27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 02:13

Laatste reacties

- Advertentie -

Marvelyne Wiels was…….

 

de Curaçaose Marvelyne Wiels  "genomineerd als Zwarte Vrouwelijk Manager 2008"
de Curaçaose Marvelyne Wiels
“genomineerd als Zwarte Vrouwelijk Manager 2008”

Op het hoogtepunt van haar carrière bij ABNAMRO zou Marvelyne Wiels volgens haar Curriculum Vitae ‘Project Director’ zijn geweest. Bovendien zou Wiels in opdracht van de Raad van Bestuur van ABN AMRO verantwoordelijk zijn voor de opsplitsing van ABN AMRO, een project van 73 miljard euro). Daarnaast gaf ze, volgens haar officiële Curriculum Vitae, als Hoofd Operational Support voor Trade & Guarantees EMEA, Nederland, Dubai en London leiding aan 310 werknemers.

Volgens een ander ABN AMRO functieprofiel uit 2008, dat Wiels inleverde voor haar EZVN-nominatie Ethnische Vrouwelijke Manager 2008, was ze ‘Head Trade & Guarantees Solutions & Advisory.’ Beiden zijn topfuncties die HBO/Universiteit vereisen. Marvelyne heeft haar school niet afgemaakt. Dat bevestigt ook de Haagse Hogeschool. Ze kon op die school via een ervaringstoelating (zie foto).

- Advertentie -

Onderstaande foto’s en links naar bijlages en websites, zijn uitdraaien van haar daadwerkelijke loopbaan en plaats in de organisatie in april 2011. Uit de bewijsstukken, zoals verzameld door NTR-journalist Dick Drayer blijkt het volgende:

Mevrouw Marvelyne Wiels:

- Advertisement -

1) was geen Hoofd Operational Support voor ABNAMRO Bank Trade & Guarantees EMEA, Nederland, Dubai en London, zoals aangeven in haar officiële CV. Marvelyne Wiels was ook geen Head Trade & Guarantees Solutions & Advisory, zoals aangegeven in het EZVN-ABN AMRO functieprofiel. Marvelyne Wiels was opgeklommen van management assistent Hypotheken in 1998 tot Team manager Operations Support (personeelsnummer 24966, zoals aangegeven in het ABN AMRO organogram) van 10 mensen, totdat ze in februari 2012 ontslagen werd.

2) had niet de dagelijkse leiding over 310 mensen  zoals aangegeven haar officiële CV. Wiels had ook niet over 3 teams en 41 mensen direct en 18 indirect zoals aangegeven in ‘haar’ EZVN-ABN AMRO functieprofiel, dat op onduidelijke wijze werd ingeleverd voor haar nominatie en ambassadeurschap van EZVN (Ethnische Zakenvrouwen Nederland). Wel had Marvelyne Wiels als Teammanager Operations Support de leiding over een team van circa 10 mensen.

3) was geen Project Director ABN AMRO  (topniveau), zoals aangegeven in haar officiële CV.

4) was geen Adviseur van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, zoals aangegeven in haar officiële CV.

5) was ook niet in opdracht van de Raad van Bestuur ABN AMRO verantwoordelijk voor het ’73 miljard project’ dat in 2011 succesvol zou zijn afgerond. Zoals aangegeven in haar officiële CV. Degene die hiervoor verantwoordelijk was, was namelijk de (toenmalige) Voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO Rijkman Groenink.  Bovendien ging het hier om de splitsing van ABN AMRO, een project van 71 miljard.

6) studeert niet aan de Haagse Hogeschool, zoals aangegeven op de officiele website van het Kabinet van Gevolmachtige Minister Curaçao. Wiels zat ook niet in ‘heden’ (juni 2013) de afstudeerscriptiefase van een Msc opleiding (note 2) aan de Haagse Hogeschool, zoals aangegeven in haar officiële CV, Marvelyne Wiels is in 2012 van de Organisatie Coaching- opleiding afgezwaaid, zoals blijkt uit de email van de Haagse Hogeschool:

“Mevr. Wiels was in 2011/2012 ingeschreven voor de Opleiding Master Organisatie Coaching. In 2012 is haar inschrijving beeindigd wegens onvoldoende resultaat. De tentamens die wel voldoende zijn behaald, blijven drie jaar geldig. Zij kan evt. van de opleiding een bewijs krijgen van de door haar behaalde tentamens, drie in het totaal. Van een succesvolle afronding van de opleiding is derhalve geen sprake. Voor het behalen van de nog openstaande tentamens en een succesvolle afronding van de thesis, zal ze zich opnieuw moeten inschrijven voor de opleiding. De Master Organisatie Coaching is een zgn professionele Master en geen Master of Science.”

Voor deze masteropleiding hebben deelnemers volgens de website een bachelor opleiding nodig (hbo of wo). Uit het cv van mw. Wiels blijkt echter niets van een hbo cq. wo opleiding. Op de vraag of de Haagse Hogeschool kan zeggen of in haar geval een speciale procedure is gevolgd voor toelating luidt het antwoord kortweg:

“Er is inderdaad een evc procedure gevolgd met een assessment bij het GITP”

Note 1: De beide organogrammen ABN AMRO verwijderd op verzoek in verband met de Landsverordening privacywetgeving. In de organogrammen staan namelijk ABN AMRO medewerkers, functies en personeelsnummers op vermeld. De beide organogrammen kunnen op verzoek worden getoond ten kantore van Persbureau Curaçao en Caribisch Netwerk.

Note 2: De graad Master of Science (Msc) wordt internationaal erkend en is qua niveau vergelijkbaar met de Nederlandse titels doctorandus (drs.) en ingenieur (ir.) De graad Master met specificatie of Science wordt hier normaliter gebruikt om aan te geven dat men aan de universiteit een wetenschappelijk of academisch georiënteerde initiële masteropleiding heeft afgerond in de toegepaste, exacte wetenschappen ) of sociale wetenschappen.

 

Recente berichtgeving

Bron: Persbureau Curaçao

 

dick-1

 

To Top

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -