27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 04:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Lokaal en Regio Nieuws

kortjesCity Supporters aan de slag

Willemstad – Vanaf volgende week gaan twee zogeheten City Supporters in Punda en Otrabanda aan de slag. Dat heeft minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Advertentie

,,Het idee is dat de City Supporters rondes lopen en daarbij oplossingen zoeken voor zaken die het stadsbeeld ontsieren. Denk daarbij aan zaken als niet werkende verlichting en riolering”, aldus de minister tegenover deze krant.

De twee City Supporters, Hensley Brion en Henny Reinilia, zijn als ambtenaar al werkzaam bij de Dienst Openbare Werken (DOW), zo legt Balborda uit.

,, Zij weten hoe te handelen om de problemen die zij tegenkomen snel op te lossen.”

- Advertentie -

Met de komst van de City Supporters is een verzoek ingewilligd van zakenlieden uit de binnenstad aan de minister.
Als de zakenlieden en winkeliers in de stad klachten hebben over het straatbeeld, kunnen zij contact opnemen met één van de supporters.
Die zijn mobiel te bereiken op de nummers 5151111 of 5192222.
Het nut van de supporters is dat zij ervoor zorgen dat het stadsbeeld mooi oogt, zo lichtte de minister toe.
Als voorbeeld haalde hij het bouwwerk in de stad aan waar met grote letters het woord Curaçao wordt gevormd.

,,Dat is een mooi object, maar er zijn mensen nodig om op te letten dat het niet vervuild raakt.”

—————
Agenten vrijgesproken

Willemstad – De drie agenten die verdacht werden van mishandeling van een burger in 2012, zijn gisteren in hoger beroep door de rechter vrijgesproken.

Dat heeft woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie (OM) verklaard.
De verdediging van de agenten had aangevoerd dat in het weekeinde van de mishandeling het jazzfestival plaatsvond.
Het gebied waar de mishandeling zou hebben plaatsgevonden was goed verlicht. Hiermee kwam de verklaring van slachtoffer dat het donker was op losse schroeven te staan, en deze werd dan ook door de rechter verworpen.
Het OM heeft nog niet besloten of het wel of niet in cassatie gaat.
De drie agenten werden eerder door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf, een proeftijd van 3 jaar en ontheffing van hun functie voor de duur van drie jaar.

- Advertisement -

—————-
Girobank weet van phishing

Willemstad – De Girobank is op de hoogte van het feit dat er mensen zijn die zich aan phishing schuldig maken. Dat verklaarde de bank desgevraagd tegenover deze krant nadat een lezer de redactie attendeerde op een nepmail waarbij gedaan werd alsof de Girobank deze verzonden zou hebben.

Bij phishing wordt er op slinkse wijze in een mail geprobeerd om bijvoorbeeld de inlogcodes te achterhalen van mensen die aan internetbankieren doen.
In een reactie verklaarde de Girobank dat banken en hun klanten continu het slachtoffer zijn van phishing.
De zaak heeft alle aandacht van de technische afdeling van de bank.
De Girobank is heel alert op de nepmails.
Navraag bij de bank leerde dat klanten op de website gewaarschuwd worden voor de malafide praktijken van mensen die aan phishing doen.

—————
Ontwikkelingstraject jongeren Koraal Specht

Willemstad – Jongeren tussen de 11 en de 18 jaar in de wijk Koraal Specht kunnen gratis meedoen met een persoonlijk ontwikkelings- en dansprogramma in het wijkcentrum van Koraal Specht, dankzij de samenwerking van FAJ en Sefba en financiering van Samenwerkende Fondsen.

,,De wijk gaat de laatste gebukt onder minder positieve ontwikkelingen terwijl de wijk ook bekendstaat om positieve jongeren met veel talent en potentieel. We willen deze jongeren de kans geven te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, hun zelfvertrouwen, intelligentie en vertrouwen vergroten en daarnaast dansen laten uitoefenen zoals hiphop, house en streetdance”, aldus de organisaties.

De activiteiten staan onder begeleiding van Gerald Chirino, choreograaf, coach en auteur, tezamen met een team.
Chirino komt zelf uit de wijk Koraal Specht.
Inschrijving voor de programma’s zullen morgen plaatsvinden van 17.00 tot 19.00 uur in het wijkcentrum van Koraal Specht.
Op deze middag zal de dansgroep J2S Dance Crib een demonstratie geven.

Voor meer informatie kan men bellen naar 6913499 of 4653641.

=============

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -