32 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

Meer auto’s met onleesbare nummerplaat

HomeNieuwsMeer auto’s met onleesbare nummerplaat

overval teamWILLEMSTAD — De uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging (voorheen SKS) heeft van 10 tot en met 21 december weer controles uitgevoerd op verkeersovertredingen en heeft in totaal 400 boetes uitgedeeld.
Uit de controles blijkt dat auto’s vaker onleesbare kentekenplaten hebben en steeds meer automobilisten de verkeerslichten negeren. Eén man werd aangehouden voor het bedreigen (met een mes) van de SKS-agenten.

De uitvoeringsorganisatie waarschuwt voor meer controles bij verkeerslichten.
Er zijn in de afgelopen weken 216 boetes uitgeschreven aan chauffeurs die door het rode licht reden.
Maar de organisatie merkte ook op dat steeds meer chauffeurs met een onduidelijk leesbare kentekenplaat rond rijden.
Van de 189 gecontroleerde voertuigen op Bándabou kregen dertien chauffeurs een boete. Verder kregen 30 chauffeurs een boete voor het rijden zonder een (geldig) rijbewijs.
En zijn 36 processen-verbaal uitgeschreven aan zowel de chauffeurs als de inzittenden zonder een veiligheidsgordel om in het verkeer.
De chauffeurs zonder een keuringskaart (18), een belastingkaart (20) of geldige verzekeringspapieren (48) kregen ook een boete.
Drie anderen kregen een boete voor bellen tijdens het rijden en vier kregen een boete voor het rijden met defecte (rem) lichten.
Zeven bestuurders die een verboden richting inreden kregen eveneens een boete en daarnaast werden vijf auto’s in bewaring genomen.
Een van de chauffeurs van de in bewaring genomen auto’s had helemaal geen autopapieren bij zich.
Hij werd aangehouden nadat hij heel agressief werd en een van de SKS-agenten met een mes bedreigde.
Naast de diverse verkeerscontroles werden ook vier gevallen van rookoverlast aangepakt, evenals twee gevallen waarbij (grof)vuil anders dan bij Malpais of Koraal Specht werd gestort.

Dieren
SKS heeft ook controle uitgevoerd op dierenoverlast.
Zo kregen twaalf bazen van honden die op straat lopen en anderen lastig vallen een waarschuwing net als de bazen van twee mishandelde honden.
Er wordt ook een geval onderzocht van een gevaarlijke hond die andere dieren op straat had aangevallen.
De hond is in beslag genomen en de eigenaar kreeg een boete.
Er is tevens een onderzoek gaande naar andere (zwaar) mishandelde honden.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties