnis.

Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat het aan Hernandez had moeten zijn om het ontslag op staande voet te rechtvaardigen met gedegen onderzoek. En daar schort het volgens het gerecht aan.”

,,In een aan het Antilliaans Dagblad beschikbaar gesteld proces-verbaal van de terechtzitting achter gesloten deuren van 8 mei 2012, waar Hernandez ook bij aanwezig was, staat dat hij gezegd heeft: Ik heb nimmer de beschikking gehad over de originelen van de OvO en de factuur. Ik heb ten behoeve van mijn onderzoek kopieën ontvangen. Ik heb ex-RM Jeanne de Bruijn niet gevraagd of er overeenstemming was tussen UNA en Goede Consultants over de betaling van het bedrag op de factuur.”

En hoewel Hernandez in een bepaalde zinsnede in een e-mail een poging tot samenzwering zag tussen algemeen beheerder Hugo de França en Goede, antwoordt hij volgens het proces-verbaal: ,,U vraagt mij of ik De França heb gevraagd wat hij met de zinsnede bedoelde. Nee, dat vond ik niet van belang.”

Tot slot stelt Hernandez dat professor Roel in ’t Veld een irrelevante getuige was. Maar, zo beweert het advocatenkantoor, hij was betrokken bij de met Goede gemaakte financiële afspraken. In ’t Veld had dus moeten worden gehoord als belangrijke getuige, maar Hernandez heeft dit nagelaten.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -