29 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

MFK bijt zich vast in FDRS

HomeMediaMFK bijt zich vast in FDRS

logo-mfkWillemstad – Voor oppositiepartij MFK is de zaak rond de stichting FDRS van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran nog lang niet afgedaan, en de verklaringen van Sulvarans minister van Financiën José Jardim hebben alleen maar meer vragen opgeroepen.

Advertentie

In een brief aan de minister gaat MFK in op verschillende uitlatingen die zijn gedaan door de minister tijdens zijn bezoek aan de Staten op 26 februari waarbij hij aan de tand zou worden gevoeld over de gewraakte stichting waar voormalig PARparlementariër Malvina Cecilia directeur van is.

,,U heeft tijdens uw bezoek verklaard dat de documenten die in de brievenbussen van verschillende parlementariërs zijn terechtgekomen vervalst of gemanipuleerd zijn.
Aan welke documenten refereert u en kunt u ons een lijst geven van alle documenten die volgens u als expert en professional geconstateerd vervals of gemanipuleerd zijn?”

Met deze vraag trapt de partij een lijst van maar liefst 16 vragen af waarmee Jardim het vuur aan de schenen wordt gelegd.
De partij vraag zich af waarom Jardim de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) ervan betichtte de documenten te hebben gelekt naar MFK en waarom nu wordt gezegd dat de documenten zijn vervalst of gemanipuleerd nu blijkt Soab dat niet heeft gedaan.

,,U refereert aan pagina 3 in het Soab-rapport om te illustreren dat de documenten vervalst zijn, is dit de basis van uw bewering dat ze vervalst zijn?
Bent u op de hoogte van het feit dat twee werknemers van FDRS op 3 januari verschillende documenten hebben ingeleverd bij Soab?”

Verschillende punten in het SOoab-rapport (zie onder red.) over FDRS worden aangehaald waaronder het indienen van een eerste versie Verzamelloonstaat 2013 en een gecorrigeerde versie Verzamelloonstaat, amper 11 dagen later, met de vraag waarom twee verzamelloonstaten nodig waren en of de minister kan uitleggen waarom de salarisslips niet overeenkwamen met de Verzamelloonstaat.

,,Heeft FDRS in de vergadering tussen de stichting en Soab toegegeven dat de Verzamelloonstaten waarschijnlijk niet kloppen of dat het om een proefdraai ging?
Is het waar dat FDRS aan Soab heeft aangegeven dat de fout optrad bij de proefdraai van 3 januari door een verandering in administratiebeleid waarbij Malvina Cecilia als directeur op de verzamelloonstaat werd geplaatst met het salaris van 14.7720 gulden per maand en dat na het publiekelijk bekend worden hiervan op 14 januari de verbeterde versie bekend werd gemaakt met daarop niet meer het salaris van Cecilia?”

Tevens vragen ze aan Jardim of de anonieme papieren die MFK kreeg met daarin de Verzamelloonstaat door Soab werd geconfirmeerd als zijnde de eerste versie van de Verzamelloonstaat waarop Cecilia nog genoemd staat en als de incorrecte versie wordt bestempeld.
Ook de Volkwagen Jetta, de veelbesproken auto die door de stichting werd aangeschaft na de subsidieverlening door Jardim aan FDRS, komt aan de orde in de vragenlijst waarbij MFK zich afvraagt waarom Cecilia in deze auto rijdt als ze geen directeur is van FDRS.

,,Wat is de relatie van deze auto met FDRS, en is het waar dat Cecilia, ondanks dat ze niet als directeur te boek staat, wel de cheques tekent bij de Girobank, en is het waar dat ze nu als trekker te boek staat om commentaar van de bevolking te voorkomen maar wel directeurswerk verricht?”

MFK vraagt zich af of Jardim van mening is dat bepaalde documenten met betrekking tot FDRS geheim zijn.

,,Wat is zorgwekkender, een serieuze stichting met een verantwoordelijke directeur die werkt aan het volbrengen van de doelstelling of een stichting als FDRS die geboren is vanwege een regering met 12 zetels en een regeerakkoord tussen degenen die een zetel van hun partij hebben meegepikt en verschillende regels hebben overtreden om 3,7 miljoen gulden te krijgen en waarbij het geld aan van alles wordt uitgegeven behalve aan armoedebestrijding of de verhoging van de kwaliteit van sport?”

MFK wil voor de centrale commissievergadering met Soab antwoord op alle 16 vragen krijgen van minister Jardim.

Rapport Onderzoek Fondo Deport Responsabilidat Sosial FDRS_Zonder toegezegde standpunt MinFin (2) (1) (68 pagina’s)

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties