27 C
Willemstad
• donderdag 19 mei 2022 05:07

Laatste reacties

- Advertentie -

MFK bijt zich vast in FDRS

logo-mfkWillemstad – Voor oppositiepartij MFK is de zaak rond de stichting FDRS van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran nog lang niet afgedaan, en de verklaringen van Sulvarans minister van Financiën José Jardim hebben alleen maar meer vragen opgeroepen.

Advertentie

- Advertentie -

In een brief aan de minister gaat MFK in op verschillende uitlatingen die zijn gedaan door de minister tijdens zijn bezoek aan de Staten op 26 februari waarbij hij aan de tand zou worden gevoeld over de gewraakte stichting waar voormalig PARparlementariër Malvina Cecilia directeur van is.

,,U heeft tijdens uw bezoek verklaard dat de documenten die in de brievenbussen van verschillende parlementariërs zijn terechtgekomen vervalst of gemanipuleerd zijn.
Aan welke documenten refereert u en kunt u ons een lijst geven van alle documenten die volgens u als expert en professional geconstateerd vervals of gemanipuleerd zijn?”

Met deze vraag trapt de partij een lijst van maar liefst 16 vragen af waarmee Jardim het vuur aan de schenen wordt gelegd.
De partij vraag zich af waarom Jardim de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) ervan betichtte de documenten te hebben gelekt naar MFK en waarom nu wordt gezegd dat de documenten zijn vervalst of gemanipuleerd nu blijkt Soab dat niet heeft gedaan.

,,U refereert aan pagina 3 in het Soab-rapport om te illustreren dat de documenten vervalst zijn, is dit de basis van uw bewering dat ze vervalst zijn?
Bent u op de hoogte van het feit dat twee werknemers van FDRS op 3 januari verschillende documenten hebben ingeleverd bij Soab?”

Verschillende punten in het SOoab-rapport (zie onder red.) over FDRS worden aangehaald waaronder het indienen van een eerste versie Verzamelloonstaat 2013 en een gecorrigeerde versie Verzamelloonstaat, amper 11 dagen later, met de vraag waarom twee verzamelloonstaten nodig waren en of de minister kan uitleggen waarom de salarisslips niet overeenkwamen met de Verzamelloonstaat.

,,Heeft FDRS in de vergadering tussen de stichting en Soab toegegeven dat de Verzamelloonstaten waarschijnlijk niet kloppen of dat het om een proefdraai ging?
Is het waar dat FDRS aan Soab heeft aangegeven dat de fout optrad bij de proefdraai van 3 januari door een verandering in administratiebeleid waarbij Malvina Cecilia als directeur op de verzamelloonstaat werd geplaatst met het salaris van 14.7720 gulden per maand en dat na het publiekelijk bekend worden hiervan op 14 januari de verbeterde versie bekend werd gemaakt met daarop niet meer het salaris van Cecilia?”

Tevens vragen ze aan Jardim of de anonieme papieren die MFK kreeg met daarin de Verzamelloonstaat door Soab werd geconfirmeerd als zijnde de eerste versie van de Verzamelloonstaat waarop Cecilia nog genoemd staat en als de incorrecte versie wordt bestempeld.
Ook de Volkwagen Jetta, de veelbesproken auto die door de stichting werd aangeschaft na de subsidieverlening door Jardim aan FDRS, komt aan de orde in de vragenlijst waarbij MFK zich afvraagt waarom Cecilia in deze auto rijdt als ze geen directeur is van FDRS.

,,Wat is de relatie van deze auto met FDRS, en is het waar dat Cecilia, ondanks dat ze niet als directeur te boek staat, wel de cheques tekent bij de Girobank, en is het waar dat ze nu als trekker te boek staat om commentaar van de bevolking te voorkomen maar wel directeurswerk verricht?”

MFK vraagt zich af of Jardim van mening is dat bepaalde documenten met betrekking tot FDRS geheim zijn.

,,Wat is zorgwekkender, een serieuze stichting met een verantwoordelijke directeur die werkt aan het volbrengen van de doelstelling of een stichting als FDRS die geboren is vanwege een regering met 12 zetels en een regeerakkoord tussen degenen die een zetel van hun partij hebben meegepikt en verschillende regels hebben overtreden om 3,7 miljoen gulden te krijgen en waarbij het geld aan van alles wordt uitgegeven behalve aan armoedebestrijding of de verhoging van de kwaliteit van sport?”

MFK wil voor de centrale commissievergadering met Soab antwoord op alle 16 vragen krijgen van minister Jardim.

Rapport Onderzoek Fondo Deport Responsabilidat Sosial FDRS_Zonder toegezegde standpunt MinFin (2) (1) (68 pagina’s)

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Russische bedrijven duiken onder in illegale Nederlandse trustsector

Zeker honderd Russische bedrijven doken afgelopen jaren onder in de ondergrondse trustsector in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Investico voor de De Groene Amsterdammer. Op...

Democracy now! | Wednesday, May 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Code geel voor extreem saharastof

De meteorologische dienst Curaçao geeft code geel af voor extreem saharastof. De voorzorgsmededeling geldt van woensdagochtend tot donderdagochtend. Mensen met allergieën kunnen last krijgen van het stof....

Nu.cw | Banco di Caribe waarschuwt klanten voor phishing

Banco di Caribe waarschuwt haar klanten voor phishing berichten. Onlangs zijn er SMS-berichten verspreid naar klanten van de bank waarin gevraagd wordt om bankgegevens. In de berichten...

Nu.cw | Vermiste vrouw weer terecht

De 39-jarige Rochelle Teresita Amalia is weer terecht. Er werd alarm geslagen toen de vrouw maandag van huis vertrok om boodschappen te doen en is niet meer...
- Advertentie -
- Advertentie -