28 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 20:06

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoMeer aandacht van vrouwen voor technologie nodig

Meer aandacht van vrouwen voor technologie nodig

WILLEMSTAD — Een groep vrouwelijke professionals en studenten kwamen deze maand samen voor een brunchevenement, dat georganiseerd was door Stimul-IT en CDPC, gesteund door het ministerie van Economische Ontwikkeling. Doel van de dag was een antwoord zoeken op het vraagstuk hoe meer succesvolle vrouwen in de ICT te krijgen.

Cyd Crouse spreekt de groep toe.
Cyd Crouse spreekt de groep toe.

De algemene conclusie van de bijeenkomst was dat vrouwen meer bewust moeten worden gemaakt van de talloze mogelijkheden voor een studie of carrière in de (informatie) technologie. In de huidige samenleving wordt technologie steeds belangrijker. Vrouwen vormen, in de meeste gebieden, meer dan 50 procent van de gebruikers van technologie, terwijl slechts een klein percentage betrokken is bij de ontwikkeling ervan.
Maar minstens zo belangrijk was de conclusie dat wanneer de jeugd van vandaag goed opgeleid wordt voor de banen van morgen, de algemene aandacht voor en het gebruik van technologie vergroot moeten worden voor alle bevolkingsgroepen.Tijdens de informele brunchsessie verzorgden drie succesvolle vrouwen in ICT inspirerende presentaties waarin ze hun ervaringen deelden over het werken in een traditionele mannenbranche, en de reis naar hun huidige functie.
De sprekers waren

  • Cyd Crouse, Tenderfoot, betrokken bij verschillende technologische start-ups,
  • Saskia Korving, Application Manager bij Aqualectra en
  • en Elgeline Martis, directeur van CariCert.

De brunch begon met een korte introductie door Monique Raphaela, directeur van Stimul-IT, Curaçao Innovation & Technology Institute, waarin het belang van de contributie door vrouwen en het gebrek aan vrouwelijke studenten in de technologie werd geschetst.

“Een aantal statistieken: slechts 3 procent van alle ‘tech start-ups’ wordt door vrouwen gerund.
Dit terwijl cijfers ook aantonen dat bedrijven die geleid worden door vrouwen het over het algemeen beter doen.
En kijken we naar de UNA, dan is grofweg twee derde van de studenten vrouw (in 2010) terwijl minder dan 15 procent van de studenten van de technische faculteit vrouw is.
Bij de andere scholen en technische richtingen van sbo-scholen is dit cijfer vaak nog lager”

, aldus Raphaela.

De bijeenkomst sloot af met een oproep voor actie, met als doel meer vrouwen geïnteresseerd te maken in technologie en meer toegang te bieden tot technologie.
De aanwezigen waren het erover eens dat dit niet alleen voor vrouwen nodig is, maar ook voor andere (kansarme) doelgroepen in de samenleving.

Op 25 april is het ‘International Girls in ICT-Day’, die dag is helemaal gewijd aan dit onderwerp.
De internationale Meisjes in ICT Dag is een initiatief van ITU, om een globale omgeving te creëren die meisjes en jonge vrouwen aanmoedigt om carrières in de groeiende technologiebranche te overwegen.
Deze dag wordt elk jaar gevierd op de vierde donderdag in april.
Dit is een stap om vrouwelijke studenten aan te moedigen om een actievere rol in te nemen in de technologiebranche.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties