32 C
Willemstad
• zaterdag 24 juli 2021 16:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Castro wint rechtszaak Staten

fumaWILLEMSTAD — Dj en werknemer van de Griffie van de Staten Tony Castro heeft eerder deze maand een rechtszaak, tegen zijn schorsing zonder salaris voor het dragen van een t-shirt met de opschrift ‘Fuma Fuma’ (stomdronken), gewonnen.

Castro was naar de rechter gestapt omdat hij de disciplinaire straf van de Huishoudelijke Commissie veel te zwaar vond.
De rechter was weliswaar van mening dat er sprake was van plichtsverzuim, maar vond de strafmaatregel te zwaar.
Castro werd in februari van dit jaar disciplinair gestraft door de Huishoudelijke Commissie van de Staten, nadat hij het t-shirt met het inmiddels beruchte opschrift op zijn werk aanhad.
Hij ging hiertegen in beroep omdat hij het niet eens was met de aan hem opgelegde straf.

“Ik had geen moeite met een schorsing van twee weken. Dat zie ik als vakantie. Maar twee weken zonder salaris, dat vind ik veel te zwaar. Daarom ben ik in beroep gegaan. Maar de Huishoudelijke Commissie handhaafde de straf. Toen ben ik naar de rechter gestapt.”

Castro had voor de rechter zijn eigen verdediging op zich genomen.

“Een advocaat was veel te duur. Ik heb voor de rechter gewoon aangegeven dat ik vond dat mijn straf veel te hoog was. Er zijn maar een paar ambtenaren die ooit zonder salaris zijn geschorst.”

In zijn vonnis stelt de ambtenarenrechter dat de Huishoudelijke Commissie van de Staten in haar recht stond om Castro een disciplinaire maatregel op te leggen.
Hierbij speelt een rol dat Castro tijdens de zitting de hem gemaakte verwijten niet heeft weersproken.

“Van elke medewerker van de Staten, de Volksvertegenwoordiging, mag immers worden worden verwacht dat deze voldoende representabel op het werk verschijnt.
Het niet voldoen aan die verwachting kan plichtsverzuim betekenen.
Dat een t-shirt met bovenvermeld opschrift niet voldoende representabel is, is evident, ook als rekening wordt gehouden met het feit dat een en ander zich in de carnavalstijd afspeelde.”

- Advertentie -

Tijdens de zitting kwam ook aan het licht dat Castro drie maanden voor het incident al een waarschuwing had gekregen en ook berispt was ‘om meer respect te tonen voor zijn meerderen’.

Volgens de Huishoudelijke Commissie van de Staten waren de weinig respectvolle reacties van Castro, onder meer eentje waarin hij het woord ‘stupid’ hanteerde, aanleiding hem de opgelegde disciplinaire maatregel te geven.
De rechter oordeelde dat met name het gebruik van het woord ‘stupid’ niet getuigt van het te verwachten respect, wat dan ook als ‘plichtsverzuim’ kan worden gezien.
Het punt dat heel zwaar in het vonnis voor de ambtenarenrechter woog is het feit dat een onvoorwaardelijke disciplinaire schorsing van twee weken zonder salaris ‘onevenredig is met de geconstateerde feiten’.

“Klager heeft weliswaar onvoldoende respect getoond ten overstaan van zijn meerderen, maar anderzijds weer niet onheuse taal gebruikt.”

Dit was voor de rechter reden om de schorsing nietig te verklaren en het bezwaar van Castro gegrond te verklaren.

Nu deze zaak voor hem is afgesloten wil Castro zich op de toekomst gaan richten.
Zo is hij al bezig met een nieuw opschrift voor een t-shirt voor volgend jaar.
De tekst die hij in gedachten heeft is:

Ik wil meer.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Zo is hij al bezig met een nieuw opschrift voor een t-shirt voor volgend jaar.
    De tekst die hij in gedachten heeft is:

    Ik wil meer. Drugs?

  2. ……“Ik had geen moeite met een schorsing van twee weken. Dat zie ik als vakantie.”….

    Volgens mij is de aanstelling op zich ook een vakantie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...

PBC | Testratio Curaçao schommelt onder vier procent

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Gisteren zijn 76 mensen op Curaçao positief getest op een totaal van 2285 afgenomen testen. De testratio blijft daarmee min of meer gelijk met...

PBC | Lichte toename Covid19 patiënten in het ziekenhuis

Persbureau Curacao Het CMC heeft vandaag opnieuw coronapatiënten opgenomen. Gisteren kwam er ook al één patiënt bij, waardoor het totaal nu op vier staat. Het zelfde aantal als...

PBC | Dienstregeling ABC busbedrijf nu ook voor iPhone

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Autobusbedrijf Curaçao, ABC heeft de app met haar dienstregeling nu ook beschikbaar voor de iPhone. Actuele vertrektijden van de meer dan 1000 bushaltes worden...
- Advertentie -