30 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Meer auto’s met onleesbare nummerplaat

overval teamWILLEMSTAD — De uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging (voorheen SKS) heeft van 10 tot en met 21 december weer controles uitgevoerd op verkeersovertredingen en heeft in totaal 400 boetes uitgedeeld.
Uit de controles blijkt dat auto’s vaker onleesbare kentekenplaten hebben en steeds meer automobilisten de verkeerslichten negeren. Eén man werd aangehouden voor het bedreigen (met een mes) van de SKS-agenten.

De uitvoeringsorganisatie waarschuwt voor meer controles bij verkeerslichten.
Er zijn in de afgelopen weken 216 boetes uitgeschreven aan chauffeurs die door het rode licht reden.
Maar de organisatie merkte ook op dat steeds meer chauffeurs met een onduidelijk leesbare kentekenplaat rond rijden.
Van de 189 gecontroleerde voertuigen op Bándabou kregen dertien chauffeurs een boete. Verder kregen 30 chauffeurs een boete voor het rijden zonder een (geldig) rijbewijs.
En zijn 36 processen-verbaal uitgeschreven aan zowel de chauffeurs als de inzittenden zonder een veiligheidsgordel om in het verkeer.
De chauffeurs zonder een keuringskaart (18), een belastingkaart (20) of geldige verzekeringspapieren (48) kregen ook een boete.
Drie anderen kregen een boete voor bellen tijdens het rijden en vier kregen een boete voor het rijden met defecte (rem) lichten.
Zeven bestuurders die een verboden richting inreden kregen eveneens een boete en daarnaast werden vijf auto’s in bewaring genomen.
Een van de chauffeurs van de in bewaring genomen auto’s had helemaal geen autopapieren bij zich.
Hij werd aangehouden nadat hij heel agressief werd en een van de SKS-agenten met een mes bedreigde.
Naast de diverse verkeerscontroles werden ook vier gevallen van rookoverlast aangepakt, evenals twee gevallen waarbij (grof)vuil anders dan bij Malpais of Koraal Specht werd gestort.

- Advertentie -

Dieren
SKS heeft ook controle uitgevoerd op dierenoverlast.
Zo kregen twaalf bazen van honden die op straat lopen en anderen lastig vallen een waarschuwing net als de bazen van twee mishandelde honden.
Er wordt ook een geval onderzocht van een gevaarlijke hond die andere dieren op straat had aangevallen.
De hond is in beslag genomen en de eigenaar kreeg een boete.
Er is tevens een onderzoek gaande naar andere (zwaar) mishandelde honden.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Inwoners Aruba, Curaçao en Bonaire ontsnappen aan ‘tropische storm Bonnie’

Inwoners van Aruba, Curaçao en Bonaire halen opgelucht adem. De eilanden zijn ontsnapt aan de storm Bonnie, die maar geen storm werd. Gistermiddag laat (lokale tijd) werd...

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -