Metro | Vier jaar dopingschorsing voor Nederlandse atleet

Brian Mariano (tweede van links)

Brian Mariano (tweede van links)

Atleet Brian Mariano (tweede van links) heeft een schorsing van vier jaar naar aanleiding van een positieve dopingtest geaccepteerd. De sprinter werd op 6 februari van dit jaar bij een wedstrijd in het Franse Mondeville betrapt.

De Atletiekunie maakte niet bekend welk middel bij de meervoudig Nederlands kampioen op de 60 meter was aangetroffen. Mariano is tot 6 februari 2020 geschorst.

De sprinter kwam in 2012 in opspraak toen er in Curaçao cocaïne was gevonden in zijn bagage. Hij kreeg daarvoor een gevangenisstraf, maar hij heeft niet vastgezeten. Eerder in 2012 had Mariano met de estafetteploeg de Europese titel op de 4×100 meter veroverd.

Het heeft er alle schijn van dat Mariano zijn loopbaan er daarmee direct opzit. De atleet is als zijn schorsing erop zit namelijk al 35 jaar oud en het zal heel moeilijk zijn om dan weer op niveau te komen.

Bron: Metro

2 Reacties op “Metro | Vier jaar dopingschorsing voor Nederlandse atleet

  1. Toen hij won was het nog een atleet uit curacao. Weer wan twee walletjes willen eten ?

  2. Curacao slaat weer internationaal een modderfiguur met deze cocaine smokkelende doping gebruikende proleet (atleet kun je hem niet meer noemen).

    Ook als rechtsstaat heeft Curacao afgedaan: een celstraf opleggen maar niet uitvoeren: dit stinkt naar klassenjustitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *