27 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 05:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Meer auto’s met onleesbare nummerplaat

overval teamWILLEMSTAD — De uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging (voorheen SKS) heeft van 10 tot en met 21 december weer controles uitgevoerd op verkeersovertredingen en heeft in totaal 400 boetes uitgedeeld.
Uit de controles blijkt dat auto’s vaker onleesbare kentekenplaten hebben en steeds meer automobilisten de verkeerslichten negeren. Eén man werd aangehouden voor het bedreigen (met een mes) van de SKS-agenten.

De uitvoeringsorganisatie waarschuwt voor meer controles bij verkeerslichten.
Er zijn in de afgelopen weken 216 boetes uitgeschreven aan chauffeurs die door het rode licht reden.
Maar de organisatie merkte ook op dat steeds meer chauffeurs met een onduidelijk leesbare kentekenplaat rond rijden.
Van de 189 gecontroleerde voertuigen op Bándabou kregen dertien chauffeurs een boete. Verder kregen 30 chauffeurs een boete voor het rijden zonder een (geldig) rijbewijs.
En zijn 36 processen-verbaal uitgeschreven aan zowel de chauffeurs als de inzittenden zonder een veiligheidsgordel om in het verkeer.
De chauffeurs zonder een keuringskaart (18), een belastingkaart (20) of geldige verzekeringspapieren (48) kregen ook een boete.
Drie anderen kregen een boete voor bellen tijdens het rijden en vier kregen een boete voor het rijden met defecte (rem) lichten.
Zeven bestuurders die een verboden richting inreden kregen eveneens een boete en daarnaast werden vijf auto’s in bewaring genomen.
Een van de chauffeurs van de in bewaring genomen auto’s had helemaal geen autopapieren bij zich.
Hij werd aangehouden nadat hij heel agressief werd en een van de SKS-agenten met een mes bedreigde.
Naast de diverse verkeerscontroles werden ook vier gevallen van rookoverlast aangepakt, evenals twee gevallen waarbij (grof)vuil anders dan bij Malpais of Koraal Specht werd gestort.

Dieren
SKS heeft ook controle uitgevoerd op dierenoverlast.
Zo kregen twaalf bazen van honden die op straat lopen en anderen lastig vallen een waarschuwing net als de bazen van twee mishandelde honden.
Er wordt ook een geval onderzocht van een gevaarlijke hond die andere dieren op straat had aangevallen.
De hond is in beslag genomen en de eigenaar kreeg een boete.
Er is tevens een onderzoek gaande naar andere (zwaar) mishandelde honden.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -