28 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 10:08

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoMeer auto’s met onleesbare nummerplaat

Meer auto’s met onleesbare nummerplaat

overval teamWILLEMSTAD — De uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging (voorheen SKS) heeft van 10 tot en met 21 december weer controles uitgevoerd op verkeersovertredingen en heeft in totaal 400 boetes uitgedeeld.
Uit de controles blijkt dat auto’s vaker onleesbare kentekenplaten hebben en steeds meer automobilisten de verkeerslichten negeren. Eén man werd aangehouden voor het bedreigen (met een mes) van de SKS-agenten.

De uitvoeringsorganisatie waarschuwt voor meer controles bij verkeerslichten.
Er zijn in de afgelopen weken 216 boetes uitgeschreven aan chauffeurs die door het rode licht reden.
Maar de organisatie merkte ook op dat steeds meer chauffeurs met een onduidelijk leesbare kentekenplaat rond rijden.
Van de 189 gecontroleerde voertuigen op Bándabou kregen dertien chauffeurs een boete. Verder kregen 30 chauffeurs een boete voor het rijden zonder een (geldig) rijbewijs.
En zijn 36 processen-verbaal uitgeschreven aan zowel de chauffeurs als de inzittenden zonder een veiligheidsgordel om in het verkeer.
De chauffeurs zonder een keuringskaart (18), een belastingkaart (20) of geldige verzekeringspapieren (48) kregen ook een boete.
Drie anderen kregen een boete voor bellen tijdens het rijden en vier kregen een boete voor het rijden met defecte (rem) lichten.
Zeven bestuurders die een verboden richting inreden kregen eveneens een boete en daarnaast werden vijf auto’s in bewaring genomen.
Een van de chauffeurs van de in bewaring genomen auto’s had helemaal geen autopapieren bij zich.
Hij werd aangehouden nadat hij heel agressief werd en een van de SKS-agenten met een mes bedreigde.
Naast de diverse verkeerscontroles werden ook vier gevallen van rookoverlast aangepakt, evenals twee gevallen waarbij (grof)vuil anders dan bij Malpais of Koraal Specht werd gestort.

Dieren
SKS heeft ook controle uitgevoerd op dierenoverlast.
Zo kregen twaalf bazen van honden die op straat lopen en anderen lastig vallen een waarschuwing net als de bazen van twee mishandelde honden.
Er wordt ook een geval onderzocht van een gevaarlijke hond die andere dieren op straat had aangevallen.
De hond is in beslag genomen en de eigenaar kreeg een boete.
Er is tevens een onderzoek gaande naar andere (zwaar) mishandelde honden.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties