27 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 10:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Meetapparaat werkte mogelijk niet

Ridley Regis RafaelaWILLEMSTAD — Randall Rafaela, de broer van Ridley Rafaela (50) die gisteren omkwam bij de explosie bij Asphalt Lake Recovery (ALR), hoorde tegen half zes op de radio over het ongeluk. Onmiddellijk baande hij zich een weg door het drukke verkeer naar de plek des onheils.

“Ik wist in eerste instantie niet waar de ingang van het Asfaltmeer was, ik was er namelijk nooit eerder geweest en moest mijn andere broer om aanwijzingen vragen.
Hij was ook al onderweg en we kwamen daar ongeveer tegelijk aan”

, aldus Randall met tranen in zijn ogen.

Na de explosie was er een enorme rookontwikkeling
Na de explosie was er een enorme rookontwikkeling

Van de aanwezige collega’s van Ridley kregen ze te horen dat hij nog vermist was.

“Enkele dagen geleden werden blijkbaar testen uitgevoerd waarbij olie onder druk door het pijpsysteem werd gespoten. Hierbij werd een scheur in de pijpleiding geconstateerd, die gelast moest worden. Bij deze laswerkzaamheden is het gisteren misgegaan”

- Advertentie -

, aldus Randall.Een ervaren collega had metingen naar de aanwezigheid van gas uitgevoerd voor het laswerk begon en die metingen gaven niets bijzonders aan.

“Het vermoeden heerst sterk dat het apparaat niet functioneerde, omdat er wel degelijk gas in de tank was.”

Nadat de brandweer het signaal brand meester gaf, kreeg Randall tegen acht uur ‘s avonds toegang tot de ruimte waar zijn broer lag.
Het lichaam vertoonde zware brandwonden.

“Ridley had een flinke kap aan de achterkant van zijn hoofd. Hij lag ongeveer een meter van de bewuste gescheurde pijpleiding, tegen andere grote pijpen geleund. Het is duidelijk dat hij door de enorme explosie en luchtdruk naar achteren is gesmeten. Ik denk dat hij door de klap ter plekke overleden is en geen pijn heeft geleden door de verbranding”

, fluistert Randall.
Zijn broer kwam uit Tilburg en was op projectbasis op Curaçao.

Vanaf de Julianabrug
Vanaf de Julianabrug

- Advertisement -

Hij laat een echtgenote en twee kinderen achter.De oudste werd vandaag 17.

Ridley was vorig jaar juli voor vakantie op het eiland en was benaderd door Asphalt Lake Recovery in verband met zijn expertise inzake de aanleg van een nieuw asfaltverwerkingssysteem.Hij had een eigen bedrijf in Nederland en was betrokken bij grote prestigieuze projecten, zoals de vervaardiging van een van ‘s werelds grootste kranen, die werd ingezet bij de revisie van de catcracker bij de Isla-raffinaderij.Hij was ook nauw betrokken bij de vervaardiging van de stalen constructie van de nieuwe Centrale Bank op Curaçao.Mijn broer was een workaholic.Men is aan hem een goede kracht kwijt.”

Ergste dag

“De ergste dag van mijn leven”

, zegt een zeer geëmotioneerde directeur Karel Aster een paar uur nadat de explosie heeft plaatsgevonden.Aster was gisteravond bij het slachtoffer dat zwaargewond raakte.

“Hij was aanspreekbaar, maar het is heel erg, hij is er zeer ernstig aan toe.”

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

PBC | Wanhopige brief: drie Venezolaanse migranten die al tien maanden in de cel zitten, vragen premier Curaçao om vrijlating

Persbureau Curacao Drie Venezolanen die op Curaçao worden vastgehouden, doen een wanhopige oproep aan premie Gilmar Pisas om vrij gelaten te worden. De drie zitten al tien maanden vast...

PBC | Aantal actieve cases Curaçao daalt licht op zondag

Persbureau Curacao Er zijn vandaag 36 nieuwe besmettingen bijgekomen. Mensen met een positieve test althans. Aanmerkelijk minder dan de afgelopen dagen toen gemiddeld meer dan 70 mensen positief...

PBC | Mogelijk weer nieuwe beperkende coronamaatregelen op Curaçao

Persbureau Curacao De regering Pisas overweegt de coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen. Gebaseerd op informatie van de GGD en RIVM is het aantal gestegen positieve testen mogelijk reden...

PBC | Shariengela Cijntje is Miss Universe Curaçao 2021

Persbureau Curacao Miss Universe Curaçao 2021 is Shariengela Cijntje. De 27-jarige schoonheidskoningin won gisteravond de 58e editie in de Ballroomzaal van het Curaçao Marriott Beach Resort. Shariengela volgt Chantal...

PBC | CHATA: hotelbezetting Curaçao steeds beter, maar vraag moet gestimuleerd

Persbureau Curacao Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was bezet in de maand juni. Dat meldt CHATA. 54,6 procent om precies te zijn. Volgens de vertegenwoordiger...
- Advertentie -