29 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 15:00

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoCastro wint rechtszaak Staten

Castro wint rechtszaak Staten

fumaWILLEMSTAD — Dj en werknemer van de Griffie van de Staten Tony Castro heeft eerder deze maand een rechtszaak, tegen zijn schorsing zonder salaris voor het dragen van een t-shirt met de opschrift ‘Fuma Fuma’ (stomdronken), gewonnen.

Castro was naar de rechter gestapt omdat hij de disciplinaire straf van de Huishoudelijke Commissie veel te zwaar vond.
De rechter was weliswaar van mening dat er sprake was van plichtsverzuim, maar vond de strafmaatregel te zwaar.
Castro werd in februari van dit jaar disciplinair gestraft door de Huishoudelijke Commissie van de Staten, nadat hij het t-shirt met het inmiddels beruchte opschrift op zijn werk aanhad.
Hij ging hiertegen in beroep omdat hij het niet eens was met de aan hem opgelegde straf.

“Ik had geen moeite met een schorsing van twee weken. Dat zie ik als vakantie. Maar twee weken zonder salaris, dat vind ik veel te zwaar. Daarom ben ik in beroep gegaan. Maar de Huishoudelijke Commissie handhaafde de straf. Toen ben ik naar de rechter gestapt.”

Castro had voor de rechter zijn eigen verdediging op zich genomen.

“Een advocaat was veel te duur. Ik heb voor de rechter gewoon aangegeven dat ik vond dat mijn straf veel te hoog was. Er zijn maar een paar ambtenaren die ooit zonder salaris zijn geschorst.”

In zijn vonnis stelt de ambtenarenrechter dat de Huishoudelijke Commissie van de Staten in haar recht stond om Castro een disciplinaire maatregel op te leggen.
Hierbij speelt een rol dat Castro tijdens de zitting de hem gemaakte verwijten niet heeft weersproken.

“Van elke medewerker van de Staten, de Volksvertegenwoordiging, mag immers worden worden verwacht dat deze voldoende representabel op het werk verschijnt.
Het niet voldoen aan die verwachting kan plichtsverzuim betekenen.
Dat een t-shirt met bovenvermeld opschrift niet voldoende representabel is, is evident, ook als rekening wordt gehouden met het feit dat een en ander zich in de carnavalstijd afspeelde.”

Tijdens de zitting kwam ook aan het licht dat Castro drie maanden voor het incident al een waarschuwing had gekregen en ook berispt was ‘om meer respect te tonen voor zijn meerderen’.

Volgens de Huishoudelijke Commissie van de Staten waren de weinig respectvolle reacties van Castro, onder meer eentje waarin hij het woord ‘stupid’ hanteerde, aanleiding hem de opgelegde disciplinaire maatregel te geven.
De rechter oordeelde dat met name het gebruik van het woord ‘stupid’ niet getuigt van het te verwachten respect, wat dan ook als ‘plichtsverzuim’ kan worden gezien.
Het punt dat heel zwaar in het vonnis voor de ambtenarenrechter woog is het feit dat een onvoorwaardelijke disciplinaire schorsing van twee weken zonder salaris ‘onevenredig is met de geconstateerde feiten’.

“Klager heeft weliswaar onvoldoende respect getoond ten overstaan van zijn meerderen, maar anderzijds weer niet onheuse taal gebruikt.”

Dit was voor de rechter reden om de schorsing nietig te verklaren en het bezwaar van Castro gegrond te verklaren.

Nu deze zaak voor hem is afgesloten wil Castro zich op de toekomst gaan richten.
Zo is hij al bezig met een nieuw opschrift voor een t-shirt voor volgend jaar.
De tekst die hij in gedachten heeft is:

Ik wil meer.

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Zo is hij al bezig met een nieuw opschrift voor een t-shirt voor volgend jaar.
    De tekst die hij in gedachten heeft is:

    Ik wil meer. Drugs?

  2. ……“Ik had geen moeite met een schorsing van twee weken. Dat zie ik als vakantie.”….

    Volgens mij is de aanstelling op zich ook een vakantie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties