Metro | Plundering bakkerij Venezuela door voedseltekort

Plundering bakkerij Venezuela

Plundering bakkerij Venezuela

In Venezuela kampt de bevolking met grote voedseltekorten. Basisproducten zijn in het land zeer schaars geworden en dat zorgt voor paniek onder de bewoners. Een video laat zien hoe hongerige plunderaars een bakkerij bestormen.

Op de video is te zien hoe de wanhopige en boze mensen de deur van de bakkerij intrappen en vervolgens al het voedsel in de winkel meenemen.

Economische crisis

De voedselschaarste wordt veroorzaakt doordat het land de hoogste inflatie ter wereld heeft, als gevolg van een economische crisis en dalende olieprijzen. Het lukt de regering onder leiding van president Maduro niet om de problemen in het land op te lossen, waardoor er de afgelopen weken al meerdere keren plunderingen en demonstraties zijn geweest.

Vorige maand waren er ook al grootschalige plunderingen, waarbij volgens persbureau Reuters vierhonderd mensen werden opgepakt. Volgens AP werden er in de kuststad Cumaná meer dan twintig winkels geplunderd. De Venezolaanse autoriteiten stuurden het leger erop af. Er zouden zeker drie doden zijn gevallen.

Bergafwaarts

Sinds president Maduro in maart 2013 aan de macht is gekomen in Venezuala, is het snel bergafwaarts gegaan met het land. Het gaat zelfs zo slecht met het land dat Maduro in mei de noodtoestand uitriep. De vorige president Hugo Chavez – van dezelfde partij als Maduru – verguisde het Westen en werd andersom ook gewantrouwd, maar hij wist het land, grotendeels door de handel in olie, in ieder geval staande te houden. De socialistische partij is al vijftien jaar aan de macht in Venezuela.

Het land kampt al langer met veel armoede. Onder Chavez werd de armoede onder de bevolking van 50 procent in 1999 teruggebracht naar ongeveer 27 procent in 2011, zo blijkt uit cijfers van het CIA World Factbook. Sinds partijgenoot Maduro aan de macht is, is dat percentage weer terug op het oude niveau.

Bron: Metro

Een Reactie op “Metro | Plundering bakkerij Venezuela door voedseltekort

  1. Henriques

    Afschuwelijke beelden, die van hongerige mensen hyenas maakt. Het is volstrekt nbegrijpelijk dat Whiteman cs nog met buschauffeur Madura ‘gezellig’ heeft zitten kletsen. Dat geeft eens te meer aan dat de regring hier volstrekt niet weet waar ze mee bezig is.
    De armoede is in Venezuel weer op 50% terwijl het onder onder Chavez 27% was.
    Ik snap niet wat deze figuren van de people’s party daar te zoeken hebben. Shame on them.
    https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ve.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *