27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Meer klachten over besteding middelen BT&P

BTPWILLEMSTAD — Naast klachten over het contracteren van gepensioneerden om werkzaamheden voor Bureau Telecommunicatie & Post (BT&P) te verrichten zijn er meer zaken die vragen opwerpen over de besteding van geldelijke middelen bij het bureau. Een fitnesscenter dat pas is gebouwd en betaling van studiekosten en kosten in verband met gemaakte dienstreizen zijn hier voorbeelden van.

Advertentie

- Advertentie -

Op 25 februari dit jaar wordt het voorstel gedaan aan directeur Joao de Canha om akkoord te gaan met de bouw van een fitnessruimte voor het personeel.
De kosten voor de bouw en inrichting van de fitnessruimte worden begroot op 64.000 gulden. Dit is inclusief een professionele loopbaan van 16.000 gulden.
De fitnessruimte is inmiddels gereed en sommige werknemers plaatsen vraagtekens .
In een eerdere memo van 7 februari staat dat al enige tijd bij het personeel de gedachte leeft om meer te bewegen en fitness als onderdeel van hun way of life te bevorderen.
De aanschaf van ‘gezondheidsbevorderende apparaten’ kwam in 2011 al naar voren.
Toen ging het echter om de aanschaf van een loopbaan en twee stationaire fietsen die in de archiefruimte zouden worden geplaatst.
Totale kosten die hiermee gemoeid zouden zijn bedroegen 4000 gulden.
Hierop stelt BT&P dat het bureau op verzoek en na goed overleg met personeel gekozen heeft om een eenvoudige fitnessruimte met de nodige apparatuur op locatie op te zetten ten behoeve van het personeel.

“Het voorgaande is geen luxe maar moet eerder worden gezien als en stimulans om naast het werk ook te trainen en hiermee de fysieke gesteldheid op peil te houden en een gezond leven te bevorderen. Dit zal ongetwijfeld bijdragen aan efficiëntie en het verlagen van ziekteverzuim. Het is alom bekend dat bepaalde bedrijven bijdragen in de fitnesskosten van haar personeel in de vorm van abonnementen bij lokale fitness centers.”

Studiekosten
Tevens lijkt het alsof het aflossen van studieschulden van werknemers door BT&P met enige regelmaat voorkomt.
In 2001 werd goedkeuring gegeven aan een verzoek om de studieschuld van R.E. bij de Nederlandse Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van meer dan 37.000 euro af te lossen.
In mei dit jaar is in principe akkoord gegeven aan een ander verzoek van J.M. om een studieschuld van meer dan 16.000 gulden af te lossen en de reeds afgeloste studieschuld van dezelfde werknemer bij DUO van 3400 euro te vergoeden en de restantschuld van meer dan 700 euro af te lossen.
In haar reactie brengt BT&P naar voren dat het bureau in de afgelopen jaren heeft gemerkt dat het toch wel moeilijk is om jonge professionals te overtuigen om terug te keren naar Curaçao.
Het beleid ten aanzien van de studiekosten is dat de studieschuld wordt overgenomen door BT&P maar daartegenover staat dat betrokkene een aantal jaren moet blijven werken voor BT&P.
Indien een personeelslid beslist eerder te vertrekken vindt er een verrekening plaats.

Dienstreizen
Ook schrijft De Canha op 2 oktober de werknemer G.T. aan dat volgens de administratie van BT&P is gebleken dat ze een bedrag van 77.500 gulden heeft openstaan voor nog te declareren dienstreizen.
Over de periode 10 oktober 2010 tot en met 13 juli 2013.
De Canha verzoekt de werknemer om deze kosten binnen twintig werkdagen alsnog te declareren. Deze werknemer heeft dit jaar voor de periode 2004 tot en 2010 een lumpsum uitbetaald gekregen als compensatie van representatie- en transportkosten en met terugwerkende kracht tot en met 2010 een vaste toelage op haar inkomen toegekend gekregen voor representatie- en transportkosten.

“Fraude?”,

vragen de inzenders van de documenten zich af.

“Het personeel is verplicht om de gemaakte kosten van een dienstreis te declareren. Ingeval een personeelslid op eigen initiatief verzuimt te declareren wordt er een schriftelijke herinnering gestuurd”

, zegt BT&P.

“Voor wat betreft de vraag of er sprake is van fraude zij het volgende opgemerkt. Vanaf 15 juni 2001 worden alle inkomsten en uitgaven gecontroleerd door een van top vier accountantskantoren. Verder zijn alle uitgaven binnen de grenzen van de begroting zoals goedgekeurd door de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning.”

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -